|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - drgająca kierownica w dusterze
Louis79 - 2011-06-05, 20:11 Temat postu: drgająca kierownica w dusterze gdyby ktos miał problem z drgajaca kierownica w dusterze przy predkości od 130km/h to jest to wina xle wyważonych kół -->>własnie to przerobiłem:)
dysco - 2011-06-05, 20:23
Witam co do drgania kierownicy to bym się zastanowił mój MCV miał podobne oznaki, wyważałem a później powtacało to w końcu wymienili przekładnie i teraz już jest spokój
koniu - 2011-06-06, 11:07
Hmm pytanie jakie te drgania ... wujek miał 3 Laguny po kolei i w końcu nie wytrzymał i przesiadł się do C5. Na austriackich betonówkach cierpły mu ręce po prostu Stwierdził, że to przez zawieszenie Renault. Ja też czuję drgania, niezależnie na których kołach jadę (zimówki mam na stalowych).
bushi - 2011-06-14, 14:37
Ja mialem drzenia na sterze przy 85 km/h. Samochod dzisiaj sprawdzony, podobno wszystko ok, stwierdzone niedowazenie na kole rzedu 5 gram podobno nie powinno miec znaczenia ale... na jezdzie testowej i podczas powrotu do domu z salonu drzen nie zaobserwowalem, wiec moze nawet drobne niedowazenie przy kolach Dustera potrafi sprawic problem. Pojezdze i zobacze co bedzie dalej.
Prezes - 2011-06-14, 19:43
bushi napisał/a: | na jezdzie testowej i podczas powrotu do domu z salonu drzen nie zaobserwowalem | Może koło było źle przykręcone, śruba poluzowana, albo coś w ten deseń.
akofreda - 2011-06-15, 06:20
Zmiana ustawienia koła na piaście mogła dać taki efekt. Wyważanie powinno dotyczyć koła z piastą + tarczą hamulcowa lub bębnem, wtedy byłoby ok.
wojtek_pl - 2011-06-15, 08:56
akofreda napisał/a: | Zmiana ustawienia koła na piaście mogła dać taki efekt. Wyważanie powinno dotyczyć koła z piastą + tarczą hamulcowa lub bębnem, wtedy byłoby ok. |
Są firmy, które tak wyważają.
jacusb - 2011-06-15, 09:01
bushi napisał/a: | wiec moze nawet drobne niedowazenie przy kolach Dustera potrafi sprawic problem |
Potwierdzone na innych samochodach, u mnie w Hondzie "zgubienie" odważnika używanego przy wyważaniu jest wyraźnie wyczuwalne powyżej 80km/h.
|
|