|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Kredyt, leasing, ubezpieczenie - Zakup w kredycie
Lmoska - 2008-02-18, 13:04 Temat postu: Zakup w kredycie Witam kolegów.
Może troche za wcześnie na rozmowę o zakupie samochodu na raty ale wiadomo nie należy podejmować decyzjie zbyt pochopnie. Należy wszytko przeanalizaować dokładnie dlatego dla orientacji zakupu samochodu na raty mam kilka pytań:
Na ile rat braliście??
Jaka wpłata własna??
Gdzie braliście kredyt w banku czy może u dilera??
Jeśli od dilera od kiedy zaczyna się spłata kredytu od otrzymania samochodu czy moze od podpisania umowy??
Jaka wpłata własna przy zamówieniu obowiązywała??
Za odpowiedż wielkie dzięki i pozdrawiam
wox - 2008-02-18, 21:51
Ja wziąłem auto w kredycie tylko dlatego, że dawali darmowy pakiet ubezpieczeń. Wpłata własna około 85 %. Kredyt niby na rok (12 rat). Wszystkie formalności bezproblemowo u dilera. Spłata zaczyna się miesiąc po zakupie auta. Jeśli jesteś żonaty, to będzie ona potrzebna do podpisu.
jej1967 - 2008-02-18, 23:00
wox napisał/a: | Jeśli jesteś żonaty, to będzie ona potrzebna do podpisu. |
teraz juz chyba nie
KC się zminił nie potrzeba zgody drugiej połowy na wieksze zakupy
Andrzej - 2008-02-19, 13:39
jej1967 napisał/a: | nie potrzeba zgody drugiej połowy na wieksze zakupy |
Witam, ja wziąłem na 60rat, ale wpłata własna tylko 8000. Była potrzebna zgoda żony. Kredyt był uruchomiony w momencie gdy samochód miał już wszystkie dokumenty od dealera - czyli był już w Polsce. Spłata zaczęła sie miesiąc później. Kredyt wziąłem w banku, który współpracował z dealerem. Ogólnie nie ma większych problemów z otrzymaniem kredytu - nawet nie wymagali ode mnie umowy o pracę na czas nieokreślony.
Lmoska - 2008-02-19, 20:38
Andrzej napisał/a: | jej1967 napisał/a: | nie potrzeba zgody drugiej połowy na wieksze zakupy |
Witam, ja wziąłem na 60rat, ale wpłata własna tylko 8000. Była potrzebna zgoda żony. Kredyt był uruchomiony w momencie gdy samochód miał już wszystkie dokumenty od dealera - czyli był już w Polsce. Spłata zaczęła sie miesiąc później. Kredyt wziąłem w banku, który współpracował z dealerem. Ogólnie nie ma większych problemów z otrzymaniem kredytu - nawet nie wymagali ode mnie umowy o pracę na czas nieokreślony. |
Mnie też inetersuje zakup na raty max 60 rat ale chciałbym dokonać wpłaty własnej ok 20000 zł
To ile Cie rata miesięczna wyniosła??
I za ile kupiłeś samochodzik??
Jeśli oczywiscie mogę zapytać
kier - 2008-02-19, 23:25 Temat postu: Re: Zakup w kredycie Hej
Lmoska napisał/a: | Na ile rat braliście?? |
36
Lmoska napisał/a: | Jaka wpłata własna?? |
3150
Lmoska napisał/a: | Gdzie braliście kredyt w banku czy może u dilera?? |
diler (ubezpieczenie samochodu na rok gratis:)
Lmoska napisał/a: | Jeśli od dilera od kiedy zaczyna się spłata kredytu od otrzymania samochodu czy moze od podpisania umowy?? |
od dnia wydania samochodu, a w zasadzie to miesiac pozniej ;)
Lmoska napisał/a: | Jaka wpłata własna przy zamówieniu obowiązywała?? |
w zasadzie to zadna, ale przy 10% wplaty wlasnej to podobno uproszczona procedura jest
--
pzdr
kier
|
|