DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Kredyt, leasing, ubezpieczenie - Zakup w kredycie

Lmoska - 2008-02-18, 13:04
Temat postu: Zakup w kredycie
Witam kolegów.

Może troche za wcześnie na rozmowę o zakupie samochodu na raty ale wiadomo nie należy podejmować decyzjie zbyt pochopnie. Należy wszytko przeanalizaować dokładnie dlatego dla orientacji zakupu samochodu na raty mam kilka pytań:

Na ile rat braliście??
Jaka wpłata własna??
Gdzie braliście kredyt w banku czy może u dilera??
Jeśli od dilera od kiedy zaczyna się spłata kredytu od otrzymania samochodu czy moze od podpisania umowy??
Jaka wpłata własna przy zamówieniu obowiązywała??

Za odpowiedż wielkie dzięki i pozdrawiam

wox - 2008-02-18, 21:51

Ja wziąłem auto w kredycie tylko dlatego, że dawali darmowy pakiet ubezpieczeń. Wpłata własna około 85 %. Kredyt niby na rok (12 rat). Wszystkie formalności bezproblemowo u dilera. Spłata zaczyna się miesiąc po zakupie auta. Jeśli jesteś żonaty, to będzie ona potrzebna do podpisu.
jej1967 - 2008-02-18, 23:00

wox napisał/a:
Jeśli jesteś żonaty, to będzie ona potrzebna do podpisu.

teraz juz chyba nie :?:
KC się zminił nie potrzeba zgody drugiej połowy na wieksze zakupy :-P

Andrzej - 2008-02-19, 13:39

jej1967 napisał/a:
nie potrzeba zgody drugiej połowy na wieksze zakupy

Witam, ja wziąłem na 60rat, ale wpłata własna tylko 8000. Była potrzebna zgoda żony. Kredyt był uruchomiony w momencie gdy samochód miał już wszystkie dokumenty od dealera - czyli był już w Polsce. Spłata zaczęła sie miesiąc później. Kredyt wziąłem w banku, który współpracował z dealerem. Ogólnie nie ma większych problemów z otrzymaniem kredytu - nawet nie wymagali ode mnie umowy o pracę na czas nieokreślony.

Lmoska - 2008-02-19, 20:38

Andrzej napisał/a:
jej1967 napisał/a:
nie potrzeba zgody drugiej połowy na wieksze zakupy

Witam, ja wziąłem na 60rat, ale wpłata własna tylko 8000. Była potrzebna zgoda żony. Kredyt był uruchomiony w momencie gdy samochód miał już wszystkie dokumenty od dealera - czyli był już w Polsce. Spłata zaczęła sie miesiąc później. Kredyt wziąłem w banku, który współpracował z dealerem. Ogólnie nie ma większych problemów z otrzymaniem kredytu - nawet nie wymagali ode mnie umowy o pracę na czas nieokreślony.

Mnie też inetersuje zakup na raty max 60 rat ale chciałbym dokonać wpłaty własnej ok 20000 zł
To ile Cie rata miesięczna wyniosła??
I za ile kupiłeś samochodzik??
Jeśli oczywiscie mogę zapytać :-)

kier - 2008-02-19, 23:25
Temat postu: Re: Zakup w kredycie
Hej

Lmoska napisał/a:
Na ile rat braliście??

36

Lmoska napisał/a:
Jaka wpłata własna??

3150

Lmoska napisał/a:
Gdzie braliście kredyt w banku czy może u dilera??

diler (ubezpieczenie samochodu na rok gratis:)

Lmoska napisał/a:
Jeśli od dilera od kiedy zaczyna się spłata kredytu od otrzymania samochodu czy moze od podpisania umowy??

od dnia wydania samochodu, a w zasadzie to miesiac pozniej ;)

Lmoska napisał/a:
Jaka wpłata własna przy zamówieniu obowiązywała??

w zasadzie to zadna, ale przy 10% wplaty wlasnej to podobno uproszczona procedura jest

--
pzdr
kier