SZYBKO!!! maciek - 2011-07-07, 20:28 wróżenie z fusów marektbg - 2011-07-09, 07:25 W końcu się wzięli za wnętrze - moim zdaniem największą bolączką Dustera, zmiany na duży plus.miandas - 2011-07-09, 10:23 mnie się nowa wersja nie podoba chyba, że wprowadzili fabryczny termometr temp. zewnętrznej
obecny grill o wiele bardziej mi się podoba, niż nowy.
A wnętrze? Obecne jest oryginalne, ma swój styl (no dobra, taki styl "retro" ) a nowe, to kiczowata tandeta (oczywiście moim skromnym zdaniem).
Przyzwyczaiłem się do mojego dusterka i tyle. I na koniec anegdota: na skutek zagadkowego zbiegu okoliczności przez 1,5 dnia kierowałem jaguarem i... moja małżonka stwierdziła, że ona mnie kompletnie w tym jaguarze nie widzi - pasuję jej za to do dusterka. Mam tylko nadzieję, że to był komplement (tak to odczytałem) a nie próba dogryzienia, bo wtedy.... Mariusz - 2011-07-09, 12:39 Coś mi się nie chce wierzyć w te zmiany. piotrres - 2011-07-10, 10:26
miandas napisał/a:
A wnętrze? Obecne jest oryginalne, ma swój styl (no dobra, taki styl "retro" ) a nowe, to kiczowata tandeta (oczywiście moim skromnym zdaniem).
Mam nadzieję, że klakson jest na dal na dźwigience od kierunkowaskazów
Poprawa ergonomii in plus, co do osłony chłodnicy, to takie w guście wschodnim, ew latynoamerykańskim: ma się świecić i już! To samo listwa na tylnej klapie Wolę obecny, choć przeprowadziłbym pewne zmiany kosmetycznebushi - 2011-07-10, 20:18
piotrres napisał/a:
ma się świecić i już!
Dlatego ja pakietu look bym za darmo nie wzial - z tymi sreberkami duster wyglada o wiele gorzej.wlodek67 - 2011-07-12, 09:51 http://www.dusterclubs.ru/
Tutaj pare zdjęć. Kabe - 2011-07-12, 10:53 Eto awtomat! O rajuśku, zaraz się zmoczę! Bo jestem wielkim zwolennikiem automatów... maciek - 2011-07-12, 18:53 ja myślę że nie trzeba aż tak szukać po obcokrajowych forach i stronach jak wszystko jest u nas :)
http://www.daciaklub.pl/f...t=rosji&start=0
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5367DD - 2011-07-12, 20:27 Czyli reasumujac: tak wygladaja (lub beda wygladaly) takie Renaulty Dustery czy Nissany Dustery na rynkach na ktorych sa (lub beda) oferowane, a w Polsce Dacii Duster FL w najblizszej przyszlosci przypuszczalnie nie bedzie... tym bardziej, ze poki co czeka sie w PL na DD przewaznie miesiacami.laisar - 2011-07-12, 21:04
DD napisał/a:
a w Polsce Dacii Duster FL w najblizszej przyszlosci przypuszczalnie nie bedzie
Nie: jak na razie po prostu nie wiadomo czy, a jeśli tak - to kiedy będzie lifting.
I dotyczy nie tylko PL, ale wszystkich rynków, na których te auta sprzedawane są jako Dacia.DD - 2011-07-12, 21:13
laisar napisał/a:
Nie: jak na razie po prostu nie wiadomo czy, a jeśli tak - to kiedy będzie lifting.
No czyli wiadomo, ze w najblizszej przyszlosci nie bedzie .laisar - 2011-07-12, 21:26 "Najbliższa przyszłość" to kwestia względna, nie? (; Dla jednego miesiąc, dla innego jeszcze pół roku...mekintosz - 2011-07-14, 19:29
laisar napisał/a:
DD napisał/a:
a w Polsce Dacii Duster FL w najblizszej przyszlosci przypuszczalnie nie bedzie
I dotyczy nie tylko PL, ale wszystkich rynków, na których te auta sprzedawane są jako Dacia.
Odnosze wrazenie , ze Renault podzielił swiat na lepszy i gorszy. W jednych biedniejszych krajach sprzedaje niezle wyposazone pojazdy pod marka Renault Sandero/Duster zas w innych tych bogatszych tzw, zachodnich jako prosta Dacie bez wodotryskow. Szokoda, ze Polska trafila do drugiej ligi Daciowozow.eplus - 2011-07-14, 20:36 Ludziie, dajcie spokój Którego mamy Golfa Szóstego albo Siódmego A tłuką go od 30 Lat. Duster ma rok i sprzedaje się na pniu Po co lift Żeby wczorajsi szczęśliwcy klęli cały świat, po co kupili stary model piotrres - 2011-07-14, 23:58
mekintosz napisał/a:
Odnoszę wrażenie, ze Renault podzielił świat na lepszy i gorszy. W jednych biedniejszych krajach sprzedaje nieźle wyposażone pojazdy pod marka Renault Sandero/Duster zaś w innych tych bogatszych tzw, zachodnich jako prosta Dacie bez wodotrysków. Szkoda, ze Polska trafiła do drugiej ligi Daciowozow.
Też mam takie dziwne wrażenie że żyję w takim gorszym-bogatszym kraju
eplus napisał/a:
Żeby wczorajsi szczęśliwcy klęli cały świat, po co kupili stary model
I tu Kolega trafił w sam środek sedna! limo - 2011-07-15, 10:23 mogliby jeszcze z rok wytrzymać przynajmniej z jakimikolwiek liftamimaciek - 2011-07-19, 21:00
w filmime będą krótkie fragmenty gdzie można zobaczyć środek Dustera, i można zobaczyć że jest półka nad kierowcą i pasażerem Rysiob - 2011-07-29, 08:55 Przed chwilą przeżyłem szok na ulicy. Nie jestem wczorajszy, nic nie brałem, a na ulicy widziałem czarnego Dustera Laureate z pakietem Look. I ze znaczkiem Renault na grillu........... :O i w dodatku na blachach z Lublińca (SLU) :OOOOOOOmaciek - 2011-07-29, 09:23 człowiek z kompleksami :)DD - 2011-09-09, 23:49
laisar napisał/a:
"Najbliższa przyszłość" to kwestia względna, nie? (; Dla jednego miesiąc, dla innego jeszcze pół roku...
Masz racje, ale o miesiac mi wtedy z zdecydowanie nie chodzilo... raczej ladnych kilka m-cy, czyli ze w tym roku juz nie. Z reszta czy nie byloby to dziwne, gdyby FL nastapil zaledwie po roku i paru m-cach od wprowadzenia na rynek? FLe bywaja czesto robione po ok. trzech latach, a nie po niewiele ponad roku. Po tak krotkim czasie, to chyba tylko w sytuacji, gdyby dany model sie bardzo slabo sprzedawal (co w przypadku Dustera absolutnie nie ma miejsca, wrecz przeciwnie - kilkumiesieczne oczekiwanie)... no ew. gdyby ow FL byl jakis bardzo slabiutki i nie wymagajacy duzych nakladow, np. gdyby polegal na zmianie tylko reflektorow, lamp, listew, itp. detali.
Rysiob napisał/a:
Przed chwilą przeżyłem szok na ulicy. Nie jestem wczorajszy, nic nie brałem, a na ulicy widziałem czarnego Dustera Laureate z pakietem Look. I ze znaczkiem Renault na grillu........... :O i w dodatku na blachach z Lublińca (SLU) :OOOOOOO
A to nie byla po prostu Dacia z zalozonym znaczkiem Renault, ew. z zalozonym tym grillem od Renaulta Dustera?limo - 2011-09-10, 09:32 może i tak ale ponoć, że bez rzeźby się nie da przełożyćRysiob - 2011-09-10, 10:26 No chyba, że ktoś sobie po prostu na Wschodzie kupił i tu zarejestrował... Nie zdołałem przypatrzyć się, czy na ramkach pod tablicą rejestracyjną jest opis dealera Renault... Bo wtedy mogłaby to być po prostu rzeźba...ian - 2011-09-16, 17:18
Cytat:
widziałem czarnego Dustera Laureate z pakietem Look
Mnie taki Duster niedawno dość szybko minął na drodze (na liczniku miałem 110 km/g, a on tak bez żadnej zadyszki obok śmignął ). Lakier tak wypolerowany, że aż oślepiał w promieniach słońca, zaś ten chrom to dostrzegłem na progach, nadkolach, zderzaku, pokrywie bagażnika). Sorry, przodowi nie przyjrzałem się ....faj3r - 2011-09-19, 14:00
eplus napisał/a:
Ludziie, dajcie spokój Którego mamy Golfa Szóstego albo Siódmego A tłuką go od 30 Lat. Duster ma rok i sprzedaje się na pniu Po co lift Żeby wczorajsi szczęśliwcy klęli cały świat, po co kupili stary model
Lifting-liftingiem ,ale klimę automatyczną i automatyczną skrzynię biegów to za dopłatą mogli by dorzucić. Pewnie że cena takiego modelu pójdzie w górę, ale jak klient chce to czemu mu nie sprzedać? Ja bym takiego Dustera chciał.
Pomijają cenę przegrywa u mnie właśnie z Yetim i Grand Vitarą właśnie brakiem automatu oraz brakiem automatycznej klimy. Gdyby nie te 2 elementy Duster byłby u mnie nr 1. a tak się waham.janus_z - 2011-09-20, 13:37 Witam
No i jak dla mnie to Dusterowi brakuje jakiś lepszych silników np. 1.2 TCE lub 1.4 TCE, ciekawe czy kiedyś się pojawia w ofercie
ps. słyszał może ktoś z was o wprowadzeniu przez dacie nowych silników na wiosnę?djraff - 2011-10-05, 17:28 Temat postu: Dacia Duster lifftingW gazetowym wydaniu Auto Świat numer 39 26.09.2011 ukazało się porównanie 16 SUV - ów w tym Dacia Duster z czego ostatnie miejsce 16 zajęła właśnie ona. Było też wspomniane że czeka już w boksie (mazda cx 5 również) nowa wersja Dustera po liftingu mianowicie z nowym środkiem - tapicerka nie wiecie kiedy ma się ukazać wersja po lift?????laisar - 2011-10-05, 18:12 Patrz wyżej - jeszcze nic nie wiadomo...maciek - 2011-10-05, 19:19 djraff, nie jest przesądzone że w Europie Duster phII będzie wyglądał jak w Ameryce Południowej czy Rosji,
to co domyślam(a nawet jestem pewien ) że przedstawili to są wersje dostosowane do wymogów rynku w którym się pojawi pod szyldem RENAULT i będzie to model nie po liftingu a pierwszy.
Więc insynuacje że coś u nas musi być tak jak w innym regionie wcale tak być nie musi, a jeśli się pojawi lifting to dopiero po 3-4 latach inaczej nie miało by to sensu.Piotrek721015 - 2011-10-06, 06:14 Podobno dacia na niektórych rynkach będzie firmowana znakiem Datsuna, więc może ewentualne zmiany w dusterze są szykowane właśnie w tym celu djraff - 2011-10-06, 10:41 Temat postu: duster FLWitam,
widzę że temat się na forum przyjął widzę również że rozwinęła się dyskusja to miłe:) Nie ukrywam że jestem tu nowy i wkrótce zostanę szczęśliwym Dustera