|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Tyrkotanie na gazie
Jarosław P - 2011-07-22, 10:42 Temat postu: Tyrkotanie na gazie Wczoraj po odpaleniu auta , po ruszeniu cos zaczęło delikatnie tyrkotać ( chrobotać ) przy dodawaniu i ujmowaniu gazu , dzieje sie tak moze przez dwa , trzy km i później się uspokaja . Co to może być ?
48piotr - 2011-07-22, 11:36
A nie wtryski?
koniu - 2011-07-22, 16:26
Nie wiem czy o to samo chodzi, ale u mnie czasem pojawia się odgłos a'la diesel, tylko że raczej na jałowym.
MarkD - 2011-07-22, 17:26 Temat postu: Re: Tyrkotanie na gazie
Jarosław P napisał/a: | Wczoraj po odpaleniu auta , po ruszeniu cos zaczęło delikatnie tyrkotać ( chrobotać ) przy dodawaniu i ujmowaniu gazu , dzieje sie tak moze przez dwa , trzy km i później się uspokaja . Co to może być ? |
Z takiego opisu - to może być wszystko. Otwórz maskę i zobacz dokładniej skąd to dochodzi.
Jarosław P - 2011-07-23, 10:52
Wystąpiło to tylko w czasie jazdy a nie na wolnych obrotach więc otwarcie maski nie wchodzi w grę.Wystąpiło to dwa dni temu , a wczoraj cisza. Będe to dalej obserwował ( nadsłuchiwał ).
Trochę się zmartwiłem bo za tydzień wybieram się nad morze.
Mariusz - 2011-07-23, 11:37
koniu napisał/a: | Nie wiem czy o to samo chodzi, ale u mnie czasem pojawia się odgłos a'la diesel, tylko że raczej na jałowym. |
U mnie też tak jest tylko na zimnym silniku.
|
|