|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Dziadkowie górą!!
48piotr - 2011-07-22, 19:27 Temat postu: Dziadkowie górą!! http://auto.dziennik.pl/a...-rodzicami.html
benny86 - 2011-07-22, 19:35
Cytat: | Badani dziadkowie i babcie rzadziej przestrzegali przepisów dotyczących pasów, fotelików dla dzieci i zakazu siedzenia na przednim siedzeniu. Nie miało to jednak, zdaniem autorów, wpływu na wyniki analiz.
|
Nie wiem czy miało wpływ na wyniki analiz, ale na poziom bezpieczeństwa używanie lub nie fotelika CHYBA(?) ma wpływ...
piotrres - 2011-07-23, 23:55
Możliwe, że dziadkowie bardziej stresują się jazdą z cennym ładunkiem w postaci wnucząt, dlatego też starają się jeździć bezpieczniej" - zasugerował Henreting.
To pierwsza rzecz o której pomyślałem. W końcu "samolubny gen" musi o siebie zadbać
A co do zapinania pasów z tyłu ("bo przecież z tłu jest bezpieczniej"), nietrzymanie klamotów na kolanach, to stoczyłem o to niejedną batalię ze:
-znajomymi
-dziadkami
-etc.
i często wychodziła tutaj ze mnie moja gestapowska natura. Nie zapinamy? Pinkle nie idą do kufra? To ja (jako kierowca) wysiadam i radźcie sobie sami.
Co ciekawe, takie zachowania często dotyczą wydawałoby się racjonalnie myślących/inteligentnych ludzi.
P.S.
Coś mi się widzi, że czas zwiększyć wymiar godzin z fizyki (+interpretacja typu "z życia wzięte")
benny86 - 2011-07-24, 12:22
piotrres napisał/a: | takie zachowania często dotyczą wydawałoby się racjonalnie myślących/inteligentnych ludzi. |
Kolejny temat rzeka... Jeden z takich (z pozoru) racjonalnych, inteligentnych i statecznych ojców rodziny o mało mi nie zmieżdżył nóg na parkingu jak odkopywałem forda. Wynik powyżej 2,5 promila wszystko tłumaczył...
Zdzicho - 2011-07-25, 23:05
Bo wszystko nie od wieku ale od konkretnego "ludzia" zależy.
piotrres - 2011-07-25, 23:18
Zdzicho napisał/a: | Bo wszystko nie od wieku ale od konkretnego "ludzia" zależy. |
I fatalnego poziomu nauczania fizyki ;-P
benny86 napisał/a: | Wynik powyżej 2,5 promila wszystko tłumaczył... |
Gorzej, bo ja pisałem o "człowiekach" w stanie 0,00 promila
|
|