|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Terkoczą wiatraczki
abdiel - 2011-09-26, 17:20 Temat postu: Terkoczą wiatraczki Byłem chory i kilka dni nie wychodziłem z domu. Wsiadam dzis do auta włączam nawiew i słyszę jak terkocze wiatraczek. Nigdy wczesniej tego nie bylo i strasznie mnie to irytuje. Auto ma 2 miesiace, wiec chyba nie powinno. Da rade taka pierdolę zglosic na gwarancję?
jackthenight - 2011-09-26, 17:30
Pewnie jakieś wysuszone liście dostały się do wentylatora w łopatki i tak właśnie sobie grają.
Też to miałem i właśnie dlatego na podszybie założyłem sobie moskitierę aby więcej liści mi się tam nie dostawało.
PS. Filtr kabinowy nie chroni wentylatora przed dostaniem się liści, gdyż jest za wentylatorem a nie przed.
mekintosz - 2011-09-26, 19:24
Ja mam moskitiere a wiatraczek mi od czasu do czasu skrzeczy. Jakos tak piskliwie jakby cos na osi silniaczka lub o plastik. Najgorzej, ze jak pojechalem do ASO dzwiek ustał i nic nie probowali sprawdzac. Nagrałem go komorka ale jakosc nagrania nie odzwierciedla tego dzwieku ;-(
Prezes - 2011-09-27, 07:54
Jesień nadeszła i bez filtra, ewentualnie moskitiery na podszybiu tak może się dziać. Syf się dostaje do wiatraka. W zeszłym roku mi tyrkotało z tydzień, potem przy filtrze kabinowym wyciągnąłem zmielonego liścia W tym roku założyłem filtr na podszybiu i mam spokój. Przez moskitierę może się trochę małych kawałeczków dostawać.
|
|