|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Duster wymiana silnika!
jacajaca997 - 2011-10-19, 07:10 Temat postu: Duster wymiana silnika! Witam, podczas zgłoszenia szkody parkingowej dowiedziałem się iż w ASO Renault jest tzw. "nota" dotycząca mojego samochodu. Samochód po naprawie blacharskiej został sprawdzony pod kątem "noty" i okazało się iż silnik mojego Dustera jest do wymiany! Coś rzekomo z panewkami, jakaś wada fabryczna. Pytanie: czy ktos miał ten problem czy tylko ja jestem "szczęśliwcem"?
Samochód odbierałem pod koniec grudnia 2010r. - silnik 1,6 benzyna, napęd 4x4. Pozdrawiam
laisar - 2011-10-19, 07:16
Było i to dawno: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4858
Czy naprawdę nie prościej najpierw poszukać na forum? d:
Marek1603 - 2011-10-19, 07:17
Tak było na forum. Są źle zamontowane jakieś pierścienie ustalające czy coś takiego i dlatego silniki właśnie 1,6 16v są do wymiany. Poprostu jakaś taka partia poszła i tyle. Dobrze, że przyznają się do tego i robią w ramach gwarancji. Najgorsze to to jakby ktoś kupił i zrezygnował z serwisowania, a potem cośby się stało z silnikiem.
piotrres - 2011-10-19, 16:00 Temat postu: Re: Duster wymiana silnika!
jacajaca997 napisał/a: | Witam, podczas zgłoszenia szkody parkingowej dowiedziałem się iż w ASO Renault jest tzw. "nota" dotycząca mojego samochodu. Samochód po naprawie blacharskiej został sprawdzony pod kątem "noty" i okazało się iż silnik mojego Dustera jest do wymiany!.... Pozdrawiam |
Ojej, w nocy z poniedziałku wtorek ktoś miał na parkingu haka na mojego DD: cały zderzak do wymiany Żegnajcie zniżki! To może jeszcze silnik wymienią
WhiteDragon - 2011-10-19, 22:53 Temat postu: Re: Duster wymiana silnika!
piotrres napisał/a: | jacajaca997 napisał/a: | Witam, podczas zgłoszenia szkody parkingowej dowiedziałem się iż w ASO Renault jest tzw. "nota" dotycząca mojego samochodu. Samochód po naprawie blacharskiej został sprawdzony pod kątem "noty" i okazało się iż silnik mojego Dustera jest do wymiany!.... Pozdrawiam |
Ojej, w nocy z poniedziałku wtorek ktoś miał na parkingu haka na mojego DD: cały zderzak do wymiany Żegnajcie zniżki! To może jeszcze silnik wymienią |
Lepiej niech wymienią niż miałbyś potem wymieniać na własny koszt
|
|