DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Duster wymiana silnika!

jacajaca997 - 2011-10-19, 07:10
Temat postu: Duster wymiana silnika!
Witam, podczas zgłoszenia szkody parkingowej dowiedziałem się iż w ASO Renault jest tzw. "nota" dotycząca mojego samochodu. Samochód po naprawie blacharskiej został sprawdzony pod kątem "noty" i okazało się iż silnik mojego Dustera jest do wymiany! Coś rzekomo z panewkami, jakaś wada fabryczna. Pytanie: czy ktos miał ten problem czy tylko ja jestem "szczęśliwcem"?
Samochód odbierałem pod koniec grudnia 2010r. - silnik 1,6 benzyna, napęd 4x4. Pozdrawiam

laisar - 2011-10-19, 07:16

Było i to dawno: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4858

Czy naprawdę nie prościej najpierw poszukać na forum? d:

Marek1603 - 2011-10-19, 07:17

Tak było na forum. Są źle zamontowane jakieś pierścienie ustalające czy coś takiego i dlatego silniki właśnie 1,6 16v są do wymiany. Poprostu jakaś taka partia poszła i tyle. Dobrze, że przyznają się do tego i robią w ramach gwarancji. Najgorsze to to jakby ktoś kupił i zrezygnował z serwisowania, a potem cośby się stało z silnikiem.
piotrres - 2011-10-19, 16:00
Temat postu: Re: Duster wymiana silnika!
jacajaca997 napisał/a:
Witam, podczas zgłoszenia szkody parkingowej dowiedziałem się iż w ASO Renault jest tzw. "nota" dotycząca mojego samochodu. Samochód po naprawie blacharskiej został sprawdzony pod kątem "noty" i okazało się iż silnik mojego Dustera jest do wymiany!.... Pozdrawiam

Ojej, w nocy z poniedziałku wtorek ktoś miał na parkingu haka na mojego DD: cały zderzak do wymiany :-? Żegnajcie zniżki! :oops: To może jeszcze silnik wymienią ;-)

WhiteDragon - 2011-10-19, 22:53
Temat postu: Re: Duster wymiana silnika!
piotrres napisał/a:
jacajaca997 napisał/a:
Witam, podczas zgłoszenia szkody parkingowej dowiedziałem się iż w ASO Renault jest tzw. "nota" dotycząca mojego samochodu. Samochód po naprawie blacharskiej został sprawdzony pod kątem "noty" i okazało się iż silnik mojego Dustera jest do wymiany!.... Pozdrawiam

Ojej, w nocy z poniedziałku wtorek ktoś miał na parkingu haka na mojego DD: cały zderzak do wymiany :-? Żegnajcie zniżki! :oops: To może jeszcze silnik wymienią ;-)

Lepiej niech wymienią niż miałbyś potem wymieniać na własny koszt :->