|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - W cenie dustera:)
tomala72 - 2011-10-20, 08:33 Temat postu: W cenie dustera:) http://allegro.pl/mercede...1860628037.html
tweeciak - 2011-10-20, 08:38
131 tys km.... hehehehe
To po 1...a po 2......kupic samochod...nie problem, wez go pozniej utrzymaj.
tomala72 - 2011-10-20, 08:56
To fakt, dlatego jednak wybralem dusterka tylko jak czlowiek tyle czeka to patrzy po allegro i myśli glupie ma:)
tweeciak - 2011-10-20, 09:03
To tak jak ja....tez myslalem czy nie kupic jakiegos..."cacka" uzywanego, ale po sprawdzeniu...kosztow utrzymania- ...a poza tym...Stepka mi sie naprawde podoba...wiec-jest CZAD:)
A ha...i jeszcze jedno.... wiekszosc samochodow uzywanych do sprzedania...to jezdzila Pani...albo starsi ludzie-rany ... jaka ta zachodnia europa ...stara:)
Widzac co mozna z wraka zrobic...jakie sa techniki przygotowywania samochodow do sprzedazy-dodajac do tego ze czlowiek jest wzrokowcem ....MASAKRA
sokar - 2011-10-20, 09:47
przejrzałem fotki i co widzę że sterowanie szybami i sterowanie lusterek w tunelu środkowym więc teraz to mnie jeszcze bardziej dziwi że czepiali się tego rozwiązania porostu musieli się uczepić czegoś jak rzep psiego ogona(podobnie plastik) by mieć jakieś minusy bo jak to dacia może mieć same pozytywy
matucha - 2011-10-20, 21:16
A to, że autem jeździła kobieta to jak dla mnie wcale nie jest jakiś tam "plus". Jak sprzedawałem Pandę to jedną wysadziłem z auta na jeździe próbnej i powiedziałem, że ona go nie dostanie.
WhiteDragon - 2011-10-20, 21:54
sokar napisał/a: | sterowanie szybami i sterowanie lusterek w tunelu środkowym |
Ja też to widziałem w innym starym Mercedesie - taksówce. I w Fiacie Punto II też.
WhiteDragon - 2011-10-20, 21:56
tweeciak napisał/a: | ... jaka ta zachodnia europa ...stara: |
Bo tak naprawdę to jest stara - rodzi się za mało dzieci.
piotrres - 2011-10-21, 17:57
tomala72 napisał/a: | ... tylko jak czlowiek tyle czeka to patrzy po allegro i myśli glupie ma:) |
A ja się zastanawiam skąd się ostatniow RZ tyle tych ML 4Maticów wysypało...
yakov - 2011-10-31, 10:18
Chciałbym dodać, że rozwiązanie z przyciskami do tylnych szyb na końcu tunelu środkowego stosował także peugeot w modelu 206 (wiem bo miałem), a od znajomego dowiedziałem się że sterowanie przednimi szybami na konsoli centralnej prawdopodobnie występuje w citroenie c1 (tego nie widziałem).
I nikt się tego w tych samochodach nie czepia tylko w daćce.
bad-i - 2011-10-31, 11:50
Sterowanie szybami (przednimi) na konsoli centralnej ma też Citroen Xsara Picasso
laisar - 2011-10-31, 12:08
Bo to jest po prostu wygodne - tylko że obecnie w wielu autach po prostu by się już tam nie zmieściły.
Natomiast jedynym argumentem za umieszczeniem ich na drzwiach jest bliskość samych szyb, a więc i łatwość odnalezienia przycisków po przesiadce do nowego auta.
Jednak MSZ alternatywa "odnalezienie sterowania pierwszy raz" kontra "wygoda użytkowania przez resztę czasu" jest dość prosta do rozstrzygnięcia... <:
Inaczej jest z przyciskami szyb tylnych - w tym przypadku daćkowa lokalizacja faktycznie może być dla kogoś po prostu bardzo niewygodna, a nie tylko mentalnie niezwykła. Poprawa tego ze strony producenta rzeczywiście nie byłaby jakaś bardzo kosztowana, ale... tak samo jest z mnóstwem innych drobnych oszczędności, które składają się sumarycznie na niższą cenę daciek. Czyli TTTM i "widziały gały co brały" <:
Piotrek721015 - 2011-10-31, 12:23
Sterowanie przednimi szybami z deski rozdzielczej jest też w Peugeocie Partnerze/Citroenie Berlingo
benny86 - 2011-10-31, 12:27
W dolnej części deski rozdzielczej, na wysokości radia, sterowanie elektrycznymi szybami było też umieszczone w bogatszych wersjach fiata seicento. W tym przypadku było to średnio wygodne, bo same przyciski za małe jak na męską dłoń, w dodatku niektórzy brali je za sterowanie głosnością radia
maciek - 2011-10-31, 12:38
w niektórych Golfach IV z cyklu sam to zrobię czyli sterowanie elektrycznymi szybami z środka deski rozdzielczej, także takie sterowanie było w VW Polo 6N
matucha - 2011-11-02, 21:26
Tak samo w Fiatach Panda i w Polonezach. Tyle, że w Plusach obydwa przyciski były od strony kierowcy
|
|