|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Uwaga na mocowanie płyty pod silnikiem!
MR - 2008-03-16, 14:00 Temat postu: Uwaga na mocowanie płyty pod silnikiem! Witam kolegów!
Niestety dzisiaj spotkała mnie na trasie niemiła niespodzianka. Jadę sobie spokojnie, a tu nagle coś mi zaczyna klekotać z przodu samochodu. Zatrzymałem się i dobrze zrobiłem. Obluzowała się jedna ze śrub mocujących płytę pod silnikiem. Oczywiście odpowiedniego klucza nasze autko na wyposażeniu nie ma, bo po co. Przecież jest niezawodne, ale jak się okazuje Rumun wspólnie z Francuzami coś tam zawsze może poknocić. Dobrze, że zatrzymałem się koło myjni samochodowej i pożyczyłem tam odpowiedni klucz (10). Przy okazji okazało się, że pozostałe śruby też nie są dokręcone na maksa i niedułgo się rozstaną z moim pojazdem.
Wniosek - Panowie sprawdźcie wasze śruby!
Pozdrawiam.
MR
Karpiu66 - 2008-03-16, 14:33 Temat postu: Re: Uwaga na mocowanie płyty pod silnikiem!
MR napisał/a: | Witam kolegów!
Niestety dzisiaj spotkała mnie na trasie niemiła niespodzianka. Jadę sobie spokojnie, a tu nagle coś mi zaczyna klekotać z przodu samochodu. Zatrzymałem się i dobrze zrobiłem. Obluzowała się jedna ze śrub mocujących płytę pod silnikiem. Oczywiście odpowiedniego klucza nasze autko na wyposażeniu nie ma, bo po co. Przecież jest niezawodne, ale jak się okazuje Rumun wspólnie z Francuzami coś tam zawsze może poknocić. Dobrze, że zatrzymałem się koło myjni samochodowej i pożyczyłem tam odpowiedni klucz (10). Przy okazji okazało się, że pozostałe śruby też nie są dokręcone na maksa i niedułgo się rozstaną z moim pojazdem.
Wniosek - Panowie sprawdźcie wasze śruby!
Pozdrawiam.
MR |
A u mnie w byłym autku to dwie śruby urwali w serwisie przy wymianie oleju
KaS602 - 2008-03-16, 20:58
A czy w tym przypadku nie zawinil serwis zostawiajac niedokrecona plyte? Tak sama z siebie raczej by sie nie odkrecila... IMHO.
MR - 2008-03-16, 21:47
KaS602 napisał/a: | A czy w tym przypadku nie zawinil serwis zostawiajac niedokrecona plyte? Tak sama z siebie raczej by sie nie odkrecila... IMHO. |
Kolega ma całkowitą rację. Zawinił serwis. To dla mnie kolejny argument za rezygnacją z jego pożal się boże usług. Za rok kończy mi się gwarancja i wtedy powiem im adieu.
Bon nuit.
MR
Andrzej - 2008-03-22, 13:46
A może to jacyś zlomierze probowali się dostać do "nierdzewu"...???
|
|