DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Zakup Dacii - Koniec Logana sedana w PL

bebe - 2011-12-14, 16:26
Temat postu: Koniec Logana sedana w PL
Nie można już zamówić sedana! Został wycofany ze sprzedaży w Polsce! Siedzę sobie właśnie w RRG Puławska i podsłuchałem, że we wszyskich salonach Dacii w Polsce zostały trzy! (słownie: 3!) sztuki! z czego jedna stoi tu na Puławskiej i ma nawet LPG i jakiś kosmiczny rabat. :)

Także jeśli ktoś nie ma jeszcze w swojej kolekcji Dacii Logan sedan, to teraz jest ostatni moment! ;)

benny86 - 2011-12-14, 16:35

Już jakiś czas temu było info w tej sprawie. No i rabaty od kilku miesięcy rzeczywiście całkiem konkretne np. laureate 1.2 + pakietm komfort2, lakier metalik z końcem pażdziernika był do wzięcia za 33-34tys. zł

A tak patrząc w szerszej perspektywie to bardzo szkoda... Aveo Clasic już wyprzedane (pojedyńcze sztuki stoją u dealerów, wczoraj byłem na przeglądzie i mój dealer już nie ma ani 1 sztuki) Logana też już praktycznie nie ma w sedanie, Indica Vista też wypadła z rynku... W cenie 30-35tys. zł zostały chyba same maluchy miejskie, bo sandero arctica już się w ten pułap nie załapuje (zwłaszcza gdy zamówimy np. lakier metalic i/lub pakiet elektryczny)

Kabe - 2011-12-14, 17:22

bebe napisał/a:
jedna stoi tu na Puławskiej i ma nawet LPG i jakiś kosmiczny rabat

Phi... wszystkiego 6 tysięcy. Będzie 10 tysięcy, to mogę wziąć. Przyznam, że BARDZO mi się Logan sedan podoba. Oglądałem foldery i śliniłem się czas już dłuższy... Czekałem, kiedy mi żona powie: "gołe baby byś chociaż pooglądał, ty... zboczeńcu jeden!"

laisar - 2011-12-14, 20:12

bebe napisał/a:
Został wycofany ze sprzedaży w Polsce!

Nie - to jego produkcja się w ogóle kończy: http://www.daciaklub.pl/f...p=107380#107380

laisar - 2011-12-14, 20:14

benny86 napisał/a:
w szerszej perspektywie to bardzo szkoda

Dlaczego? Będzie nowy model - obstawiam, że wcale nie droższy, a może lepszy? Chińczyki w końcu już dyszą "nam" na karki... <:

benny86 - 2011-12-14, 20:16

laisar napisał/a:
Dlaczego? Będzie nowy model - obstawiam, że wcale nie droższy, a może lepszy?

No właśnie - "będzie" a nie "jest" i właśnie to miałem na myśli że na ochwilę obecną, tu i teraz sytuacja jest niezbyt wesoła. Oczywiście, jako zwolennik nowych, budżetowych wozów trzymam kciuki za nowego logana sedan, ale przyznasz że data jego premiery jest owiana (póki co) tajemnicą?

laisar - 2011-12-14, 20:20

benny86 napisał/a:
przyznasz że data jego premiery jest owiana (póki co) tajemnicą?

Aaabsolutnie - nie przyznam: http://www.daciaklub.pl/f...p=101371#101371

benny86 - 2011-12-14, 20:29

Super, więc wiemy kiedy będzie nowy Logan i tak na moje oko jest roczna "luka" w dostępności sedana. Przedstawienie modelu na jesień, pózniej poczekamy na polskie specyfikacje i cenniki, więc zanim pierwsze egzemplarze pojawią się w salonach (vide: będzie można jakoś sensownie się z nimi zapoznać, osobiście wsiadając i jeżdżąc choćby parę kilometrów) to do grudnia 2012roku zejdzie :-/
psur - 2011-12-14, 21:22

No cóż, łezka się w oku kręci [*]

;-)

robertp1983 - 2011-12-14, 21:47

Szkoda, zobaczymy kiedy wejdzie nastepca :-D
bebe - 2011-12-14, 21:51

laisar napisał/a:
bebe napisał/a:
Został wycofany ze sprzedaży w Polsce!
Nie - to jego produkcja się w ogóle kończy

"W gwiazdach napisane jest »ręcami«." :>

laisar - 2011-12-15, 00:14

No ale co ja poradzę, że istnieją takie naprawdę wycofane ze sprzedaży w PL...

A Ty tak - do jednego wora d:

robertp1983 - 2011-12-15, 10:03

Chyba wszystkie po trochu są kontrowersyjne na swój sposób a Logan najbardziej bo pojawił się pierwszy :lol:
Powinni uaktualnić stronę Dacia.pl bo nadal według niej jest w sprzedaży

Ernest - 2011-12-16, 19:36

Niedługo Logan sedan będzie rzadkością na polskich drogach.
slawekslo - 2011-12-22, 10:47

Witam. No to faktycznie tak jak w swoim pierwszym przywitalnym poście na forum przypuszczałem, że odbiorę jednego z ostatnich Loganów niewiele się pomyliłem. Odebrałem go 9 grudnia. W salonie w którym kupowałem był jeszcze jeden w kolorze czerwonym z takim samym jak mój zerowym wyposażeniem i z identycznym upustem w wysokości 4 tys. zł.
psur - 2012-01-17, 21:48

Ernest napisał/a:
Niedługo Logan sedan będzie rzadkością na polskich drogach.

W zasadzie jest rzadkością i chyba zawsze był.