|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - "Motor" 17.03.2008r.
jan ostrzyca - 2008-03-17, 19:40 Temat postu: "Motor" 17.03.2008r. 1) Porównanie 6 aut 7-osobowych:
MCV, Touran, Captiva, Pajero, Voyager, Vivaro. MCV kosztuje zaledwie od 30 do 50 % ceny konkurentów. Jest też najlepszy pod względem spalania i prawie najlepszy pod względem "siedmioosobowości". Redaktorzy dość przytomnie nie pokusili się o stworzenie rankingu. Bo MCV wytłukłby równo drogaśną konkurenjcę.
2) zapowiedź sandero z komantarzem, że logan jest przebojem wielu rynków.
laisar - 2008-03-18, 00:27
Cytat: | MCV wytłukłby równo drogaśną konkurencję |
Cenowo na pewno, ale wyposażeniowo...? Tyle że oczywiście to akurat ciężko obiektywnie "wycenić", np w punktach. Ja w takich trudnych przypadkach stosuję metodą "miejscową" (szeregowania wg kolejności).
Swoją drogą - ciekawe ile naprawdę są warte finansowo te wszystkie miękko-plastikowe (; luksusy?
Loganek - 2008-03-18, 00:31
ja już list napisałem do motoru, podobny do artykułu na stronce
jan ostrzyca - 2008-03-18, 09:31
laisar napisał/a: | Cytat: | MCV wytłukłby równo drogaśną konkurencję |
Cenowo na pewno, ale wyposażeniowo...? Tyle że oczywiście to akurat ciężko obiektywnie "wycenić", np w punktach. Ja w takich trudnych przypadkach stosuję metodą "miejscową" (szeregowania wg kolejności).
Swoją drogą - ciekawe ile naprawdę są warte finansowo te wszystkie miękko-plastikowe (; luksusy? |
"Wyposażeniowo" to wszystkich leje maybach. Może by go dodawać do wszystkich porównań żeby kopletnie sflekować konkurentów?
laisar - 2008-03-18, 09:38
Reductio ad absurdum to mimo wszystko nie jest jednak rozsądna metoda...
...ale w każdym razie, jakby występował w wersji 7-os., to miałby chyba prawo znaleźć się w takim zestawieniu? (;
|
|