|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Największy wożony w dusterze gabaryt
No1 - 2012-01-08, 20:44 Temat postu: Największy wożony w dusterze gabaryt Witam,
zastanawiam sie nad przetransportowainem mebli do złożenia, w paczkach - trzy najwieksze maja wymiary 250x 60 x 10 cm, a waga wszystkiego 180 kg. Czy woziliscie w Daci Dusterze takie gabaryty ? Przy zlozeniu kanapy i siedzenia pasazera z przodu te 250 dl paczka sie waszym zdaniem zmeisci ? Zakladam ze chce zamknac klape bagaznika.
Prosze o rady.
Pozdrawiam
no1
ajax - 2012-01-08, 20:57
Jeśli dasz radę zmieścić obok dźwigi zmiany biegów to zamkniesz spokojnie (na długość), jeśli nie zmieścisz, to nie zamkniesz. Odległość od oparć przednich foteli do tylnej klapy to ok 175 cm, a miejsca z przodu (oczywiście pod deską) wystarczy. Woziłem tak blaty kuchenne błękitną falą - weszło 2,40m na długość to i (IMHO) Duster wystarczy
Właśnie sprawdziłem w materiałach - jak wół podane: "maksymalna długość przestrzeni bagażowej 2650 mm"
To masz 15 cm rezerwy
treblig1974 - 2012-01-09, 10:21
Powinno się zmieścić - woziłem szafę w opakowaniu 65 cm szerokości na 2.30 m długości - weszła i jeszcze zapas był, największa rzecz jaką wpakowałem do Dustera to podwójna dziecięca huśtawka ze zjeżdżalnią - ślizg dł. 2.20 m (pofalowany i z wysokimi na 10 cm rantami) wszedł na luzie, poprzeczka 3,00 wstawiona na ukos wystawała z otwartego okna pasażera, ale nie wychodziła poza obrys lusterek. Może jakby się dało przedni fotel całkiem wymontować (ciekawe czy ktoś z forumowiczów tego próbował), to załatwiło by sprawę na 100%, ale i bez tego powinieneś się zmieścić.
mrówa - 2012-01-09, 11:27
Szafa znaczy się przed złożeniem? ;P
treblig1974 - 2012-01-09, 14:35
mrówa napisał/a: | Szafa znaczy się przed złożeniem? ;P |
W opakowaniu sklepowym znaczy się, takim z IKEI czyli płaska paczka.
|
|