DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Rowy - wspomnienia z wakacji

Piotr_K - 2012-01-25, 01:35

monopios napisał/a:
Marek1603 napisał/a:
A kiedy byłeś konkretnie w tych Rowach

Między szóstym a trzynastym sierpnia. Dustera nie pamiętam, ale patrząc na "DaciaSpotting: Reaktywacja" to była Sanderka chyba srebrna i teraz przypomina mi się MCV na germańskich blachach.
Marek1603 napisał/a:
A młody oczywiście zniósł dobrze drogę.

Bez żadnych problemów, trochę znudzony pod koniec ale w dobrym nastroju. :-D

Też byłem w Rowach ;) a pogodę mialem taką...

Uploaded with ImageShack.us

lisek - 2012-01-25, 15:18

Piotr_K, fota boska, mógłbyś wrzucic w większej rozdzielczości? Idealna na tapete na pulpit ;)
monopios - 2012-01-25, 18:27

Piotr_K ja nie miałem takiego szczęścia na takie zdjęcia. Jak byłem tam to na początku
miałem słońce, a dwa dni później zaczął się sztorm i skończył się dzień przed wyjazdem.

Marek1603 - 2012-01-25, 22:00

A ja na dwa tygodnie miałem tylko dwa dni sztormu.
Też się pochwale zdjęciami.

monopios - 2012-01-25, 22:06

Płynęliśmy "Dragonem" w sztormie, żonka za szczęśliwa nie była ale syn był w niebo wzięty, że tak fajnie buja.
Marku, jak Ty przyjechałeś to właśnie zaczęła robić się fajna pogoda, a ja trafiłem na sztormową ale niektórym ludziskom niestraszne fale i tak idą popływać, jak poniżej na zdjęciu.

Piotr_K - 2012-01-25, 23:43

Widzę, że Marek zaliczył Łebę lub Ustkę?. W tym roku za ciepło nad Bałtykiem nie było... jeszcze kilka zdjęć..

Marek1603 - 2012-01-25, 23:54

Pudło. W Łebie nie byłem tylko w Ustce, a wczasy w Dębinie przed Rowami. Wydmy zwiedziłem, ale Czołpinskie. Może w tym roku będą te w Łebie.
Dragonem płyneliśmy natomiast jak była burza w Ustce. Młody miał frajde, a moja siedziała w środku.
Mam troche filmów kreconych aparatrem Canon S3 więc są przyzwoitej jakości, ale nie bardzo można je tutaj załadować bo by się zaśmieciło serwer. Spróbuje wrzucić na chomika to pooglądacie.

Mariusz - 2012-01-26, 00:22

Ustka piękne miasto. W tym roku będę miał kolejną okazję spędzić w Ustce urlop. Następnym miastem gdzie spędzę urlop to Łeba
Piotr_K - 2012-01-26, 00:28

Marek1603 napisał/a:
Pudło. W Łebie nie byłem tylko w Ustce, a wczasy w Dębinie przed Rowami. Wydmy zwiedziłem, ale Czołpinskie. Może w tym roku będą te w Łebie.
Dragonem płyneliśmy natomiast jak była burza w Ustce. Młody miał frajde, a moja siedziała w środku.
Mam troche filmów kreconych aparatrem Canon S3 więc są przyzwoitej jakości, ale nie bardzo można je tutaj załadować bo by się zaśmieciło serwer. Spróbuje wrzucić na chomika to pooglądacie.

Strzelałem - Łeba lub Ustka ...

Film zmniejsz przez program Format Factory i możesz dać na youtube - tu tylko linkę podasz.

Piotr_K - 2012-01-26, 00:31

Mariusz napisał/a:
Ustka piękne miasto. W tym roku będę miał kolejną okazję spędzić w Ustce urlop. Następnym miastem gdzie spędzę urlop to Łeba

Mariusz, możesz Sanderką przecież przejechać wybrzeże - część zaplanuj w Ustce a potem w Łebie - noclegi najlepiej zaklepywać już niedługo.

Mariusz - 2012-01-26, 00:58

Mam dwójkę chłopaków w wieku 5 lat,a drugi 5 miesięcy, więc zmiana miejsc nie wchodzi w grę. W 2013 będzie dwa tyg w Łebie (dobrze, że moja pani nie wie, że planuję już urlop na przyszły rok :-P :mrgreen: ). Jeżeli chodzi o kwatery to już jest ciężko, a tu styczeń?
Podoba mi się Piotrze_K Twój pomysł z wątkiem wakacyjnym. Mozna wrzucić fotki miejscowości, gdzie spędziliśmy wakacje.
Może dorzucilibyśmy ciekawe kwatery w miejscowościach nad morzem :?:
Pozostawiam ten pomysł pod dyskusję z resztą załogi (forum)

Piotr_K - 2012-01-26, 01:28

lisek napisał/a:
Piotr_K, fota boska, mógłbyś wrzucic w większej rozdzielczości? Idealna na tapete na pulpit ;)

Lisek, tylko przez priv na maila i z naszym logo ..;) Podaj rozdzielczość monitora.
Tutaj nie będę obciążać serwera.

bebe - 2012-01-26, 19:21

Nad polskim morzem polecamy Białogórę. Bardzo fajna miejscowość, wszędzie blisko, z wyjątkiem może morza. :) Do morza jest kilosik asfaltową dróżką przez las. Asfaltową dróżką fajnie spaceruje się z wózkiem, można się kopnąć rowerkiem, kursuje dorożka z prawdziwym qniem!, są do wynajęcia jakieś wynalazki czterokołowe, itp. Dla nas dróżka była zaletą, ale wtedy Majka była wózkowa. Teraz możliwe, że byśmy przeklęli. ;) Wokół Białogóry fajna okolica zwiedzalniczo - Żarnowiec i okolice, Hel, te sprawy.

W zeszłym roku byliśmy w Kopaniu - pośrodku największej farmy elektrowni wiatrowych w Polsce, więc duło, jakby się kto powiesił. :) Na plaży pustki, do plaży jeszcze dalej (3 km, jeździliśmy samochodem), okolica zwiedzalniczo mniej wdzięczna (Darłowo i długo, długo nic).

W Łebie byliśmy w 2005 albo 2006 roku, w czasach przedmajkowych. W lipcu. Wtedy to pierwszy raz widziałem na plaży kolejkę do wody. ;)

Na ten sezon pomysłu jeszcze nie mamy. Babcia chciała do Juraty, ale w jakimś terminie zimowo-sztormowym (koniec maja) i nie zdecydowaliśmy się.

elektryk1 - 2012-01-26, 19:57

Witam
W Rowach byłem w 2004 roku ciekawa mejscowosc :) - jazda w 4-ke z tobolkami Matizem :) ponad 700 km
Ostatnio bywalem w Sarbinowie 3 razy
Osrodek Rybka 2 cisza i spokojna miejscowosc do morza okolo 600-700 m
W tym roku jeszcze brak planow ale Polskie morze z Dusterkiem :)

czarli - 2012-01-26, 20:05

juz nie moge sie doczekac wakacji...jak w zeszlym roku tak i teraz jade z wybranka serca do Wladka...oczywiscie zabierze nas dusterek...i marzy mi sie wjechac na jakies mini molo i tam zaparkowac (cos jak w katalgu) :-D i czekajac we trojke podziwiac zachod slonca
malygabrys - 2012-01-26, 20:51

W tym, a raczej zeszłym roku nad morze zrobiliśmy tylko krótki wypad - długo weekendowy w sierpniu do Piasków na Mierzeję Wiślaną na koniec świata. I tam można znaleźć prawdziwe dzikie plaże jak w piosence.
Marek1603 - 2012-01-26, 21:11

No to ja jeszcze dorzucę parę fotek.
malygabrys - 2012-01-26, 21:28

UWAGA! UWAGA!
:mrgreen: Marek rozpoczął konkurs zdjęciowy - MÓJ TORS NA PLAŻY. :mrgreen:

Marek1603 - 2012-01-26, 21:43

No cóż, ma się może pare zbędnych gramów. Jak to mówia "kto ma brzuch, ten jest zuch".
malygabrys - 2012-01-26, 21:56

Oj tam, oj tam. Mówiłem TORS nie kabzunek. :mrgreen: :-P :mrgreen:
benny86 - 2012-01-26, 22:07

Marek1603 napisał/a:
"kto ma brzuch, ten jest zuch".

mój wychowawca z liceum znał inną wersję - lepiej sobie dobrze zjeść, niż się byle komu spodobać :mrgreen:

bebe - 2012-01-26, 22:51

Moi znajomi mówią, że mam "pierś bosmańską (oczko niżej)". :|
Mariusz - 2012-01-27, 00:25

To i ja wrzucę fotkę wydm w Łebie
Marek1603 - 2012-01-27, 11:09

Te wydmy Czołpińskie są częścią parku i można chodzić tylko po szlaku, w przeciwieństwie do tych jak widzę w Łebie.
Piotr_K - 2012-01-27, 14:11

Marek1603 napisał/a:
Te wydmy Czołpińskie są częścią parku i można chodzić tylko po szlaku, w przeciwieństwie do tych jak widzę w Łebie.

Koło Łeby też są szlaki, ale jak nie ma strażników ....albo po silnych wiatrach szlak szlag trafia ..;)

Jesienią przy silnych wiatrach, jak się tam dostaniesz, to wyje tak, że łatwo można postradać zmysły ... coś niesamowitego.
Z kolei po deszczach wiatry rzeźbią różne fantastyczne kształty...np krokodyle ;)

Piotr_K - 2012-01-27, 14:43

monopios napisał/a:
Piotr_K ja nie miałem takiego szczęścia na takie zdjęcia. Jak byłem tam to na początku
miałem słońce, a dwa dni później zaczął się sztorm i skończył się dzień przed wyjazdem.

monopios, zdjęcia sa fajne ale jak wszystko - wymagają obróbki. Pozwoliłem sobie pobawić się jednym

monopios - 2012-01-27, 17:31

Piotr_K, ładnie to zrobiłeś, ale poszedłeś trochę w złym kierunku tzn. ta chmura była jaśniejsza i to sporo. Tu mam inne ujęcie bardziej odpowiadające rzeczywistości.
elektryk1 - 2012-01-30, 22:39

Witam
Ciekawe fotki :)
Moze tez cos popstrykam w tym roku :)
Bede w Mrzeżynie 1-14.07 moim DD

psur - 2012-01-31, 20:36

bebe napisał/a:
W zeszłym roku byliśmy w Kopaniu - pośrodku największej farmy elektrowni wiatrowych w Polsce, więc duło, jakby się kto powiesił. :) Na plaży pustki, do plaży jeszcze dalej (3 km, jeździliśmy samochodem), okolica zwiedzalniczo mniej wdzięczna (Darłowo i długo, długo nic).

Nie jest tam aż tak źle - jest np. Koszalin, Swołowo, Ustka... ale to też zależy od zasięgu, bo niektórzy nie lubią gnieździć się autem w wakacje. No i jaki widok z tej Barzowickiej Góry na jezioro i morze!

benny86 napisał/a:
mój wychowawca z liceum znał inną wersję - lepiej sobie dobrze zjeść, niż się byle komu spodobać :mrgreen:

Hehehe!!! :))) Genialne! Dawno czegoś tak dobrego nie słyszałem! :)))

A odnośnie tematu to podziwiam kunszt fotograficzny kolegów, ja to raczej zwykły pstrykacz jestem, a już obrabiać to w ogóle mi się nie chce. Wrzucę za to może parę fotek w nieco odmiennych okolicznościach pogody - Mierzeja Helska, luty 2011.

Marek1603 - 2012-02-01, 06:19

Ostatnie to jak na lodowcu.
Piotr_K - 2012-02-01, 11:03

O każdej porze roku widzę, że nad morzem jest ciekawie, problem tylko z żonkami ;-D one są takie ...ciepłolubne
Piotr_K - 2012-02-26, 12:17

Jeszcze jedno zdjęcie z Rowów - Mażoretki "Foch" ;-)
http://orkiestrasuchowola.pl/index.php?id=sklad3