|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Zakup Dacii - Dacia Sandero za ok 21 tyś zł
MARCEL! - 2012-01-30, 14:02 Temat postu: Dacia Sandero za ok 21 tyś zł Hej! Znalazłem Dacie Sandero 1.4 MPi z instalacja LPG z 2010 roku za niecałe 21 tyś zł...
Ogólnie trochę jest ogłoszeń z Daciami z 2010 roku za 20-25 tyś zł... Ale trochę to podejrzane... Dacia, aż tak traci na wartości? Gdyby to był np rocznik 2008 to bym uwierzył,ale 2010 za taką kasę to chyba powypadkowy jakiś?
http://otomoto.pl/dacia-sandero-C22701386.html
WhiteDragon - 2012-01-30, 15:15
Tak na moje oko była bita w dupę.
Stepway - 2012-01-30, 16:13
A no traci, traci... pytanie czy rzeczywiście tyle?
Faktycznie, też odnoszę wrażenie jakby był robiony tył. Tylko, że o ile ktoś dobrze się wziął się za robotę to nie widzę problemów. Przecież nie każdy uszkodzony samochód od razu nadaje się wprost na szrot. Szkoda, że nie ma informacji w ogłoszeniu, ale zapytać się o przeszłość przez potencjalnego nabywcę wydaje się oczywiste.
Ja nawet się nie chcę zastanawiać ile teraz warty jest mój Stepway
Jako, że znajomy chce sprzedać Dustera (2011!) przez myśl przeszło mi spienieżenie Sandero... ale ta utrata wartości, plus opłaty zawarte w kredycie Stepka...
chriskb - 2012-01-30, 17:21
Stepway,
Znajdź dojście do programu INFO-STANDARD, lub INFO-PLUS firmy Infoekspert i wtedy zobaczysz jak kształtuje się utrata wartości dla auta.
Stepway - 2012-01-30, 18:06
chriskb napisał/a: | Znajdź dojście do programu INFO-STANDARD, lub INFO-PLUS firmy Infoekspert i wtedy zobaczysz jak kształtuje się utrata wartości dla auta. |
Dziękuję.
Nie chcę nawet patrzeć
Oczywiście przełykam tą gorycz, ale mam jednocześnie satysfakcję z faktu bycia pierwszym właścicielem. Coś za coś.
Jest osobny temat, dotyczacy utraty wartości.
maciek - 2012-01-30, 18:39
coś jest nie tak skoro ja jałowym biegu silnik kręci ponad 1tys/ obrotów na minutę ??
Cena za tanio / przelicz sobie po ile stoi Euro i skocz na jakiś zagraniczny portal ogłoszeniowy
Stepway - 2012-01-30, 19:31
maciek napisał/a: | coś jest nie tak skoro ja jałowym biegu silnik kręci ponad 1tys/ obrotów na minutę ?? |
LPG?
benny86 - 2012-01-30, 19:41
lpg, zimny silnik, klima, powodów może być wiele
MARCEL! - 2012-01-30, 20:48
Hmm chyba będę szukać Dacie Logan MCV, najlepiej 1.6 :)
czaju - 2012-01-31, 21:46
Cytat: | coś jest nie tak skoro ja jałowym biegu silnik kręci ponad 1tys/ obrotów na minutę ?? |
1. zimny silnik = normalne że na jałowym przez kilkadziesiąt sekund jest właśnie tyle co na obrazku
2. samochód wybitnie bity w tył i warto się zastanowić jak był naprawiany (wgniotka na tylnej klapie po naprawie blacharskiej na którą wskazywałby np stan tablicy?) obrapany niemiłosiernie hak do holowania... sory ale moja była wciągana i nawet bez lakierowania nie jest TAK zdewastowany...
brak deski, na podszybiu?
lewy tylni błotnik wygląda jakoś nienaturalnie.
mogą to być efekty światła, ale żeby ją kupić musiałbym ją solidnie obejrzeć, bo za 21k można kupić takie Sandero ew. np. 2008-2009, bo faktycznie cena odrobinę (2-3k) zaniżona...
|
|