|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dealerzy, warsztaty i sklepy - Blacharz - Warszawa i okolice
leszi - 2012-02-09, 16:08 Temat postu: Blacharz - Warszawa i okolice Szanowni Koledzy,
niestety doszło do typowego parkingowego wniecenia/zarysowania. Sprawca nieznany. W ASO kosztu je to (wg mnie) fortune. 60% zniżki w OC nie chce stracić. Czy ktoś może polecić jakiegoś niezaleznego blacharza z Warszawy lub okolic? Byłbym wdzięczny!
benny86 - 2012-02-09, 16:12
leszi napisał/a: | 60% zniżki w OC nie chce stracić |
z OC swojego tego nie naprawisz, a sprawca nieznany więc OC odpada, ergo rozumiem że to literówka i miałeś na myśli AC? Podjedż do ASO, spytaj o wycenę i pokrycie kosztów z AC. Póżniej podjedz do blacharza niezależnego i spytaj o koszty. Uzwzględniając utracone zniżki (jeśli masz maxymalne na pewno nie stracisz wszystkich) policz sobie co Ci się bardziej opłaca. Naprawa w ASO ma ten plus że masz cały czas gwarancję na naprawiany element/elemennty nadwozia.
czaju - 2012-02-09, 17:42
jak zapłacić chcesz >1000zł za naprawę, zamiast przez dwa lata zapłacić w sumie 300-500zł więcej za AC...
Prawda jest taka że tylko jakieś drobnostki opłaca się usuwać na własny koszt, ale to tylko moje zdanie i moje obserwacje.
jednak taka konkluzja że jak ocynk nie uszkodzony to bym tego nie dotykał się nawet.
|
|