DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - od¶wieżacz powietrza

czarli - 2012-03-08, 18:16
Temat postu: od¶wieżacz powietrza
W koncu mam Dusterka :) Wszystko super pieknie i extra tylko jak montowalem odswiezacz na kratkch wentylacyjnych do nawiewu przedniej szyby to odlamal sie plastikowy zaczep i wpadl do wewnarz kanalu powietrza :/ Czy komukolwiek z Was cokolwiek wpadlo do wnetrza i jesli tak to jak sobie z tym poradziliscie...? Jak myslicie czy samoistnie wypadnie z tamtad? Wiecie moze drogie kolezanki i koledzy jakie odswiezacz nalepiej kupic do Dustera aby stabilnie sie trzymaly na kratkach?
benny86 - 2012-03-08, 18:19

czarli napisał/a:
Czy komukolwiek z Was cokolwiek wpadlo do wnetrza i jesli tak to jak sobie z tym poradziliscie...?

Kolega mekintosz próbował wrzucać batonik do nawiewów, to był chyba jego najdroższy batonik w życiu 8-)

Szczegóły --> http://www.daciaklub.pl/f...?t=5384&start=0

TD Pedro - 2012-03-08, 18:25

benny86 napisał/a:
Kolega mekintosz próbował wrzucać batonik do nawiewów, to był chyba jego najdroższy batonik w życiu

nie dołuj kol. czarliego... :lol: a jeżeli kto¶ ma pomysł na od¶wieżacz to też chętnie skorzystam...

akofreda - 2012-03-08, 19:03

U mnie wisi na klamce lewych tylnych drzwi. Od¶wierzacz typu "choinka".
TD Pedro - 2012-03-08, 20:50

choinki s± niestety bardzo mało trwałe... szukam co¶ trwalszego...
gorzki - 2012-03-08, 20:53

U mnie też choinka na dzyndzlu od centralnego.
limo - 2012-03-08, 21:31

ja używam ambipurka na nawiewie na nogi bo nawiewy niewymiarowe i w sumie fajnie, nie widać, nie graci a pachnie. Zamówiłem teraz co¶ lepszego, zobaczyłem jak przyjdzie.
mekintosz - 2012-03-09, 00:31

benny86 napisał/a:
czarli napisał/a:
Czy komukolwiek z Was cokolwiek wpadlo do wnetrza i jesli tak to jak sobie z tym poradziliscie...?

Kolega mekintosz próbował wrzucać batonik do nawiewów, to był chyba jego najdroższy batonik w życiu 8-)

Szczegóły --> http://www.daciaklub.pl/f...?t=5384&start=0

Drogi i smaczny - zjadlem go po wyjeciu z kanalow wentylacji. Kawalkiem plastiku bym sie nie przejmowal, co innego cos slodkiego, co moze sie stac pozywka dla ew bakterii.

pkuzmiak - 2012-03-10, 19:03
Temat postu: Re: od¶wieżacz powietrza
czarli napisał/a:
W koncu mam Dusterka :) Wszystko super pieknie i extra tylko jak montowalem odswiezacz na kratkch wentylacyjnych do nawiewu przedniej szyby to odlamal sie plastikowy zaczep i wpadl do wewnarz kanalu powietrza :/ Czy komukolwiek z Was cokolwiek wpadlo do wnetrza i jesli tak to jak sobie z tym poradziliscie...? Jak myslicie czy samoistnie wypadnie z tamtad? Wiecie moze drogie kolezanki i koledzy jakie odswiezacz nalepiej kupic do Dustera aby stabilnie sie trzymaly na kratkach?

Kiedy¶ córcia wrzuciła patyczek od lizaka i udało mi się go wydmuchać ustawiaj±c wianie na 4 i kręc±c innymi pokrętłami od nawiewów :)

Zdzicho - 2012-03-11, 03:35

limo napisał/a:
ja używam ambipurka na nawiewie na nogi bo nawiewy niewymiarowe i w sumie fajnie, nie widać, nie graci a pachnie. Zamówiłem teraz co¶ lepszego, zobaczyłem jak przyjdzie.

Ciekawe rozwi±zanie chyba przetestuję.

limo - 2012-03-13, 10:22

troszkę się trzeba pokłonić przy wymianie wkładu ale moim zdaniem najlepsze miejsce na ambipurki w daciach (przy tego typu kratkach nawiewów)
wat - 2012-03-13, 10:26

Limo ale tylko od strony pasażera bo od strony kierowcy to sobie lubi odpadn±ć jak się nog± troche majtnie
limo - 2012-03-13, 15:09

moje płetwy widać się nadaj± bo jeszcze nie udało mi się str±cić a wożę po obu stronach bo lubie jak ładnie pachnie :mrgreen:
kisu - 2012-03-13, 16:10

Ja od¶wieżacz (ten na wciski) montuje na nawiewie ale w nogach od strony pasażera (tam jest taki plastikowy rant) - dobrze trzyma, nikomu nie przeszkadza, widoku w aucie nie psuje :)