|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Witam klubowiczów
Marek79 - 2012-03-25, 22:22 Temat postu: Witam klubowiczów Witam serdecznie fanatyków samochodów marki Dacia. W tym tygodniu odbieram swojego Dustera, 1,6 laureate, brąz - jestem bardzo podekscytowany i nie mogę się doczekać - kilka nocy już nieprzespanych i potem w pracy troszkę ciężkawo. Od kilku tygodni czytam posty na Tym forum - szczególnie Wasze pozytywne opinie na temat Dustera. Wielu z Was już troszkę nimi jeździ i sprawdza często wyposażenie pojazdu. Proszę doradźcie jakie radio i głośniki kupić do Dustera - wiem że taki temat już jest, ale prosiłbym ewentualnie o Wasze opnie i propozycje tak króciutko co warto kupić i gdzie - dosłownie króciutko w tym temacie - jakieś linki do sklepów.
pozdrawiam serdecznie
Marek
Dar1962 - 2012-03-25, 22:36
gratulacje i dobrej zabawy o głośniki zapytałbym najpierw w salonie - mnie zaproponowali przyzwoite pioneery w cenie porównywalnej do sklepowej, więc nawet nie bawiłem się we własnoręczne zakupy, ograniczyłem się do dostarczenia dilerowi radia
toms57 - 2012-03-25, 22:37
także życzę wszystkiego dobrego ... i miłej lektury
elektryk1 - 2012-03-25, 22:40
Witaj i forum czytaj :)
TD Pedro - 2012-03-25, 23:27
witaj w Klubie...
- cierpliwości życzę i rzeczywiście warto poczytać forum a na pewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania... (i nie tylko)...
- pamiętaj o kultowej klubowej uszczelce...
Marek1603 - 2012-03-26, 06:06
Witaj.
U góry masz forumową "szukajkę" jeżeli tam nie znajdziesz odpowiedzi to wtedy pytaj.
_Marcin_ - 2012-03-26, 07:35
Witaj
Jeżeli chodzi o sprzęt audio to tak jak napisał kolega Dar1962 zapytaj najpierw dealera co może Ci zaoferować. Ja mam i polecam następujący zestaw Pioneera: radio DEH-4300UB + 4 głośniki TS-G1313i. Sprzęt ten występuje jako oficjalne dodatki, możesz też kupić sam (ja kupiłem w Euro) i dostarczyć do montażu, który z kolei często da się wynegocjować jako gratis.
robertp1983 - 2012-03-26, 07:37
Witaj zadowolenia
tomi - 2012-03-26, 07:41
Witaj
chriskb - 2012-03-26, 07:44
Witaj, Życzę szczęśliwego użytkowania DD
krakry1 - 2012-03-26, 14:25
Witaj.
art350 - 2012-03-26, 14:50
Witaj w klubie brązowych Drakul.
SAJSEN - 2012-03-26, 19:05
Witaj i szerokosci:)
Marek79 - 2012-03-26, 22:28
Dzięki za miłe przyjęcie i dobre rady. Jak już będę nim pomykał to dam znać - może jakie fotki puszczę. Swoją drogą fajnie że są ludzie pozytywnie zakręceni na punkcie Dustera i mimo sceptyków wokoło cieszycie się i macie frajdę z posiadania i użytkowania tego auta.
pozdrawiam serdecznie
Marek
esdziewiaty - 2012-03-26, 23:43
Duster ma to coś w sobie, że masz poczucie , ze jest "fajny", a nie przepłaciłeś. Chyba te aspekty wpływają na ten stan świadomości
Witaj
marcinoz76 - 2012-03-27, 00:01
Siemka[:
Tomek_NSZ - 2012-03-27, 00:32
Witaj,
Ja w swoim Dusterze mam kupione w sklepie internetowym radio LG LDF900UR (z DVD) oraz 2 głośniki PIONIERA z Salonu Dacii. Z jakości dźwięku i obsługi radia jestem zadowolony - DVD używają tylko dzieci.
Pozdrawiam
Tomek
ajax - 2012-03-28, 19:15
Witaj nam witaj kolejny kolego
dystrykt9 - 2012-03-29, 11:27
Witaj
Ja jeszcze nie mam radia (w ogóle nawet dustera jeszcze nie mam ), ale cena salonowa jest faktycznie porównywalna z rynkiem i sam ten wariant rozważam.
Marek79 - 2012-03-29, 20:13
Witajcie dzisiaj nie będzie pewnie snu, jutro jadę po dustera, kasa przelana na konto, zarejestrowany, ubezpieczony. Jutro lans po mieście, potem do teściów i rodziców no i przytulanki na dobranoc z dusterem a potem z żoną:)
pozdrawiam
Marek
Dar1962 - 2012-03-29, 21:04
więc jutro otwieramy zbiorowo coś musującego
_Marcin_ - 2012-03-29, 21:17
Marek79 napisał/a: | ...no i przytulanki na dobranoc z dusterem a potem z żoną:)
|
A może z żoną w Dusterze
A tak na poważnie to sprawdź wszystko dokładnie przy odbiorze i nie zapomnij podzielić się na forum pierwszymi wrażeniami
Marek79 - 2012-03-29, 21:40
Szampan napewno wieczorkiem będzie, a może coś mocniejszego ...
Fakt zanim się wyjedzie trzeba wszystko sprawdzić w aucie co jest w umowie, choć z dielerem fajnie się rozmawiało, ale napewno to wynik szkoleń pracowników w kontaktach z klientami. O swoje trzeba jednak dbać, kochajmy się jak bracia a liczmy się jak ... (bez obrazy oczywiście). Tylko ta pogoda na jutro jakaś deszczowa :( kurcze, no i jak mi kwaśny deszczyk zbrudzi już pierwszego dnia moje auto, to normalnie będę .... zły:)
pzdr
lukka16 - 2012-03-30, 19:45
Witam
dacuosap - 2012-03-30, 20:31
Nie bój się deszczu, będzie okazja do podziwiania gładkiej pracy wycieraczek! ;)
Witaj.
Dar1962 - 2012-03-30, 20:51
i pierwszego podniesienia ciśnienia - z powodu kleksa jaki tworzy się podczas pracy wycieraczek niemal na wprost wzroku kierowcy - od razu podpowiadam - zostawiamy wycieraczkę pasażera (50 cm) wywalamy kierowcy (50 cm) i montujemy 60 cm - wtedy lewa zbiera resztki po prawej
dacuosap - 2012-03-30, 20:54
Nagroda w kategorii gaszenie entuzjazmu
Zdzicho - 2012-03-31, 21:39
Witaj!
Odebrałeś już? Jak wrażenia?
Co do radia to też się zastanawiałem i kupiłem w salonie radio i głośniki PIONEERA bez biegania i szukania a ceny żadna różnica.
Marek79 - 2012-04-01, 21:10
Witajcie
Miałem odezwać się wcześniej, ale jak to w życiu zabrakło czasu że się tak wykręcę no i entuzjazm z posiadania nowego auta spowodował że zapomniałem o Bożym Świecie. Auto odebrałem w piątek w godzinach popołudniowych.
Gdy weszliśmy wraz z żoną i córeczką do salonu nasz Duster stał cichutko niewzruszony obecnością aut marki „Reno”. Był czyściutki i elegancki, a jednocześnie chętny do współpracy na mieście i w terenie. I kiedy przez okna salonu wlatywało marcowe słońce słychać było jakby delikatne mruczenie silnika – „zabierzcie mnie już stąd”, „chcę w teren, na leśne ścieżki i bezdroża”. Nie czekaliśmy długo i uwolniliśmy jego dusze i o godzinie 17.30 byliśmy wolni – my i on:)
Na poważnie auto było śliczne, czyściutkie. W miłej atmosferze rozstaliśmy się z Panią Asią i Panem Michałem z salonu – żona dostała piękny bukiet kwiatów a córeczka komplet breloczków marki „Reno” – ale zawsze to miły gest.
Auto prowadzi się wspaniale – już kilka osób w rodzinie to potwierdziło, siedzi się wysoko i jedzie się dumnie, patrząc na świat z zupełnie innej perspektywy. Auto w wersji Laureate wygląda świetnie – ze wstawkami chromu w różnych miejscach, alufelgi – elegancja, a kolor brąz metalic nadaje autu bardziej terenowy charakter i wygląd. Silnik nie mruczy tak miło jak diesel, ale z czasem pewnie zakocham się w mruczeniu benzyniaka, 1.6 jest ok. autko przy 105 KM całkiem dobrze radzi sobie na drodze, pięknie wchodzi w zakręty, przyzwoicie przyspiesza – bez szału oczywiście, ale przecież nie o to chodzi i mimo sporych gabarytów całkiem dobrze wypada. Zawsze też musi minąć trochę czasu – tak około 2 tygodniu żeby przyzwyczaić się do nowego auta – ja i duster musimy się siebie nauczyć :) Ma duże pole widzenia z przodu, natomiast z tyłu trzeba uważać i być ostrożnym – wyjeżdżanie z parkingu, wszelkie cofanie. W środku dużo miejsca – przestronność; prostota wykonania i podstawowe funkcje współczesnego auta są (Klima, elekr szyby i lusterka, komputer pokładowy) – to lubię – prostota i bez zbędnej ilości elektroniki związanej z różnymi czujnikami wyprzedzania, cofania itp. – to ja nimi muszę sterować a nie odwrotnie. Brązowe plastiki wnętrza pięknie polemizują z brązem nadwozia. Bagażnik – sami wiecie :)
Ale to co w Dusterze przyciąga i zaczynasz się nim interesować do przód auta – piękny, masywny zaokrąglenia, bryłowatość – to co mężczyźni lubią najbardziej :) Ktoś już kiedyś na tym Forum powiedział że duster ma najpiękniejszy przód spośród wszystkich SUVów - terenówek, ma najbardziej terenowy charakter – piękne lampy i emblemat Daci – przód wręcz śmieje się do Ciebie. No i te nadkola… Ech… Myślę że to co w Dusterze przyciąga to właśnie jego wygląd, dalej prostota wykonania wnętrza z podstawowym wyposażeniem, duży prześwit, dobre zawieszenia – i to wszystko w przystępnej cenie. Cóż może i chciałoby się mieć inne auto z lepszym wyposażeniem – możnaby przynudzać i dręczyć się, ale w życiu chyba nie można mieć wszystkiego, choć w przypadku Dustera ma się i tak prawie wszystko…
Pozdrawiam
Marek
Marek1603 - 2012-04-01, 21:31
No to gratulacje.
Ładnie powiedziane, znaczy napisane.
_Marcin_ - 2012-04-01, 21:52
Gratulacje
Życzę pełnego zadowolenia z zakupu.
marcinoz76 - 2012-04-01, 22:58
Howgh! [:
|
|