|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Sprawy klubowe - Tekst o klubie
Marcin - 2008-03-31, 22:20 Temat postu: Tekst o klubie Witam
Mam informacje od Renault ze w najblizszym wydaniu KIOSKU DACIA znajdzie sie artykuł odnosnie naszego klubu. Mamy przygotowac tekst jaki tam sie znajdzie. Mysle ze nie moze byc zbyt obszerny, wiec krotko i na temat
Macie jakies pomysly na ten tekst????
Ostatnie wydanie KIOSKU DACIA dostepne ponizej:
http://www.dacia.pl/pl/Da...news/index.html
Black Eryk - 2008-04-01, 09:11
Ogólna charakterystyka naszego klubu, to że znajdą tu sporo cennych informacji , oraz to że w razie pytań i problemów mogą na nas bardziej liczyć niż na ASO powinno wystarczyć
Pablo78 - 2008-04-01, 17:16
Kratylos napisał/a: | proponuje pare slow o powstaniu klubu o tym ze barakowalo miejsca w internecie na ktorym mozna by wymienic sie doswiadczenia z innymi urzytkownikami naszej "nowosci na rynku"
napisac ze staram sie wymienaic wlasnymi doswiadczeniami z urzytkowania aut, podpatrzec co inni mowia o naszych autach i wymienic sie informacjami o goracych nowosciach, polecac najlepsze aso i salony daci innym, oraz przy okazji spedzic czas w gronie ciekawych ludzi - ktorzy potrafia lamac schematy :) Na zakonczenie mozna napisac ze niebawem planujemy pierwszy zlot polskich uzytkownikow dacii |
No, na razie podpisuję się pod Kratylosem...
Marcin - 2008-04-02, 16:40
Kratylos napisał/a: | Marcinie mozemy okreslic jaki dokladnie dlugi tekst jest potrzebny?
mam juz cos napisane ale nei wiem czy skrocac czy rozbudowywac... |
Mysle ze nie moze byc zbyt dlugi, aczkolwiek nie dostalem informacji jaki ma on miec max rozmiar. Przeslij mi swoj tekst na PW
laisar - 2008-04-08, 11:10
Czy szanowny Autor dopuszcza redakcję i korektę? (;
Marcin - 2008-04-08, 16:32
Troche skrocilem ten tekst i tak bym go widzial
Wszelkie korekty jak najbardziej mile widziane
PS. Do tekstu dolaczone beda zdjecia ze spotkania w warszawie jakie odbylo sie jakis czas temu.
Dacia Klub Polska
Klub powstał wiosną 2006 roku. Wszystko zaczęło się od rozmowy dwóch użytkowników Dacii Loagn, ktorzy zauwazyli, ze w internecie brakuje miejsca, gdzie moznaby porozmawiać, oraz wymienic sie doświadczeniami na temat eksploatacji swoich Dacii. Zaowocowało to powstaniem forum dyskusyjnego. W zaskakujacym tempie rosla liczba aktywnych forumowiczow. Dalo to obraz temu, jak dużym zainteresowaniem cieszy się Dacia i jak wiele osób poszukuje obiektywnych informacji o tych autach. Trzeba dodac, ze dzialo sie to w czasie, kiedy w internecie dominowało „średniowiecze” – głównie obawy i przesądy o naszych rumuńskich samochodach.
Pod koniec 2007 roku forum rozroslo sie i przeksztalcilo w prawdziwy Klub użytkowników Dacii. Od początku jego istnienia mamy stara gwardie pierwszych pionierów Dacii Logan w Polsce, ale z dnia na dzien ciagle przybywa nowych użytkowników.
Obecnie jest ich już ponad 200. Na forum wymieniamy się doświadczeniami z użytkowania aut, informacjami i opiniami o serwisach, salonach i nowościach w gamie produktów Dacii.
Wśród Klubowiczów mamy „znawców” rożnych przydatnych zagadnień np. mechaniki, ubezpieczeń i zapalonych majsterkowiczów.
Na naszym koncie mamy juz jedno regionalne spotkanie Klubowiczów z Warszawy i okolic, ale w najblizszym czasie planowane jest spotkanie ogolnopolskie.
W tym momencie czekamy takze z niecierpliwością na nowa Dacie Sandero i nowych Klubowiczów którzy podziela się z nami swoimi doświadczeniami z użytkowania aut.
Strone Klubowa mozna znalezc pod adresem: www.daciaklub.pl
Pablo78 - 2008-04-08, 20:29
Krótki tekst, konkretny a zarazem sympatyczny...
Brawo dla Kratylosa!!! Aktyw Klubu dziękuje !!!
KaS602 - 2008-04-08, 22:32
No jak na moje to krotko i konkretnie, brawa dla Kratylosa i "Cenzora"
Pablo78 napisał/a: | Aktyw Klubu dziękuje |
To ten sam klub wewnatrzklubowy co byl zalozony "na rzecz starego loga"? Bo jak tak to rowniez pod tym sie podpisuje...
laisar - 2008-04-09, 03:00
(Postarałem się jeszcze trochę "wygładzić" tekst językowo - mam nadzieję, że udanie ;)
DACIA KLUB POLSKA
Wszystko zaczęło się wiosną 2006 roku, od rozmowy dwóch użytkowników Dacii. Stwierdzili oni, że w polskim Internecie brakuje miejsca, gdzie można by wymienić się doświadczeniami z eksploatacji swoich samochodów. Zaowocowało to powstaniem forum dyskusyjnego logan.fora.pl. Liczba jego aktywnych uczestników rosła w zaskakującym tempie, co świadczyło o dużym zainteresowaniu Dacią i potrzebie wielu osób zdobycia niezależnych informacji o tych autach. Wszystko działo się w okresie dominacji w Polsce przesądów o rumuńsko-francuskich samochodach. Pod koniec 2007 roku forum przeprowadziło się na nowy serwer i zmieniło nazwę na DACIAKLUB.PL.
Obecnie klubowiczów jest już ponad 200 (w tym liczna grupa pionierów Dacii Logan w Polsce) i ciągle przybywają nowi. Na forum wymieniamy się doświadczeniami z użytkowania naszych aut, informacjami i opiniami o serwisach, salonach i nowościach w gamie produktów Dacii. Wśród nas są też znawcy różnorodnych zagadnień – np. mechaniki, ubezpieczeń czy majsterkowania.
Dotychczas odbyło się jedno spotkanie klubowiczów, z Warszawy i okolic, a w najbliższym czasie planowane są kolejne – w tym także zjazd ogólnopolski.
W tej chwili z niecierpliwością wyglądamy polskiej premiery najnowszej Dacii, Sandero, oraz... cały czas czekamy na nowych forumowiczów i gości naszego klubu!
Adres: www.daciaklub.pl
Pablo78 - 2008-04-09, 19:21
Oczywiscie, że ten sam KaS602...
NOWEMU LOGU MÓWIMY ZDECYDOWANE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W imieniu komitetu obrony starego loga DACIA, dziękuje Szanownym Klubowiczom za wsparcie w naszej nierównej, ale jakże potrzebnej walce...
laisar - 2008-04-21, 10:39
Nowy numer się pojawił, ale... tekstu o nas nie ma ):
GeRRaD - 2008-04-21, 17:35
Oszuuuuuuuuuuukały nas, oszuuuuuuuuuuukały - logo zabrały nic w zamian nie daaały
Mamert - 2008-04-21, 18:24
GeRRaD napisał/a: | Oszuuuuuuuuuuukały nas, oszuuuuuuuuuuukały - logo zabrały nic w zamian nie daaały |
A to FRANCE !!!
laisar - 2008-04-21, 19:50
Cytat: | Oszuuuuuuuuuuukały nas, oszuuuuuuuuuuukały - logo zabrały nic w zamian nie daaały |
Nie ma co mirmiłować, tylko najpierw dać szansę na poprawę (;
Inna rzecz, że za logo nic nie obiecywały... To są sprawy niezależne.
KaS602 - 2008-04-21, 20:32
laisar napisał/a: | tylko najpierw dać szansę na poprawę |
Nie masz co bronic RP. By chcieli to by zrobili...
laisar - 2008-04-21, 20:51
Nie bronię - po prostu dobrze (oj, dobrze...) wiem jak to bywa w biznesie "poligraficznym": ktoś czegoś nie powiedział, nie dostarczył, nie dopilnował... <:
Tu jest o tyle prosto rzecz naprawić, że to ulotka jedynie wirtualna - i to dopiero będzie prawdziwy test dobrych chęci RP.
KaS602 - 2008-04-22, 01:08
laisar napisał/a: | Nie bronię |
Bo juz myslalem, ze tak...
laisar - 2008-10-17, 13:14
http://www.dacia.pl/kiosk/pdf/nr3_2008.pdf
- jak mówią lekarze: be-zet /:
Dodane: 31.03.2009, 14:20
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=12495#12495 - tekst o klubie ukazał się na stronie Dacia.PL na początku maja 2008 r.: http://www.dacia.pl/pl/Da...klub/index.html
W sumie to może i lepsze miejsce, niż jakiś tam numer "Kiosku Dacia"...
laisar - 2008-10-21, 11:41
Nie uważacie, że przydałoby się uaktualnić http://www.dacia.pl/pl/Da...klub/index.html ?
Marek1603 - 2008-10-21, 20:08
Oj bardzo są do tyłu. Zdjęcia z pierwszego zlotu w Warszawie (nie wiem czy mają pozwolenie wykorzystywać kolegów zdjęcia), a ze Śląska nic . Dwa zloty są w plecy.
laisar - 2008-10-21, 20:29
Po prostu wystawili to, co od nas dostali w czasie, kiedy umieszczali ową informację (za co im chwała) - ale minęło już właśnie nieco czasu, więc może by to uaktualnić? Raczej w stronę uogólnienia, a nie ile już było spotkań itp (;
Marcin - 2008-10-21, 20:39
laisar napisał/a: | Po prostu wystawili to, co od nas dostali w czasie, kiedy umieszczali ową informację (za co im chwała) - ale minęło już właśnie nieco czasu, więc może by to uaktualnić? Raczej w stronę uogólnienia, a nie ile już było spotkań itp (; |
Napewno wysle jakies uaktualnienie do Renault Musze znalezc chwile czasu w tym tygodniu i napewno naskrobie cos nowego na nasz temat
Marek1603 - 2008-10-22, 05:36
Może ilu nas jest na forum i jakimi drakulkami jeździmy. Może wkleić jedną fotkę z Warszawy, a drugą ze Śląska (mogła być też z Łodzi). Uaktualnimy na wiosnę.
Mam propozycję na naszą galerię. Mianowicie po trzy fotki każdej z naszych drakulek. Co wy na to.
Pablo78 - 2008-10-22, 07:41
Marek1603 napisał/a: | Może ilu nas jest na forum i jakimi drakulkami jeździmy. Może wkleić jedną fotkę z Warszawy, a drugą ze Śląska (mogła być też z Łodzi). Uaktualnimy na wiosnę.
Mam propozycję na naszą galerię. Mianowicie po trzy fotki każdej z naszych drakulek. Co wy na to. |
Poodoba mi się ten pomysł!
laisar - 2008-10-22, 08:32
Z liczbami to byłbym ostrożny - mają tendencję do szybkiego dezaktualizowania się (;
(Chyba że jakoś w tym stylu: "...po roku działalności [nowe] forum miało prawie 350 użytkowników" - ale i tak lepiej po prostu "największe" czy cuś...).
Marek1603 - 2008-10-22, 08:55
laisar napisał/a: | (Chyba że jakoś w tym stylu: "...po roku działalności [nowe] forum miało prawie 350 użytkowników" - ale i tak lepiej po prostu "największe" czy cuś...). |
Coś w tym stylu miałem na myśli.
laisar - 2009-03-31, 13:27
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=30060#30060
paweloo97 napisał/a: | No i niech w końcu zaktualizują o naszym klubie! |
Jak nic od nas nie dostali, to sami na pewno tego nie zrobią... <;
|
|