DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Spotkania, imprezy, wyprawy - Duster Off-road, 12 maja 2013?

wojtek_pl - 2012-05-07, 17:01
Temat postu: Duster Off-road, 12 maja 2013?
Hej

jako że wybieram się (ponownie) w sobotę nad jezioro Pogoria IV pojeździć po piachu, to może spotkamy się tam w kilku Dusterowców aby poznać możliwości terenowe naszych pojazdów? Dużo piachu, ociupinkę błotka, trochę wody. Nic groźnego a zabawa może być fajna. Jakiś grill czy ognisko można by urządzić lub piknik rodzinny przy okazji...

Spotkanie tam gdzie zielona strzałka. W samo południe na przykład ?
http://maps.google.pl/map...&num=1&t=h&z=16

zyga03 - 2012-05-10, 09:18
Temat postu: Re: Duster Off-road, 12 maja ?
wojtek_pl napisał/a:
Hej

jako że wybieram się (ponownie) w sobotę nad jezioro Pogoria IV pojeździć po piachu, to może spotkamy się tam w kilku Dusterowców aby poznać możliwości terenowe naszych pojazdów? Dużo piachu, ociupinkę błotka, trochę wody. Nic groźnego a zabawa może być fajna. Jakiś grill czy ognisko można by urządzić lub piknik rodzinny przy okazji...

Spotkanie tam gdzie zielona strzałka. W samo południe na przykład ?
http://maps.google.pl/map...&num=1&t=h&z=16

ojoj szkoda, ze akurat wypływam do szwedowa
pomysł świetny następnym razem

wojtek_pl - 2012-05-10, 09:44

Zresztą zdaje się, że i tak ma padać...
zyga03 - 2012-05-10, 09:50

wojtek_pl napisał/a:

od kiedy to deszcz przeszkadza w lekkim offie , może przydać pikanterii zabawy

wojtek_pl - 2012-05-10, 10:22

zyga03 napisał/a:
wojtek_pl napisał/a:

Błoto się robi a do błota trzeba mieć odpowiednie opony. A poza tym błota nie lubię. :-)

zyga03 - 2012-05-10, 10:47

wojtek_pl napisał/a:
zyga03 napisał/a:
wojtek_pl napisał/a:

Błoto się robi a do błota trzeba mieć odpowiednie opony. A poza tym błota nie lubię. :-)

wiem, opony to podstawa , wróciłem niedawno ze zdjeć na Bagnach Biebrzańskich i tam znakomicie na fabrycznych oponach spisywały się łańcuchy śniegowe. jest to niewygoda ale w ciężkich sytuacjach warto założyć przed wjechaniem w nieznaną kałużę.
Wysiadać nie trzeba i nawet nielubiący błota są zadowoleni :lol:

wojtek_pl - 2012-05-12, 14:52

Byłem, pojeździłem.

TD Pedro - 2012-05-12, 15:23

teren fajny... ale film na pewno nie oddaje wiernie doznań i skali trudności (emocji)... :lol:
wojtek_pl - 2012-05-12, 17:58

Trochę emocji to miałem tydzień temu jak pierwszy raz tam jeździłem. Ale gdy przekonałem się, że Duster idzie po piachu jak czołg to już dalej było bezstresowo. A poza tym to miałem już trzy Jeepy i zabierałem je w teren także to nie pierwszyzna dla mnie.
Ale jak pierwszy raz miałem zjechać z bardzo stromej skarpy to miałem niezłego pietra. Bo to widzisz przed maską tylko horyzont i musisz sam siebie przekonać, że nie jest to koniec świata tylko dalej jest droga w dół. :mrgreen:

EDIT: Jeszcze kilka zdjęć:

andrzej73 - 2013-10-26, 22:23

kiedy
TD Pedro - 2013-10-27, 10:23

andrzej73 napisał/a:
kiedy

:?:

janzet - 2014-03-02, 16:31

Witajcie

Znalazłem opisy Pustynia Siedlecka na południe od Częstochowy. To legalne miejsce po starej kopalni gdzie można jeździć samochodem.
Może na jakiś wypad w 2014 ?