DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Sprawy klubowe - Propozycja portalu Francuskie.PL

laisar - 2012-04-18, 22:15
Temat postu: Propozycja portalu Francuskie.PL
"Francuskie.PL - Dziennik motoryzacji francuskiej" wystąpił z propozycją współpracy z naszym klubem:
    "Francuskie.pl się mocno rozrosło, mamy ponad 100 tysięcy czytelników i to grono się rozszerza, więc myślę, że warto"
- napisał Jędrzej Chmielewski, wydawca portalu.
    "Chciałbym więcej pisać o życiu klubu Dacii i w pewien sposób promować Was, jako fajne i prężnie działające towarzystwo, które pomaga w wyborze auta i ewentualnych problemach, jakie się pojawiają. Krzysiek zagląda w miarę regularnie, ale czasem ciekawe czy wazne informacje uciekają w natłoku innych postów.

Dlatego miałbym w tej materii propozycję, żebyście podsyłali co ważniejsze informacje [...] - wtedy na pewno będzie o Was więcej informacji a z drugiej strony my mamy szansę do Was wpaść i coś o Was napisać :) i zrobić jakiś materiał zdjęciowy lub filmowy.
    "

DaciaKlub został także dodany do aplikacji "Francuskie.pl" na Androida:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andromo.dev47363.app48832
    "Funkcjonalnosć tej aplikacji będzie stale rozwijana i będziemy dodawać nowe rzeczy, chciałbym więc prosić o poinformowanie o tym, że jest i można sobie pobrać - Wasze opinie i uwagi są dla mnie bardzo ważne, bo to ma być program dla Was :-) Jeśli pojawią się jakieś uwagi i pomysły, to zapraszam do ich wysyłania."

Czy zatem jest ktoś chętny na funkcję "francuskiego łącznika"? (; Czy w razie potrzeby będziemy po prostu zasypywać portal indywidualnymi mejlami?

Albo może ktoś ma jakieś własne uwagi co do propozycji...?

czaju - 2012-05-23, 11:35

Fajna propozycja, może dyżury moderatorów :D
laisar - 2012-05-23, 11:52

czaju napisał/a:
może dyżury moderatorów

Sugeruję, żeby ochotnicy zgłaszali się samodzielnie, a nie zostali wybierani przez innych d;

Piotr_K - 2012-05-23, 12:45
Temat postu: Re: Propozycja portalu Francuskie.PL
laisar napisał/a:
"Francuskie.PL - Dziennik motoryzacji francuskiej" wystąpił z propozycją współpracy z naszym klubem:
    " Dlatego miałbym w tej materii propozycję, żebyście podsyłali co ważniejsze informacje [...] - wtedy na pewno będzie o Was więcej informacji a z drugiej strony my mamy szansę do Was wpaść i coś o Was napisać :) i zrobić jakiś materiał zdjęciowy lub filmowy."

Może by coś napisać o zamiarach kolegi Łukasza_B ...? Islandia 2012 samochodem Dacia Duster?

http://www.daciaklub.pl/f...p=130548#130548

maciek - 2012-05-23, 13:49

Jak co mogę siebie zgłosić ;-)
matucha - 2012-05-23, 15:26

maciek napisał/a:
Jak co mogę siebie zgłosić ;-)

ja osobiście popieram tą kandydaturę ;-)

maciek - 2012-05-23, 19:48

ale proszę się zgłaszać i może jakieś głosowanie kto ma być tym pośrednikiem w kontaktach z redakcją.

Parę słów o mnie ;-)
Nazywam się Maciej ;-) Mieszkam w Lublinie, jestem studentem bardzo przyszłościowego kierunku jakim jest transport :mrgreen: . Forum odkryłem po tym jak został zaprezentowany samochód Dacia Sandero Stepway, szukałem więcej informacji o tym samochodzie i tak jakoś wyszło że nadal z wami jestem. I kocham Dacie taką jaka jest choć nigdy nie miałem styczności z tym autem na więcej czasu niż jeden dzień :roll: . Mam rożne pomysły związane z forum ale często trafiają na laisar ;-) . Administruje z Bebe facebookowym fanpage klubu.

Marek1603 - 2012-05-23, 19:53

Jest nas tu więcej do pracy.
jackthenight - 2012-05-23, 19:56

Ja chętnie mógłbym zostać takim łącznikiem.
Piotr_K - 2012-05-23, 21:33

To może się podzielicie tą robotą? ;)
bebe - 2012-05-23, 21:46

maciek napisał/a:
Mam rożne pomysły związane z forum ale często trafiają na laisar ;-) .

Piękne, redukcja laisarem. :DDD Przypomina mi to opowiadanie Pratchetta o Cohenie Barbarzyńcy, "Trollowy most":
"- Kiedy zaczynałem karierę barbarzyńskiego herosa - rzekł Cohen - każdy most miał pod spodem trolla. I człowiek nie mógł przejechać przez puszczę, tak jak my właśnie przejechaliśmy, żeby z tuzin goblinów nie próbowało odrąbać mu głowy. - Westchnął. .- Zastanawiam się czasem, co im się przytrafiło.
- Ty - stwierdził koń."

monopios - 2012-05-23, 23:42

Francuskie.PL napisał/a:
Dlatego miałbym w tej materii propozycję, żebyście podsyłali co ważniejsze informacje

Z tego co zauważyłem, to my ciągniemy informacje od francuskie.pl, a możemy głównie pomóc w:
Francuskie.PL napisał/a:
w wyborze auta i ewentualnych problemach, jakie się pojawiają

i to, nie zawsze.

Francuskie.PL napisał/a:
miałbym w tej materii propozycję, żebyście podsyłali co ważniejsze informacje

Poszukiwanie kolejnego taniego kanału informacji w zamian za obiecanki cacanki, no ewentualnie zatkać lukę na stronie jakimś drobnym tekstem

Francuskie.PL napisał/a:
chciałbym więc prosić o poinformowanie o tym, że jest i można sobie pobrać

Auto reklama w dyskretnym wydaniu, bo forum Dacii na francuskie.pl nie istnieje. A bardzo by chcieli mieć choć kilka tematów, żeby tak głupio owalne zerka nie świeciły, niczym ślipka zwierzaka w nocy.
Francuskie.PL napisał/a:
Wasze opinie i uwagi są dla mnie bardzo ważne

Cukier puder, mydlenie oczu.

bebe - 2012-05-24, 08:20

W przypadku wystąpienia sezonu ogórkowego można napisać o tym: http://chameaudacier.free.fr/moto1.html

W skrócie - pan jeździł sobie Citroenem 2CV po pustyni, bo z dróg go przeganiało wojsko, i podczas takiej jazdy 2CV rozbił mu się o skały. Ponieważ pan miał trochę zapasów, podstawowe narzędzia (ale bez wiertarki) i chęć, z resztek 2CV na poczekaniu zbudował... motocykl. :D

Polecam całą historię, na potrzeby artykułu wypadałoby zrobić jeszcze jakiś risercz, motocykl chyba trafił po tych przygodach do Europy i był pokazywany na zlotach 2CVek.

maciek - 2012-05-24, 10:23

bebe napisał/a:
Pratchetta o Cohenie Barbarzyńcy, "Trollowy most":

muszę przeczytać :mrgreen:

laisar ;-) nie obrażaj się ;-)

Lukasz_B - 2012-05-24, 21:33

Piotr_K napisał/a:
Może by coś napisać o zamiarach kolegi Łukasza_B ...? Islandia 2012 samochodem Dacia Duster?

http://www.daciaklub.pl/f...p=130548#130548

Już skontaktowałem się z Redakcją serwisu francuskie.pl. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Marek1603 - 2012-06-13, 08:23

I jak wygląda spraw "francuskiego łącznika". :mrgreen: ;-)
laisar - 2013-02-25, 15:31

(Reorganizacja, aktywacja, dearcheologizacja...).

Marek1603 napisał/a:
I jak wygląda spraw "francuskiego łącznika"

No właśnie - jackthenight, dalej jesteś chętny?

"Zgłoś się, dostaniesz jakiś ładny kolorek, mówili, będziesz sławny, mówili"... (;

Marek1603 - 2013-02-25, 15:40

No właśnie może info by zamieścili o zlocie w Zrębicach.
Ten z renault klubu jest już u nich.

jackthenight - 2013-02-25, 16:30

Tak, nadal jestem chętny.