DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Odstające osłony relingów w Dusterze

mariush_78 - 2012-05-31, 08:06
Temat postu: Odstające osłony relingów w Dusterze
Po 4 miesiącach użytkowania auta w warunkach szosowych zauważyłem, że tylne plastikowe osłony relingów (szczególnie lewa) zaczynają odchodzić od uszczelki. Czy ktoś ma podobne doświadczenia ?
Idzie to w jakiś sposób poprawić?

firefox - 2012-05-31, 08:22

TTTM, ten typ tak ma. U mnie minimalnie też tak jest. Po prostu uszczelka się zawija pod spód pod wpływem zmiany temperatur. Chyba jedyne wyjście to wymiana uszczelki na nową jak się bardziej rozwali?
mariush_78 - 2012-06-01, 12:53

Pomijając estetykę tych połączeń, czy dostająca się tam ewentualnie woda nie przyczynia się do powstania korozji. A jakby to sikaflexem 221 przykleić ? Czy więcej osób ma ten sam problem?
TD Pedro - 2012-06-01, 17:32

mariush_78 napisał/a:
czy dostająca się tam ewentualnie woda nie przyczynia się do powstania korozji

moim zdaniem jeżeli nawet nie widać szpary to woda i tak się pod uszczelkę dostaje ale również spod uszczelki wypływa...
mariush_78 napisał/a:
jakby to sikaflexem 221 przykleić

może to jest dobry pomysł ale może gdyby to było niezbędne to producent tak by robił... (no chyba, że znowu te cięcia budżetowe... :-( )

ajax - 2012-06-01, 21:59

http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6378
Nie to samo ale też problem z uszczelkami relingów. Fotki w ASO zrobili, ustaliłem że będę dowiadywał się przy przeglądzie - a jeszcze go nie ma. Gdy się czegoś dowiem to dam znać

esdziewiaty - 2012-06-03, 11:49

Spokojnie to tylko Dacia:)

Trzeba raz na tydzień solidnie walnąć w tą czarną częśc od góry i na tydzien temat znika:)