|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Historia napraw w ASO - pozycje widmo ?
DrOzda - 2012-07-18, 09:24 Temat postu: Historia napraw w ASO - pozycje widmo ? Byłem na przeglądzie po 4 latach i przy okazji podpatrzyłem historię serwisową auta.
Ku mojemu zdziwieniu pojawiły się na niej naprawy których z pewnością nie wykonywałem - na 3 dni przed upływem 3 letniej gwarancji mam wpisane naprawy skrzyni biegów i termostatu/chłodnicy.
Przepytywana obsługa nie potrafiła nic więcej powiedzieć poza tym że są wpisane do historii ...
Jeśli to nie pomyłka to albo któreś ASO naciąga Renault Polska , albo Renault Polska naciąga centralę we Francji .....
Ciekawe czy to przypadek czy powszechna praktyka ....
Domel2250 - 2012-07-18, 09:39
...Albo chłopaki z serwisu /ich rodzina znajomi jeżdżą też daćkami i w ten sposob mają gratisowy serwis.... , ewentualnie dorabiają sobie na boku..... -znam taki przypadek z aso fiata.
TD Pedro - 2012-07-18, 09:46
ciekawe to ... a zarazem niepokojące... pomijając sprawę uczciwości to w przypadku chęci posiłkowania się historią samochodu serwisowanego w ASO na okoliczność jego sprzedaży, to taka sytuacja może skutecznie odstraszyć potencjalnego kupca... jak również podważyć wiarygodność sprzedajacego który w dobrej wierze (nieświadom takiej sytuacji) zachęci kupca do sprawdzenia historii samochodu w ASO ...
robertp1983 - 2012-07-18, 10:08
może idź do kierownika serwisu i zażądaj wyjaśnień bo jak nie to napiszesz ofcjalne zapytanie do RP z czego to wynika, bo wyjdzie na to, że wymienili Ci połowe samochodu a Ty nawet raz w serwisie nie byłęś a wtedy może być kicha przy odsprzedaży. napewno mają wgląd kto taka naprawę wykonywał więc i znajdzie sie winny
laisar - 2012-07-18, 10:15
DrOzda napisał/a: | pojawiły się na niej naprawy których z pewnością nie wykonywałem |
U mnie odwrotnie - brakowało ze dwóch operacji, ale ostatni raz widziałem historię chyba 2 lata temu...
Domel2250 - 2012-07-18, 10:45
A czy przypadkiem z profilu na mojadacia.pl nie można historii sprawdzać? Sam jeszcze jestem przed pierwszą wizytą w ASO więc nie bardzo nawet szukałem.... Jeżeli można, to byłaby to jakaś forma kontrolihistorii serwisu swej Daćki
laisar - 2012-07-18, 11:02
Domel2250 napisał/a: | czy przypadkiem z profilu na mojadacia.pl nie można historii sprawdzać? |
Tylko to co się samemu wpisało.
Mnie też bardzo to zawiodło...
kapelusznik - 2012-07-18, 11:14
ja mam w historii przeglądów 5 wpisów, pomimo tego że nic nie wpisywałem przecież - oczywiście mogą to być jakieś przeglądy, które stronka sama sobie przeliczyła - na podstawie wieku auta
nie ma natomiast żadnych napraw, na które mam rachunki od poprzedniego właściciela
laisar - 2012-07-18, 11:30
kapelusznik napisał/a: | ja mam w historii przeglądów 5 wpisów |
Doczytaj - one są proponowane / zalecane. Dopiero kliknięcie w każdy pozwala podać kiedy - jeśli - się naprawdę odbył.
kapelusznik - 2012-07-18, 13:23
laisar, mam je "nieklikalne" od początku - ale tak patrząc na ich daty "odbycia" to pewnie są wirtualne
DrOzda - 2012-07-18, 13:30
Klikasz w Przegląd już wykonany - podajesz datę i przebieg a system wylicza ci kolejne terminy.
Auto Krytyk - 2012-07-18, 14:45
Ktoś mógł też omyłkowo wpisać do twojego auta historie naprawy innego samochodu bo wątpię że salon ryzykowałby utratę autoryzacji za takie coś.
DrOzda - 2012-07-18, 15:10
vulcanor napisał/a: | Ktoś mógł też omyłkowo wpisać do twojego auta historie naprawy innego samochodu bo wątpię że salon ryzykowałby utratę autoryzacji za takie coś. |
Wiesz, uwierzyłbym gdyby to było w trochę wcześniej niż 3 dni przed upływem gwarancji.
Ilu użytkowników Dacii zagląda do ASO po upływie gwarancji ? A ilu z nich sprawdza historię napraw ?
jan ostrzyca - 2012-07-18, 15:54 Temat postu: Re: Historia napraw w ASO - pozycje widmo ?
DrOzda napisał/a: | Byłem na przeglądzie po 4 latach i przy okazji podpatrzyłem historię serwisową auta.
Ku mojemu zdziwieniu pojawiły się na niej naprawy których z pewnością nie wykonywałem - na 3 dni przed upływem 3 letniej gwarancji mam wpisane naprawy skrzyni biegów i termostatu/chłodnicy.
Przepytywana obsługa nie potrafiła nic więcej powiedzieć poza tym że są wpisane do historii ...
Jeśli to nie pomyłka to albo któreś ASO naciąga Renault Polska , albo Renault Polska naciąga centralę we Francji .....
Ciekawe czy to przypadek czy powszechna praktyka .... |
Ja bym to zglosił oficjalnie do RP. Jeśli to pomyłka wyjasnią, jeśli zwykłe złodziejstwo to pewnie zrobią stosowny użytek. Drobne złodziejstwa, kanty, kłamstwa, przekręty sa niestety powszechne w POlsce.
laisar - 2012-07-18, 16:26
kapelusznik napisał/a: | mam je "nieklikalne" od początku |
Sprawdź to co pisze kol. DrOzda.
(I czy nie trzeba uaktywnić przeglądów, wypełniając fiszkę auta...?).
|
|