|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Witam Wszystkich
gigi303 - 2008-04-13, 17:44 Temat postu: Witam Wszystkich Witam Serdecznie wszystkich. Wprawdzie nie posiadam jeszcze Dacii ale zastanawiam się nad jej kupnem. Aktualnie jeżdżę Berlingo 1,9D 02' i zastanawiam się nad zmianą na Logan MCV 1,5 dci wersja ciężarowa.
Mam prośbę do drogich kolegów i koleżanek ,użytkowników tego pojazdu czy mogli by doradzić czy warto kupić to autko.
Jakie ma zalety i wady. Autko bardzo mi sie podoba i czytałem dużo o nim. Jednakże nie ma jak opinia właściciela. Zależy mi na niezawodności autka i słyszałem już tak wiele opinii że nie wiem co sądzić.
Pozdrawiam
psur - 2008-04-13, 18:49
gigi303 napisał/a: | Mam prośbę do drogich kolegów i koleżanek ,użytkowników tego pojazdu czy mogli by doradzić czy warto kupić to autko. |
Witaj! Odpowiedzią na twoje pytanie jest całe nasze forum oraz poprzednie forum www.logan.fora.pl Generalnie niemal wszyscy są zadowoleni z wyboru, poważnych awarii prawie nie ma, czasem zdarzają się jakieś drobiazgi. Logan jest też bardzo praktycznym autem (szczególnie MCV). Szczegółów szukaj w poszczególnych wątkach - miłej lektury!
gigi303 - 2008-04-13, 19:08
psur napisał/a: |
Witaj! Odpowiedzią na twoje pytanie jest całe nasze forum oraz poprzednie forum www.logan.fora.pl Generalnie niemal wszyscy są zadowoleni z wyboru, poważnych awarii prawie nie ma, czasem zdarzają się jakieś drobiazgi. Logan jest też bardzo praktycznym autem (szczególnie MCV). Szczegółów szukaj w poszczególnych wątkach - miłej lektury! |
Już czytałem i optymistycznie patrze na to autko. Nie mogę sie tylko doszukać informacji o mocy silnika 1,5 dci. Chcę nabyć wersję ciężarową do której montowany jest tylko słabszy silnik dci, samochód będzie pełnił funkcję użytkową i martwi mnie czy ta ilość koni wystarczy. Czy przy załadowanym loganie wzniesienie na drodze to nie będzie zbyt duże wyzwanie dla tego silniczka.
I drugie pytanko.
Kwestia zawieszenia, czy jest ono wzmocnione (gdzieś czytałem że podobno tak) i czy jest różnica między zawieszeniem wersji osobowej a ciężarowej.
Byłem w salonie ale obsługa była nieprofesjonalna... nie umieli mi udzielić takich informacji. A jak spytałem się czy siedzenia można złożyć usłyszałem odpowiedź że w tym samochodzie się nie składają... (mówię o drugim rzędzie który dostaje się w wersji ciężarowej niezamontowany). Zamierzam pojechać do innego salonu i mam nadzieję że obsługa będzie solidniejsza.
El Logano - 2008-04-14, 11:22
Zawieszenie już w wersji osobowej jest wzmocnione.
Silnik DCi 68KM wystarczy do przepisowej jazdy.
|
|