DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - Van nie musi być drogi

benny86 - 2012-08-13, 12:00
Temat postu: Van nie musi być drogi

By beny86 at 2012-08-13

Od dłuższego czasu nie kupuję ów gazety, ale że Motor w zeszłym tygodniu miał podwójne wydanie, zrobiłem wyjątek. Pewnym zaskoczeniem może być to, że do testu wzięli najtańszą wersję - z reguły dziennikarze prezentują wersje bogato wyposażone.

mekintosz - 2012-08-13, 16:25

Argument zbyt krotkie siedziska. Czy to sa fotele zblizone do dusterowych czy bardziej sanderowe ? Dusterowe maja krotsze siedzisko ale lepsze trzymanie boczne, zas w Sandero dluzsze siedzisko i slabe trzymanie boczne.
ian - 2012-08-13, 20:39

Tzn. fabrycznego radioodtwarzacza CD/AUX/MP3/USB nie można zamówić do podstawowej wersji? Każdy inny to chyba bez problemu?
benny86 - 2012-08-13, 20:40

ian, nic o tym nie piszą, z fotek by wynikało że media-nav to tam nie wejdzie;) Ale pewnie można się dogadać z dealerem i zamontować "zwykłe" radio
kapelusznik - 2012-08-13, 20:46

benny86 napisał/a:
z fotek by wynikało że media-nav to tam nie wejdzie;)

dlaczego ?
jak wymontujesz kieszeń na radio DIN1 i półeczkę poniżej i dokupisz odpowiednią zaślepkę to DIN2 wmontujesz

benny86 - 2012-08-13, 20:53

kapelusznik napisał/a:
ak wymontujesz kieszeń na radio DIN1 i półeczkę poniżej i dokupisz odpowiednią zaślepkę to DIN2 wmontujesz

No tak, zapomniałem że te elementy ( w sensie kieszenie) są wymienialne, ostatni raz radio zakładałem w escorcie w 2007r

docktor - 2012-08-13, 23:07
Temat postu: Re: Van nie musi być drogi
benny86 napisał/a:
ów gazety

Owej gazety ;)

Dziwne, ze pisza o niedzielonej kanapie tylnej. Dalbym glowe, ze widzialem film o Lodgy, na ktrym byla dzielona jak w LOganie MCV... :roll:

laisar - 2012-08-13, 23:28

docktor napisał/a:
widzialem film o Lodgy, na ktrym byla dzielona jak w LOganie MCV

Owszem - ale tam to nie była wersja podstawowa, jak w niniejszym artykule...

mekintosz napisał/a:
Czy to sa fotele zblizone do dusterowych

Tak.

ian napisał/a:
fabrycznego radioodtwarzacza CD/AUX/MP3/USB nie można zamówić do podstawowej wersji?

Wygląda na to, że nie.

ian napisał/a:
Każdy inny to chyba bez problemu?

Nie ma innego - albo powyższy, albo Media-Nav

docktor - 2012-08-14, 03:58

laisar napisał/a:
docktor napisał/a:
widzialem film o Lodgy, na ktrym byla dzielona jak w LOganie MCV

Owszem - ale tam to nie była wersja podstawowa, jak w niniejszym artykule...

To mozliwe, ale kolejna dziwna sprawa - produkowanie 2 roznych modeli kanapy podnosi koszty... Na szczescie nie jestem ksiegowym Renault :)

kapelusznik - 2012-08-14, 04:59

docktor napisał/a:
produkowanie 2 roznych modeli kanapy podnosi koszty...
ale za to umożliwia wyciągnięcie większej kasy od klienta który zdecyduje się na dopłatę za dzieloną kanapę :mrgreen:
DrOzda - 2012-08-27, 10:49

http://www.auto-swiat.pl/...-musi-byc-drogi