DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - tani ale nie Dacia...

wieza - 2012-08-29, 20:13
Temat postu: tani ale nie Dacia...
http://motoryzacja.interi...ie-zart,1836867
Prezes - 2012-08-29, 20:16

Eeee tam. Drogie kangoo ze znaczkiem mercedesa. 51 tysi netto, to ponad 62 brutto. I to za golasa bez klimy..
Stepway - 2012-08-29, 20:33

Cytat:
Mercedes chce przyciągnąć klientów nie tylko atrakcyjną ceną podstawowego modelu. Interwały międzyprzeglądowe citana - przynajmniej wg ASO - wynoszą aż dwa lata lub 40 tys. km, co zdaniem Mercedesa minimalizować ma koszty obsługi i przestoje samochodów.

Ciekawie wygląda na papierze. Obecnie każdy przedsiębiorca liczy pieniądze. Zobaczymy, jak wyjdzie w praktyce.

Kupując Sandero dostałem informację o przeglądzie tzw.dużym co 30tyś km, lub co 2 lata oraz tzw.małym, co 15tyś km lub co 1 rok. Koszt tego drugiego wynosił mniej niż 100zł. Nie było potrzeby wymiany oleju (odpadały koszta narzucane przez ASO).

Teraz niejako zwiększono przebieg do 20tyś km, ale zlikwidowano te małe, tanie przeglądy. Co roku, lub co 20tyś wypada więc z pokorą płacić za "kompleksową usługę".

Coś było powodem takiego ruchu ze strony Renault-Dacia. Z drugiej strony, teraz mam wrażenie nowym klientom bardziej ochoczo wręczana jest oferta przedłużająca gwarancję do piątego roku (szkoda, że nadal to tylko 100tyś km).

Wygląda na to, że pewne elementy marketingu muszą się dotrzeć z rzeczywistością.

Ruch Mercedesa dziś wydaje się iść w bardzo dobrym kierunku. Oferta nie jest dla mnie, ale kibicuję każdemu kto ma odwagę wychodzić przed szereg i zmieniać obowiązujące "standardy".

marszelest - 2012-08-29, 21:36

w sumie od dłuższego czasu pojawiały się wzmianki o współpracy renault i mercedes
no i powstał samochód nowa Kangu A klasa :lol: :lol: :lol:
ten samochód to efekt poboczny, coś mi się obiło o uszy że prace się skupiają na samochodzie elektrycznym,
ot plotki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

miskowski - 2012-08-29, 23:31
Temat postu: Miłośnicy niemieckich aut zapłaczą...
Może nie do końca o Dacii, ale warto rzucic okiem, ponieważ w tekście pojawia się zarówno Renault, jak i dziwnie znajomy silnik 1,5 dCI:

http://motoryzacja.interi...ie-zart,1836867

Świat się kończy... :mrgreen:

monopios - 2012-08-29, 23:46

Już jest na forum ten temat
http://www.daciaklub.pl/f...7f4619cb#139915

maciek - 2012-09-04, 11:18

Cudo :-D

bebe - 2012-09-04, 12:09

maciek napisał/a:

Czekamy na dostawcze Audi i BMW. :] A, no i wersję AMG, koniecznie. :>

Dyziek - 2012-09-11, 18:34

Kiedys w Brukseli z zona zahaczylismy o kilkupoziomowy salon Mesia. Zonie spodobal sie taki 'rodzinny' VAN Merca. Skora, full wypas, kapitanskie fotele w bordo...

By AMG :D

nie wyprowadzalem jej z bledu - to nie mialo sensu

marszelest - 2012-09-11, 19:52

maciek napisał/a:

też mi się podoba nowa Kangoo A klasa :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

a tutaj znajome radio daci w merolu :)
>>>>KLIK<<<<