|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Brak przeglądu a gwarancja
magma - 2008-04-20, 08:31 Temat postu: Brak przeglądu a gwarancja Witam serdecznie.Kupiłem auto używane 2-letnie z przebiegiem 16000km ale niestety poprzedni właściciel nie zrobił przeglądu gwarancyjnego po roku lub 15000km.I tu moje pytanie czy jest jakaś szansa na gwarancje?Pozdrawiam
dogberry - 2008-04-20, 09:35
Hej. W sumie to masz tylko 1000km więcej więc się jeszcze łapiesz na przegląd bo max. odstępstwo to 1500km.
A jeżeli miało być po roku to ile czasu już od tego minęło?
laisar - 2008-04-20, 09:51
Nikt z nas nie przyznał się do tej pory do pracy w Renault albo ASO (; więc 100% wiążącą odpowiedź uzyskasz na pewno tylko tam. Natomiast z tego, co już pojawiło się na forum na podobny temat, można by wywnioskować, że jakieś szanse na załatwienie tego istnieją. Byle jak najszybciej, póki różnica jest jak najmniejsza! I nie zrażać się w razie początkowego niepowodzenia, tylko spróbować kilka różnych ASO - bo wykazują się bardzo dużym zróżnicowaniem elastyczności w podejściu do klienta... Powodzenia!
magma - 2008-04-20, 10:22
dogberry napisał/a: | Hej. W sumie to masz tylko 1000km więcej więc się jeszcze łapiesz na przegląd bo max. odstępstwo to 1500km.
A jeżeli miało być po roku to ile czasu już od tego minęło? |
W sierpniu będzie rok spóżnienia
laisar - 2008-04-20, 10:34
Cytat: | W sierpniu będzie rok spóźnienia |
Tzn że już jest ponad pół roku - obawiałbym się, że za dużo ):
Z drugiej strony można by popatrzeć optymistycznie - z dotychczasowych doświadczeń wynika, że Dacia i tak jest prawie bezawaryjna, a ceny części i usług poza ASO są stosunkowo niskie...
Mamert - 2008-04-20, 10:36
Mi się wydaje, że poprzedni właściciel założył nieautoryzowany LPG i dlatego nie był na przeglądzie oraz stracił gwarancję.
Ale to mi się TYLKO WYDAJE, więc jedź jak najszybciej do serwisu i spróbuj jednak zrobić ten przegląd.
laisar - 2008-04-20, 10:50
...co było by wyjątkowo bez sensu - przecież gdyby tak było, to utraciłby co najwyżej gwarancję np na silnik itp, a na resztę nie.
magma - 2008-04-20, 11:56
laisar napisał/a: | ...co było by wyjątkowo bez sensu - przecież gdyby tak było, to utraciłby co najwyżej gwarancję np na silnik itp, a na resztę nie. |
Zgadza się na silnik został mi zaledwie rok ale głównie zależy mi na gwarancji na blacharke.
|
|