DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Podwyżka cen LPG

jan ostrzyca - 2008-04-20, 18:31
Temat postu: Podwyżka cen LPG
Od jakiegoś czasu madia piszą o planowanej podwyżce akcyzy na LPG.

http://moto.wp.pl/kat,159...=1208712381.046

Jeśli okaże się to prawdą będzie kolejnym dowodem, że PO obniża podatki bogatym a podnosi biednym. W końcu instalki LPG montuje się, żeby nieco zaoszczędzić na kosztach paliwa.

magma - 2008-04-20, 19:52

Już sami nie wiedzą jak nas oskubać
Mamert - 2008-04-20, 20:02

Nie ma co narazie siać paniki, może się okazać że benzyna pójdzie w górę jeszcze bardziej.
KaS602 - 2008-04-20, 22:12

Mamert napisał/a:
Nie ma co narazie siać paniki

Dokladnie... Jakby sprawdzily sie te wszystkie "przewidywania" to benzyna juz by byla po 8 zeta za litr... Tymczasem jest tansza niz na poczatku roku.

psur - 2008-04-21, 07:35

jan ostrzyca napisał/a:
Jeśli okaże się to prawdą będzie kolejnym dowodem, że PO obniża podatki bogatym a podnosi biednym.

Pokaż mi co i komu oni obniżyli. Jak na razie, to wszystkim podwyższają. Poza tym podwyżka akcyzy na paliwa rzutuje mocno na całą gospodarkę i choć ja nie mam LPG, to na pewno odczuję to na własnej kieszeni w cenach towarów, np. spożywczych.

Ja na PO nie głosowałem, bo spodziewałem się, że żadnych wolnorynkowych reform nie będzie. Na PiS też nie głosowałem, ale powoli zaczynam tęsknić za Gilowską - z dwojga złego była chyba lepsza. W końcu kiedyś mówili o niej (jak jeszcze była w PO), że to "jedyny facet w Platformie" :)