DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - CarAudio - Montaż, gwarancja

Dominus - 2012-09-29, 20:35
Temat postu: CarAudio - Montaż, gwarancja
Witam.

Posiadam od 2miesięcy Dustera i chciałbym zamontować subwoofer, wzmacniasz i kondensator w bagażniku.

Jak się ma ASO i gwarancja do montażu subwoofera, wzmacniasza i podpinania się pod akulumator??

Potrzebuję przejść z zasilaniem do 'komory silnika', znalazłem już miejsce w którym oryginalna wiązka kabli wychodzi z pod kierownicy do komory silnika.

Wiążka przechodzi poprzez gumową uczelke, czy to jedyne miejsce w którym mogę poprowadzić kable??

skaktus - 2012-09-30, 16:38

To jedyne miejsce, zawsze też możesz przewiercić ścianę grodziową ...

ASO raczej nie powinno nic mieć do montażu suba w aucie - jesli nie wpływa to na pracę auta i nie spowodowało uszkodzenia auta (np. wiercenie) to nie mogą do niczego się przyczepić.

czaju - 2012-10-03, 10:47

W ścianie grodziowej (przynajmniej w Sandero), jest conajmniej kilka gumowych korków...
Dominus - 2012-12-21, 18:04

Kabel zasilający z komory silnika i kabel sygnałowy z pod radia przeciągnięty do bagażnika.
Teraz szukam Masy w bagażniku.

Czy to ona?

chriskb - 2012-12-21, 20:26

Tak, można bez problemów użyć tego punktu podłączenia masy. Czarny kolor to kabel podłączony do masy.
Dominus - 2012-12-21, 20:46

chriskb, A wiesz może czy jest jeszcze jakiś punkt bliżej siedzeń tylnych?? bo jak nie to musze dokupić niestety kabel :-/
chriskb - 2012-12-21, 20:59

Dominus,

Jak zdejmiesz plastykową osłonę tylnego nadkola po stronie kierowcy w pobliżu tylnego siedzenia jest kilka śrub przykręconych do karoserii, można je użyć jako połączenie masy. Należy tylko zwrócić uwagę aby nie było farby, bo to ograniczy skuteczne połączenie masy.

Dominus - 2012-12-21, 21:14

chriskb, Ok , dziś zdemontowałem tylko "tą górną półeczke", w takim razie muszę zobaczyć zdemontować cały bok i będe wiedział, możę obędzie się bez dodaatkowego kabla.
dzieki

Dominus - 2012-12-22, 17:14

Chciałem dziś zdemontować cały bok lecz to sięga aż po drzwi pasażera więc zrezygnowałem...

a czy śruba od uchwytu do mocowania siatki w bagażniku lub śruby od kanapy tylnej się nada jako masa??

chriskb - 2012-12-22, 21:25

Nadają się jak najbardziej.