DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - DD Kontrolka niezapiętych pasów- tak ma być?

piotr. z - 2012-10-22, 20:22
Temat postu: DD Kontrolka niezapiętych pasów- tak ma być?
Witam Drakulowiczów,

Jak wspominałem w wątku o zakupie Wampira, panowie z ASO Zdunek Gdynia zapomnieli podłączyć wtyczki do świateł awaryjnych. Pojechałem więc na poprawkę w czwartek a w sobotę coś mi zaczęło nie pasować z pozycją a właściwie głębokością osadzenia wyświetlacza informującego o niezapiętych pasach. Osadzony jest na głębokości ok. 7-10mm od blendy. Czy też tak macie czy też ja wcześniej nie zauważyłem tego szczegółu? Zaczynam myśleć jak pisał chrisKB, że chłopaki jedno naprawią a drugie zepsują ale nie chcę jeździć do salonu aby tylko popatrzeć na ten element.

marszelest - 2012-10-22, 20:35

wg mnie źle jest założone
chriskb - 2012-10-22, 20:56

piotr. z,

Kolego radzę korzystać z serwisu Adamowscy w Stargardzie. Ja osobiście do Zdunka nie jeżdżę - wystarczy mi doświadczenie zaczerpnięte z lektury Forum na temat tego serwisu.

laisar - 2012-10-22, 21:11

Zdecydowanie źle! :evil:

...Ale nie wiem, czy dobrym pomysłem jest zmuszanie ich do poprawienia tego - strach się bać... Może po prostu zrób to sam? Środkową konsolę odpina się od dołu, po prostu mocno ciągnąc. Obejrzysz, co z wyświetlaczem, to może uda Ci się go poprawić? Daćki są naprawdę proste, nie ma się czego bać [:

Dar1962 - 2012-10-22, 21:21

wygląda, jakby ktoś wsadził paluch w to wgłębienie i wepchnął "szybkę" - powinna przylegać do otworu. Trzeba zdjąć ten metaliczny plastik (jest bodaj na 5 spinkach) i poprawić - ASO łaski nie robi
piotr. z - 2012-10-23, 07:51

W poprzednich samochodach starałem się sam wykonywać wiele czynności, nie tyle z chęci oszczędności (chociaż to wychodziło pośrednio) co z różnych kwiatków wychodzących po "naprawach" przez "fachmanów" i konieczności ponownego naprawiania tego, co nie zostało porządnie zrobione. Tak więc nie boję się zanurzyć łapek w smarach czy pogrzebać w elektryce. Ale zaczynam powoli ciśnienia dostawać, że u Zdunka zrobią jedno a skaszanią drugie. Na pewno na przegląd to się u nich nie pojawię bo strach pomyśleć, co mogą spieprzyć podczas wymiany oleju nie mówiąc o wymianie rozrządu! :evil: Wprawdzie Starogard mam od siebie 80km w jedna stronę ale mieć w perspektywie dodatkowe odwiedziny w serwisie bo coś popsuli- dziękuję.

Dzięki za info, że wyświetlacz jest w nieprawidłowej pozycji. Chyba sobie sam z tym zawalczę bo nie wiem, co teraz by zrąbali... :-?