|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Porównanie deski rozdzielczej lodgy i dustera
BoloSr - 2012-11-06, 19:32
Mam pytanie do tych co widzieli to auto na żywo :)
Chodzi mi o deske w tym aucie jak ona ma sie do deski Dustera ??? Jakość materialu jest na tym samym poziomie czy jest luz lepiej ????
miskowski - 2012-11-06, 20:02
Lepiej = drożej, czyli niezgodnie z polityką cenową Dacii. Ale tak poważnie, to nie rzuciły mi się w oczy jakieś straszliwe zmiany. Odświeżone daćkowe wnętrze pełne plastiku i tyle. I nadal twierdzę, że z zestawu Lodgy - Dokker ten drugi wypada bardziej korzystnie. No ale to tylko moja opinia.
laisar - 2012-11-06, 20:18
BoloSr napisał/a: | Jakość materialu jest na tym samym poziomie |
W zasadzie tak, ale - uwzględniając ewentualną różnicę w gustach - można uznawać, że wygląda trochę lepiej. Albo nie (:
Seal - 2012-11-06, 20:20
Poczekaj na FL i nie będziesz miał problemu .
BoloSr - 2012-11-06, 20:24
Takie mam zalozenie :) ale moze wczesniej kupie Dustera :)
Ale chcialbym wiedziec czy to jest lepiej czy nie ???
laisar - 2012-11-06, 20:28
No ale skąd ktokolwiek oprócz Ciebie może wiedzieć czy będziesz uważał, że jest lepiej czy nie? [:
BoloSr - 2012-11-06, 20:31
Ten bedzie wiedzial co siedzial w jednym i drugim :) w Dusterze siedzialem i dla mnie OK a nie siedzialem w Lodgy a moze ktos siedzial i powie :) jak to sie ma do Dustera :) czy czekac na FL czy nie :)
Seal - 2012-11-06, 20:36
Zadajesz trudne pytania. Ja mam Dustera a siedziałem (też jeździłem) w Lodgy i Dokkerze i nie wiem jak ci odpisać
Najlepiej sam to sprawdź
BoloSr - 2012-11-06, 20:39
Bez przesady :(
czyli roznicy nie widac ???
generalnie widzialbym w Dusterze taka Navi w serii i plus silnik TCE ale czy to realne wogole :(
PS teraz nie ma jak do deileera sie dostac :(
Seal - 2012-11-06, 20:51
Powiem tak. Ja ze względu na radio 2 DIN poczekałbym na FL, a moja pani woli obecną i bądź tu mądry
PS. A w Słupsku z tego co wiem to jest jakiś saloon....
BoloSr - 2012-11-06, 20:55
tylko kiedy i czy wogole Fl bedzie ??
PS a tego nie wiem w Koszalinie jest tylko mi auto padlo i nie ma jak dojechac :(
Seal - 2012-11-06, 20:58
BoloSr napisał/a: | tylko kiedy i czy wogole Fl bedzie ??
PS a tego nie wiem w Koszalinie jest tylko mi auto padlo i nie ma jak dojechac :( |
W 2013
PS. A autobusików to tam nie ma
BoloSr - 2012-11-06, 21:01
Tylko w ktorym miechu :):) ??
PS nie wiem bo tym nie jezdze :) musialbym sprawdzic :):)
Axia - 2012-11-06, 21:04
Osobiście bardziej podoba mi się wnętrze Lodgy. Byłam naprawdę mile zaskoczona.
Seal - 2012-11-06, 21:08
BoloSr napisał/a: | Tylko w ktorym miechu :):) ?? |
O! o to jest pytanie
BoloSr - 2012-11-06, 21:08
Czyli poszli do przodu z deska i jej wykonczeniem ???
bebe - 2012-11-06, 21:12
BoloSr napisał/a: | Czyli poszli do przodu z deska i jej wykonczeniem ??? |
Nie wiem, mi się nie podobało. :)
piotr. z - 2012-11-06, 21:13
BoloSr napisał/a: | Tylko w ktorym miechu :):) ?? |
A zwykle lifty wprowadza się podobnie do wprowadzenia nowego modelu, czyli ok. września do stycznia. Zależy, jak dobrze pójdzie wdrożenie produkcji.
BoloSr - 2012-11-06, 21:15
bebe napisał/a: | BoloSr napisał/a: | Czyli poszli do przodu z deska i jej wykonczeniem ??? |
Nie wiem, mi się nie podobało. :) |
oki rozumiem ze sam musze pojechac i obadac :)
bebe - 2012-11-06, 21:18
BoloSr napisał/a: | bebe napisał/a: | BoloSr napisał/a: | Czyli poszli do przodu z deska i jej wykonczeniem ??? | Nie wiem, mi się nie podobało. :) |
oki rozumiem ze sam musze pojechac i obadac :) |
"Brawo, Jasiu!" ;D
mekintosz - 2012-11-07, 02:26
Lodgy ma moze ładniejsza i praktyczniejsza wizualnie deske ale plastik uzyty jest jakis cienki i wydaje dzwiek jak w kartonikowe pudeleczko - rodzaj rezonansu. Plastiki Sandero i Dustera sa grubsze i masywniejsze.
tomszafa - 2012-11-07, 09:05
BoloSr napisał/a: | Mam pytanie do tych co widzieli to auto na żywo :)
Chodzi mi o deske w tym aucie jak ona ma sie do deski Dustera ??? Jakość materialu jest na tym samym poziomie czy jest luz lepiej ???? |
Co do jakości materiału to lepiej nie jest - materiału wydają się dokładnie takie same czyli twarde plastiki. Ale ogólnie wygląda to IMO dużo lepiej. Przede wszystkim poprawiona jest ergonomia, sterowanie szybami na wlasciwym miejscu, sterowanie lusterkami także no i radio 2DIN i możliwość zamówienia MediaNav. Lodgy nie podoba mi się w ogóle ale za takie wnętrze w Dusterze bym się nie obraził.
Pewnie jak zrobią lift Dustera to wprowadzą nowe wnętrze, oby tylko nie zepsuli go zewnętrznie...
BoloSr - 2012-11-07, 09:27
No wlasnie ma nadziej ze przodu i tylu nic nie dokleja :)
Szkoda tylko ze jak jest Navi to brak mozliwosci wlozenia CD :(
bebe - 2012-11-07, 09:44
BoloSr napisał/a: | Szkoda tylko ze jak jest Navi to brak mozliwosci wlozenia CD :( |
Ostatni raz płytę CD kupiłem kilka lat temu. Płyta została odtworzona raz, a to w celu zripowania zawartości do mp3, w którym to formacie zawartość płyty funkcjonuje od tamtej pory. Nagrywanie na płytach CD (na potrzeby poprzedniego radia) było upierdliwe jak niewiemco. Napęd CD (mechanika) zajmuje w cholerę miejsca, jest podatny na wstrząsy, syf się w nim zbiera, i w'ugle. IMHO dobrze, że napędu CD nie ma. Źle za to, że nie ma czytnika kart SD. :( Nie mam nic przeciwko USB, ale sterczący gwizdek USB to upitolenie całego gniazda wiszące w powietrzu. :/ Jakimś pomysłem jest profil BT audio, ale jeszczem się do niego nie przekonał.
McRap - 2012-11-07, 10:00
bebe napisał/a: | Nie mam nic przeciwko USB, ale sterczący gwizdek USB to upitolenie całego gniazda wiszące w powietrzu. |
Polecam "nano pendriva". Ja używam takiego: http://www.ceneo.pl/2375365
Naprawdę wystaje tyle co nic i w niczym nie przeszkadza.
Chosek - 2012-11-07, 10:10
Siedziałem w Lodgy- i odniosłem bardzo pozytywne wrażenia.Posiadam Sandero Stepway,i po tym jak zobaczyłem nowe Sandero z systemem Navi,na nowo umieszczone pokrętła nawiewu-to złapałem doła
bossboss - 2012-11-07, 10:18
ja uzywam takiego pendriva
http://technologie.gazeta..._Verbatima.html
wystaje tylko 4 mm wiec urwać sie nie da
tomszafa - 2012-11-07, 10:53
BoloSr napisał/a: | No wlasnie ma nadziej ze przodu i tylu nic nie dokleja :) |
Nie kumam? Co ma sie nie odklejac?
BoloSr napisał/a: | Szkoda tylko ze jak jest Navi to brak mozliwosci wlozenia CD :( |
Ja płyty mam ale i tak wszystko mam w mp3 tak jest IMO dużo wygodniej. Już wyrosłem z CD i akurat uważam, że brak napędu CD to tylko plus
BoloSr - 2012-11-07, 10:58
dziwnego przodu nie zrobia i tylu :)
moze sie przekonam chociaz kilka dobrych plyt CD mam wiec moze i czas z nich zrobic mp3 :)
tomszafa - 2012-11-07, 11:17
BoloSr napisał/a: | dziwnego przodu nie zrobia i tylu :) |
Teraz skumałem
BoloSr napisał/a: | moze sie przekonam chociaz kilka dobrych plyt CD mam wiec moze i czas z nich zrobic mp3 :) |
Czas najwyzszy, płyty nie są wieczne a jak zrobisz sobie mp3 wrzucasz na pena i wtedy media Nav jak znalazł, no ale w Dusterze jeszcze tego nie oferują...
Przyjdzie Ci czekać pewnie na lifting...
BoloSr - 2012-11-07, 11:25
generalnie mnie to wszystko jedno czy bedzie Navi czy nie :) mam walsna :)
predzej mnie iteresuje jakosc deski i TCE :)
tomszafa - 2012-11-07, 11:34
BoloSr napisał/a: | generalnie mnie to wszystko jedno czy bedzie Navi czy nie :) mam walsna :)
predzej mnie iteresuje jakosc deski i TCE :) |
Deske przy okazji liftingu pewnie zmienią, ale co do TCE to będzie jedna wielka niewiadoma...
BoloSr - 2012-11-07, 11:37
no wlasnie ale widac ze TCE wchodza do liftowych aut
MZ000 - 2012-11-10, 22:24 Temat postu: Re: Pozdrowienia z Warmii ;-) http://www.daciaklub.pl/f...p=147167#147167
Hawki napisał/a: | deska rozdzielcza w DD troszkę mnie razi |
Też mnie zawsze raziła deska - taka sama jak w loganie.
Czy ktoś wie kiedy w salonach pojawi się duster z taką deską?
duster (6-sta minuta).
Przy okazji mam pytanie do deski rozdzielczej Logdy/Dokker. Czy brak tam wskaźnika temperatury silnika?!
laisar - 2012-11-11, 23:48
MZ000 napisał/a: | kiedy w salonach pojawi się duster z taką deską? |
Nie wiadomo nawet czy się pojawi - a co dopiero kiedy...
MZ000 napisał/a: | brak tam wskaźnika temperatury silnika?! |
Tak, brak - jest tylko kontrolka i brzęczyk przegrzania.
MZ000 - 2012-11-13, 19:31
Strasznie drażni mnie brak wskaźnika temperatury na desce. Ten sam bład popełnił opel w Astrze III/Corsa. Sam w Kangoo mam dołożony elektroniczny, ale po gwarancji planuję zmienić na bogatszą wersję od previledge.
Same zegary Dustera/Logana są ok. Tylko ten środkowy panel od Lodgy ładniejszy.
laisar - 2012-11-13, 22:46
MZ000 napisał/a: | Ten sam bład popełnił |
Obstawiam, że dla 95% kierowców to nie jest żaden błąd - i dlatego to właśnie zrobiono. Podobnie jak np temperaturą czy ciśnieniem oleju...
tomszafa - 2012-11-14, 08:46
laisar napisał/a: |
Obstawiam, że dla 95% kierowców to nie jest żaden błąd - i dlatego to właśnie zrobiono. Podobnie jak np temperaturą czy ciśnieniem oleju... |
No to dobrze, ze nie jestem w tych 95%
Miałem Astre III i bardzo brakowało mi wskaźnika temperatury, tak jak dziś mocno brakuje mi wskaźnika temp. zewnętrznej w Dusterze. Ale to już nie długo się zmieni Na montaż już czeka mały termometr.
MZ000 - 2012-11-14, 19:22
Ja też nie jestem w tych 95%.
Powiem więcej, podobnie postąpiono np. w Kii, tam 95% użytkowników potępia ten zabieg.
Wskaźnik temperatury w silniku z turbiną to podstawa.
|
|