|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Instalacja LPG a montaż haka
Chosek - 2012-11-19, 10:17 Temat postu: Instalacja LPG a montaż haka Witam.
Interesuje mnie czy ktoś z uzytkowników daci z lpg montował hak.
Na stronie daci z dostępnymi akcesoriami,są haki ale poniżej jest dopisek,iż nie można montować do samochodów z instalacją lpg.
TD Pedro - 2012-11-19, 10:49
posiadam instalację LPG i hak...
być może to o czym napisałeś odnosi sie do samochodów z instalacją montowaną w fabryce... no i nie wiem czy pytasz o Dacię ogólnie czy o model Sandero...
laisar - 2012-11-19, 11:47
Może chodzi o to samo co w sandero - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6277 ?
Czyli: zbiornik w instalacji fabrycznej jest umieszczony tak, że koliduje z mocowaniem haka.
MARAKAM - 2012-11-19, 12:53
Ja w Stepway mam i gaz i hak i jedno nie przeszkadza drugiemu, tylko najpierw hak a potem gaz montujemy, bo inaczej trzeba wyjmować zbiornik. Dodam, że montowałem sam, tzn nie w ASO.
TD Pedro - 2012-11-19, 16:30
MARAKAM napisał/a: | że montowałem sam |
sam czy sama? chyba, ze w "wizytówce" błędnie zaznaczyłeś płeć ...
Dar1962 - 2012-11-19, 18:32
TD Pedro napisał/a: | MARAKAM napisał/a: | że montowałem sam |
sam czy sama? |
czego się czepiasz? może człowiek ma problemy z samookreśleniem i się jeszcze nie zdecydował?
piotr. z - 2012-11-19, 18:58
TDPedro,
ale Ty masz 4WD, więc gaz masz w miejscu koła zapasowego, które znajduje się w bagażniku. 2WD mają koła zapasowe pod podłogą. Swoją drogą również ciekaw jestem jak to wygląda w 2WD ponieważ docelowo haczyk chciałem założyć. A gazik już mam "ze fabryki".
malygabrys - 2012-11-19, 19:13
No to powiem tak - mam i jedno (hak) i drugie (LPG).
Kolejność była taka - hak przed odbiorem z salonu i po roku dokładka gazu.
W drugą stronę nie mam pojęcia co przeszkadza a co nie.
Zbiornik o pojemności brutto 55 l.
TD Pedro - 2012-11-19, 19:55
Dar1962 napisał/a: | czego się czepiasz? |
- no nie wiem kto się czepia ...
- zacytowany częściowo przez Ciebie post ma trochę inną wymowę niż cytowany w całości ponieważ fałszuje rzeczywistą intencję,
- guzik mi do tego kim kto się czuje ale uznałem, że kol MARAKAM coś nieopatrznie zaznaczył dlatego do Niego delikatnie skierowałem pytanie i tylko na to zwróciłem uwagę a co On z tym zrobi to Jego sprawa...
- wchodzenie w rolę przysłowiowego adwokata diabła nie zawsze jest wskazane ...
Tolman - 2012-11-23, 09:22
Mogę powiedzieć odnośnie haka przy instalacji fabrycznej LPG - 2WD.
Przy odbiorze pytałem się czy jest możliwość zamontowania haka i dostałem odpowiedź że w tym przypadku nie ma takiej możliwości, ale konstruktorzy siedzą i mają coś wymyśleć.
było to w marcu, jak jest teraz to nie wiem.
GDkris44 - 2012-11-23, 09:47
Ja wlasnie jestem na etapie montowania LPG i haka w serwisie do DD 1.6 2+4 i nikt nie powiedzial ze bedzie jakis problem,,,,,,wiec bez obaw...
Hakama 4x4 - 2012-11-30, 11:31
MARAKAM napisał/a: | a w Stepway mam i gaz i hak i jedno nie przeszkadza drugiemu, tylko najpierw hak a potem gaz montujemy, bo inaczej trzeba wyjmować zbiornik. Dodam, że montowałem sam, tzn nie w ASO. |
Dokładnie . W ASO montowali mi i gaz i hak do mojego Dustera 4x4 i powiedzieli tylko, że najpierw hak a potem gaz montują ale nie ma problemu.
|
|