DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Ogólnie o silnikach i autach francuskich

jjmalin - 2012-12-12, 10:15
Temat postu: Ogólnie o silnikach i autach francuskich
Auto Świat

Co mnie oburzyło ? Info o silnikach 1,5 DCI. Odradzają je a polecają 1.6 ( tyle co wszedł na rynek praktycznie - nowy silnik ) i 2.0

Nikita_Bennet - 2012-12-12, 10:37

tylko jak zestawisz awaryjność 1,5DCi które są mają "pewny przebieg" to nie jest to awaryjny silnik.
AŚ na to nie patrzy tylko na magiczne km na liczniku które są cofane i nie ma co się dziwić że autku przy 500 tys zdażają się obrócone panewki (a na liczniku 180tys).

r70 - 2012-12-12, 11:43

Nie da się czytać tych pierdół - polecają 1.6DCI - fajnie, tylko na jakiej podstawie ?Ciekawe ile jest na rynku samochodów z tym silnikiem i przebiegami na poziomie 250tyś ? Ile tych w których trzeba było licznik cofnąć do 90tyś żeby nie straszył przyszłego klienta ?
Naprawdę trzeba być ignorantem, żeby zestawić silnik który jest montowany w większości modeli renault, dacia, nissan i i pewnie nie tylko od pewnie 12lat z silnikiem który trafił do wybranych modeli pewnie rok albo 2 lata temu pod względem statystyk serwisowych.
Kolejny popis dziennikarstwa motoryzacyjnego w wykonaniu AŚ.

Mariusz - 2012-12-12, 11:48

Ja czytam AŚ od bardzo dawna i na pewne artykuły, bądź opinie patrzę z przymrużeniem oka. Jestem głęboko przekonany, że za rok napiszą o silniku DCi w samych superlatywach.