DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Zabawa/konkurs Noworoczny

monopios - 2012-12-22, 19:34
Temat postu: Zabawa/konkurs Noworoczny
Powinno to znaleźć się w "Galeria naszych samochodów", ale tu chyba będzie bardziej czytelne, proponuje zabawę/konkurs na zdjęcie roku Dacii.

Zasady: Każdy chętny uczestnik może dodać jedno zdjęcie auta (oczywiście Dacii), później ze zgłoszonych zdjęć zrobimy ankietę na najlepsze. Proponuje zgłaszać zdjęcia poprzez jego wklejanie (najlepiej przez opcję: wklej adres z hostingu "jakiegoś") powiedzmy do końca roku. A od 01.01.2013 r. zostanie wystawiona ankieta do głosowania.

Przykładowe zdjęcie:

Marek1603 - 2012-12-22, 20:31

Zabawę rozumiem, a nagrodę do konkursu masz? ;-)
marszelest - 2012-12-22, 21:40

zwycięzca umyje wszystkie dustery z forum :lol: :lol: :lol:
Mariusz - 2012-12-22, 22:02

Moderatorzy i Admini ufundują nową Lodgy :mrgreen:
Marek1603 - 2012-12-22, 22:22

Mariusz napisał/a:
Moderatorzy i Admini ufundują nową Lodgy :mrgreen:

No jak dobrze pójdzie to może za trzy latka sobie ufunduję. :mrgreen: :mrgreen:

Możemy ją ufundować jak dasz na nią kasę. ;-)

monopios - 2012-12-23, 12:12

Marek1603 napisał/a:
nagrodę do konkursu masz?

Dla zwycięscy funduję: dwie naklejki klubowe z drugiej edycji i antenę samochodową.

Marek1603 - 2012-12-23, 20:14

Dobra zaczynam, a nagrodę przeznaczam dla potrzebujących jak wygram.

tomszafa - 2012-12-23, 21:16

Dobra wchodze w to :-)
Moja fotka:

monopios - 2012-12-23, 21:41

:idea: Po ewentualnej wygranej, nagroda pojedzie do właściciela zdjęcia nr.2. w ankiecie. ;-)

mud maX - 2012-12-24, 00:04

Konkurs z nagrodami! Jesteś wielki

monopios napisał/a:
Zasady: Każdy chętny uczestnik może dodać jedno zdjęcie auta (oczywiście Dacii), później ze zgłoszonych zdjęć zrobimy ankietę na najlepsze. Proponuje zgłaszać zdjęcia poprzez jego wklejanie (najlepiej przez opcję: wklej adres z hostingu "jakiegoś") powiedzmy do końca roku. A od 01.01.2013 r. zostanie wystawiona ankieta do głosowania.

Zdjęcia cudzych Dacii albo w ogóle cudze też przechodzą? Doprecyzujesz wymagania?

monopios - 2012-12-24, 11:39

mud maX napisał/a:
Zdjęcia cudzych Dacii albo w ogóle cudze też przechodzą? Doprecyzujesz wymagania?

Wiedziałem, że ktoś się "czepi" jakiś słówek. :lol:
Odpowiadając na pytanie, to powinno być zdjęcie zrobione przez klubowicza, własnej Dacii. To jest zabawa z nutką rywalizacji i niech tak pozostanie.

wiciu_r - 2012-12-24, 12:17

Taka sobie drobna wariacja :-P
Lukas87 - 2012-12-25, 01:03

tomala72 - 2012-12-25, 10:30

Poza konkursem, bo nie moje:)
Chyba, że mogą byś wyszperane z neta:)

Dar1962 - 2012-12-25, 18:30

Drakule na żer wychodzą o zmroku :-P
Dominus - 2012-12-25, 19:39

Dacia Duster Black Pearl Dominus'a ;D

Powolniak - 2012-12-25, 20:38

Moja Dacia w Górach Kruczych :)
ADAM 12 - 2012-12-26, 11:33

Z okazji świąt jest umyta
pluto - 2012-12-26, 12:13

Dacia DUSTER 1.5 dCi 90KM eco2 Laureate
TD Pedro - 2012-12-26, 22:54

czy zdjęcia obrabiane też biorą udział, czy tylko naturalne?...
Piotr_K - 2012-12-27, 00:34

TD Pedro napisał/a:

Każde zdjęcie wymaga obróbki tak jak potrawa wymaga przyprawienia - inaczej są mdłe i niestrawne ;) oczywiście w granicach rozsądku.

Wrzucam swoją ...

TD Pedro - 2012-12-27, 15:29

Piotr_K napisał/a:
Każde zdjęcie wymaga obróbki tak jak potrawa wymaga przyprawienia - inaczej są mdłe i niestrawne ;) oczywiście w granicach rozsądku

- ale to różnicuje możliwość obiektywnej oceny... szczególnie gdy rozsądek zostanie z tyłu :-( :-P ...
- jedni lubią subtelny smak inni pikantny a zdjęcia samochodów tych od pikantnych smaków będą mało podobne do oryginałów... i temat sprowadzi się do tego kto potrafi ładniej (umiejetniej) picować/obrabiać...
- dlatego MSZ najbardziej obiektywne (i łatwiejsze w ocenie/wyborze) byłyby zdjęcia naturalne...
(ewentualnie w przypadku zdjęć "picowanych" obowiązkowo pokazać również zdjęcie w oryginale...)

BLACHA_997 - 2012-12-27, 16:05

Ja take dorzucam fotkę:

Uploaded with ImageShack.us

monopios - 2012-12-27, 17:46

TD Pedro napisał/a:

Słuszna uwaga. Nie wziąłem tego pod uwagę, więc raczej można, a o wszystkim i tak zdecydują wyborcy w głosowaniu/ankiecie, czy taki styl będzie się podobał.

W następnej edycji za rok postaram się bardziej określić warunki/zasady tej zabawy-konkursu, więc wszystkie uwagi w tym temacie, są jak najbardziej mile widziane, a nawet wskazane. Każdy chętny może je tu wyrazić, a w następnej edycji będą wzięte pod uwagę i postaram się coś fajnego skonstruować. ;-)

tomala72 napisał/a:
Poza konkursem, bo nie moje:)

Zgadza się - poza konkursem, tym bardziej że to Renault.

tomala72 napisał/a:
mogą byś wyszperane z neta:)

Nie nie mogą.

mekintosz - 2012-12-27, 19:06

Nie moja dacia ale foto mojego autorstwa ;-) Test daci na bezdrozach ;-)
andrev17 - 2012-12-27, 19:34

moja kometa;)
Piotr_K - 2012-12-28, 00:03

TD Pedro napisał/a:
Piotr_K napisał/a:
Każde zdjęcie wymaga obróbki tak jak potrawa wymaga przyprawienia - inaczej są mdłe i niestrawne ;) oczywiście w granicach rozsądku

- ale to różnicuje możliwość obiektywnej oceny... szczególnie gdy rozsądek zostanie z tyłu :-( :-P ...
- jedni lubią subtelny smak inni pikantny a zdjęcia samochodów tych od pikantnych smaków będą mało podobne do oryginałów... i temat sprowadzi się do tego kto potrafi ładniej (umiejetniej) picować/obrabiać...
- dlatego MSZ najbardziej obiektywne (i łatwiejsze w ocenie/wyborze) byłyby zdjęcia naturalne...
(ewentualnie w przypadku zdjęć "picowanych" obowiązkowo pokazać również zdjęcie w oryginale...)

Spokojnie, mając na myśli obróbkę myślałem o globalnej tzn. rozjaśnienie całego zdjęcia, korekta balansu bieli na całości, korekta kontrastu i koloru oraz delikatne wyostrzenie.
Na takie i tylko takie korekcje pozwalają najpoważniejsze portale fotograficzne.

Nie ma zdjęć "naturalnych" z aparatu w formacie JPG, każdy aparat posiada wewnętrzne oprogramowanie "poprawiające i polepszające zdjęcie" a więc już jest manipulowane.
Tylko zdjęcia w formacie RAW - tzw. surowe są nieruszane. Ja własnie z takich korzystam.

Bazylli - 2012-12-28, 13:06

:)
wieza - 2012-12-28, 13:54

moje malenstwo :)
Kratylos - 2012-12-28, 14:06

TD Pedro - 2012-12-28, 14:32

Piotr_K napisał/a:
Spokojnie, mając na myśli obróbkę myślałem o globalnej tzn. rozjaśnienie całego zdjęcia, korekta balansu bieli na całości, korekta kontrastu i koloru oraz delikatne wyostrzenie.

- no to bardzo spokojnie odpowiem...
- nie miałem nikogo konkretnego na myśli a tylko wyraziłem swoje wątpliwości czy aby dopuszczenie obróbki/manipulacji czy jak by tego inaczej nie nazywać nie wynaturzy obrazu/wyglądu rzeczywistego a to dlatego, że MSZ obiektywną ocenę tegoż rzeczywistego wyglądu (prezentacji) obiektu konkursu umożliwiałyby zdjęcia nieobrabiane...
- do takiej tezy skłaniają mnie niektóre z zamieszczonych już zdjęć (obrabiane niekoniecznie wstępnie "systemowo" przez aparat) ...
(ale sprawa regulaminu konkursu to sprawa jego Autora)...

Marek1603 - 2012-12-28, 20:22

Przepraszam czy to jest zabawa/konkurs czy dyskusja. W domyśle jest swoje autko, a nie jakieś wywody filozoficzne.
Jak co to dajcie znać to zrobię czystkę ze zbędnymi postami, bo ani tego wydzielić, ani do kosza bo są nagrody.

wat - 2012-12-28, 21:27

no Maruś z mojej perspektywy ie filozuj ;-) tylko sprzątaj :-P
monopios - 2012-12-28, 21:42

Marek1603, Dzięki za intencje ale na razie zostawmy tak jak jest.

Są uwagi, które pomogą w organizowaniu kolejnego konkursu i może coś fajnego cyklicznego wtedy wyjdzie. ;-)

Wkrótce napiszę i dam znać co dalej z tym.
Ok, Marek1603

wat - 2012-12-28, 21:55

teraz moja gdzieś na granicy beskidu wyspowego i tatr bez picowania jak wyszło takie wsadzam
monopios - 2012-12-29, 14:01

mekintosz,Kratylos - to są zdjęcia cudzych Dacii, więc poza konkursem.
mekintosz - 2012-12-29, 15:23

Ale ja Dustera wygralem na weekend, mialem umowe uzyczenia, czyli jakby moja ;-) i zdjecie mojego autorstwa a nie wygooglowane on line .

PS> Sandero srebrne z aluskami zdecydowanie zyskuje. Kol. Wat - jakie to felgi ?

Farurej - 2012-12-29, 15:34

Drakula i piraci

monopios - 2012-12-29, 15:53

mekintosz, masz bardzo fajne zdjęcia Sanderki we własnym wątku o autku, czemu któregoś z tych zdjęć nie wstawisz? Tak jak pisałem wyżej, zdjęcie własnej posiadanej Dacii.

Lukas87,- przypominam jedno zdjęcie, nie trzy. Musisz się zdecydować na jedno.

Osoby, które wkleiły zdjęcie poprzez serwer DKPL proszone są o wklejenie zdjęć poprzez hosting zdjęciowy. Bardzo ułatwi to skonstruowanie ankiety ze zdjęciami w jednym miejscu, bez konieczności przechodzenia do innych stron.

wat - 2012-12-29, 22:15

[quote="
Sandero srebrne z aluskami zdecydowanie zyskuje. Kol. Wat - jakie to felgi ?[/quote]

chyba denzo z tego co pamietam dokładnej nazwy modelu wrzyciu sobie nie przypomne

yakov - 2012-12-30, 09:56

A co mi tam:

Kratylos - 2012-12-30, 18:35

Domel2250 - 2012-12-30, 20:33

A to mój Dusti na łonie natury ;-)

monopios - 2012-12-30, 21:57

Kratylos napisał/a:
oj nie denerwuj :evil: .. to foto mojej dacii.. gdy zdjecie bylo robione... :evil:

Tak, tylko że ona już do Ciebie nie należy. A ewentualną nagrodę to gdzie zamierzasz zainstalować? Do zdjęcia czy "renówki"! I jak zamierzasz pochwalić się autkiem na ewentualnym spocie/zlocie? No chyba, że namówisz obecnego właściciela i pożyczysz od niego autko lub on sam przyjedzie pochwalić się.
Kratylos napisał/a:
za przeproszeniem przestań sie tak szarogęsić ?

Chce być uczciwy dla wszystkich uczestników, którzy wystawili zdjęcia własnych Daciek, niebyłych, nieprzyszłych i niewirtualnych.
Kratylos napisał/a:
to twoj konkurs prywatny ?

Wolę określenie, zabawa z nutką rywalizacji, a co do pytania, to :-/ pomysł mój, bonusy dla laureata też, to chyba tak. No chyba że zamierzasz się dorzucić, to zapraszam na kolejną edycję - wtedy możesz negocjować warunki.

Kratylos - 2012-12-30, 22:55

mekintosz - 2012-12-30, 23:12

Kratylos, trzeba było nie sprzedawać logana... mogles wygrac ;-)
TD Pedro - 2012-12-30, 23:25

Marek1603 napisał/a:
Przepraszam czy to jest zabawa/konkurs czy dyskusja. W domyśle jest swoje autko, a nie jakieś wywody filozoficzne.
Jak co to dajcie znać to zrobię czystkę ze zbędnymi postami, bo ani tego wydzielić, ani do kosza bo są nagrody.

niech zgadnę - będzie reakcja?...

Marek1603 - 2012-12-31, 00:08

Czytam ze zdumieniem :shock: jak wam się chce :-( i czekam na sygnał aby posprzątać.
monopios - 2012-12-31, 12:00

Marek1603, jeszcze raz dzięki z intencje ale chyba nie będzie trzeba, według mego założenia (już testowałem) ankieta będzie razem z fotkami w jednym miejscu, bez potrzeby przebijania się do innego wątku i wertowania go.

Zgłoszenia przyjmowane dziś do godziny 18:00, później wystawiam ankietę.

monopios - 2012-12-31, 15:25

Kratylos napisał/a:
monopios napisał/a:
Kratylos napisał/a:
oj nie denerwuj :evil: .. to foto mojej dacii.. gdy zdjecie bylo robione... :evil:

Tak, tylko że ona już do Ciebie nie należy. A ewentualną nagrodę to gdzie zamierzasz zainstalować? Do zdjęcia czy "renówki"! I jak zamierzasz pochwalić się autkiem na ewentualnym spocie/zlocie? No chyba, że namówisz obecnego właściciela i pożyczysz od niego autko lub on sam przyjedzie pochwalić się.
Kratylos napisał/a:
za przeproszeniem przestań sie tak szarogęsić ?

Chce być uczciwy dla wszystkich uczestników, którzy wystawili zdjęcia własnych Daciek, niebyłych, nieprzyszłych i niewirtualnych.
Kratylos napisał/a:
to twoj konkurs prywatny ?

Wolę określenie, zabawa z nutką rywalizacji, a co do pytania, to :-/ pomysł mój, bonusy dla laureata też, to chyba tak. No chyba że zamierzasz się dorzucić, to zapraszam na kolejną edycję - wtedy możesz negocjować warunki.

ad1
wstawiając fotke nawet nie zwrocilm uwagi na nagrody to dla mnie bez znaczenia - wazna jest frajda z pokazania mojej starej rumunki jeszcze raz. A na zlot moge pojechac nawet rowerem bo nie po to jedzie sie na zlot aby chwalić fura, sie ale aby pogadac z ciekawymi ludzmi i fajnie spedzic czas...

ad2
ta dacia zawsze bedze moja dacia niezaleznie ktory wlasciciel bedze ja aktualnie uzytkowal - samochod to nie tylko kupa blachy i plastiku ale kawalek mojego zycia ktory z nia sie laczy

ad3
nie jestem zadnym wirtualnym czy kims takim jestem realnym uzytkownaikem tej daci przez 92.000 km i 6 lat!

ad4
w d.. mam twoj bonus on w zadnym wypadku nie uprawnia Cie do decydowania czy to lub inne zdjecie moze bac nie wziasc udzial w konkursie.. sorry ale jestem dosc bezposredni i zadne tam 'bawelny" spraw nie bede owial.
klub, konkursy, forum to fan i dobra zabawa i dobre relacje miedzy ludzmi po to ten klub tworzyliśmy, jesli chcesz sie poczuc lepszy to kup sobie jakis "prestiżowy" samochod i bedzesz mial prawo mial bonus napiszesz sobie regulamin i stat

Lubię ludzi bezpośrednich, lepiej się rozmawia z takimi osobami o pewnych sprawach. Ale do rzeczy, ja cię rozumie, tylko to wszystko jest nie fer do wszystkich innych uczestników zabawy, którzy wystawili fotki. Załóżmy, że zamiast Dacii jest "fotka na najładniejszą żonę" (może brutalnie, abstrakcyjnie) i wtedy też byś wystawił zdjęcie Ex i to nieważne, że ktoś inny ją użytkuje? A co będzie jak obecny użytkownik wystawi zdjęcie tego samego egzemplarza?

Rozstając się z nią, zamykasz pewien okres życia swego i masz świadomość tego, że pewne rzeczy już minęły, a inne są nieosiągalne.

Sorry za off. ale nie mogłem się powstrzymać.

bebe - 2012-12-31, 17:18

Ledwo zdążyłem! :)

Nic lepszego nie znalazłem, ale za rok, ho ho, świat zadziwię! :>

Gasnik - 2012-12-31, 17:48

Co mi tam...

BTW: wydaje mi się, że pisze się "noworoczny".

monopios - 2012-12-31, 18:28

Ogłaszam
koniec naboru uczestników do
Zabawy/konkursu Noworocznego

monopios - 2012-12-31, 19:43

!!! Już można głosować na najlepsze zdjęcie !!!

zyga03 - 2012-12-31, 22:30
Temat postu: Nikomu niepotrzebne komentarze nt konkursu monopiosa
http://www.daciaklub.pl/f...p=153235#153235
monopios napisał/a:
Można oddać dwa głosy na najlepsze zdjęcie/a.
Jeżeli dwóch uczestników zdobędzie jednakową liczbę głosów, w takim przypadku nastąpi dodatkowe głosowanie między tymi uczestnikami zabawy.
Czas trwania ankiety 10 dni

Lista kandydatów i ich zdjęcia poniżej

pogięło Cię ?

Marek1603 - 2013-01-01, 11:25

W następnym temacie zaczynacie kolego? Nieładnie.
zyga03 - 2013-01-01, 11:33

Marek1603 napisał/a:
W następnym temacie zaczynacie kolego? Nieładnie.

jest już 2013 więc wszystkim udanego roku i przyjemności w powożeniu Daciek !

ale o jaki temat chodzi? chyba mnie z kimś pomyliłeś

Marek1603 - 2013-01-01, 14:42
Temat postu: Re: Zabawa/konkurs Noworoczny
To co to wyżej miało znaczyć?

zyga03 napisał/a:
pogięło Cię ?

zyga03 - 2013-01-01, 22:54
Temat postu: Re: Zabawa/konkurs Noworoczny
Marek1603 napisał/a:
To co to wyżej miało znaczyć?

zyga03 napisał/a:
pogięło Cię ?

nie robi się żadnych konkursów w których trzeba wybierać 2 z 20-tu bez bardzo konkretnego tematu lub założenia
to totalnie zaniża poziom.

mekintosz - 2013-01-01, 22:59

Lepiej by był wybor jednego zdjecia. Coz zawsze mozna nie glosowac ;-)
Dar1962 - 2013-01-01, 23:32

przy głosowaniu na 1 zdjęcie istnieje (teoretyczne ) niebezpieczeństwo,że każdy autor fotki zagłosuje na siebie - a jeśli nie będzie innych głosujących, impas gotowy :mrgreen:
Marek1603 - 2013-01-02, 06:11

Nie rozumiem o co wam chodzi nadal.

Kolega zrobił konkurs, dał nagrodę, podał zasady takie jak chciał, a wam jeszcze coś nie pasuje.

mekintosz napisał/a:
Coz zawsze mozna nie glosowac ;-)

Jest opcja ignorowania tematu więc go zaznacz i już, a nie mów że kogoś pogięło, bo zaraz ktoś podłapie i znowu zacznie się niepotrzebna wymiana zdań.

TD Pedro - 2013-01-02, 09:32

Marek1603 napisał/a:

mekintosz napisał/a:
napisał/a:
Coz zawsze mozna nie glosowac

Jest opcja ignorowania tematu więc go zaznacz i już, a nie mów że kogoś pogięło, bo zaraz ktoś podłapie i znowu zacznie się niepotrzebna wymiana zdań.

- chyba słowo pogięło przypisałeś niewłaściwej osobie :-(
- ponadto, innych "ganisz" za OT a sam to uprawiasz...
- MSZ powinno być tak, że: zdjęcia konkursowe i regulamin zamieszczone i żadnej dyskusji...

48piotr - 2013-01-02, 09:41

Marek1603 napisał/a:
wam jeszcze coś nie pasuje

:roll:

Marek1603 - 2013-01-02, 13:16

TD Pedro napisał/a:
- ponadto, innych "ganisz" za OT a sam to uprawiasz...

Masz na myśli że się wdaję w dyskusję?

Jeżeli tak to chcę wam po prostu uzmysłowić poszanowanie dobrych intencji.

Teraz postawcie się na miejscu monopios-a i zadajcie sobie pytanie czy będzie mi się chciało jeszcze taką zabawę robić?.
Przecież następnym razem powie mam w d... i nie zrobi następnego konkursu bo i po co. Zamiast się "bawić" to sobie dyskusje urządzają.

Forum jest dla wszystkich więc do dzieła. Kto następny coś zrobi dla klubu (nas wszystkich)?

monopios - 2013-01-02, 13:47

mekintosz napisał/a:
Lepiej by był wybor jednego zdjecia. Coz zawsze mozna nie glosowac ;-)

To że masz możliwość oddania głosu na dwa zdjęcia, nie oznacza że musisz z tego korzystać, możesz oddać na jedno i też będzie dobrze.

Są bardzo ładne foty i może byś trudno wybrać tą jedną naj. albo może być wersja bardziej pesymistyczna, którą przytoczył kol. Dar1962.

Poza tym pisałem o zgłaszaniu wszystkich pomysłów/uwag. Niestety odpowiedzi nie dostałem.

A chciałbym aby to był początek czegoś cyklicznego, na dobrych, równych zasadach i jasnych zasadach.

TD Pedro - 2013-01-02, 20:12

Marek1603 napisał/a:
Masz na myśli że się wdaję w dyskusję?

- tego nie wiem, na pewno intencje miałeś dobre...
- nie wiem tylko czemu wcześniej "ganiłeś" innych zabierających głos w sprawie konkursu? czyżbyś dopatrzył się złych intencji? tym bardziej, że Autor sam dopuścił wymianę poglądów mogącą skutkować w przyszłości bardziej precyzyjnym opracowaniem zasad...
Marek1603 napisał/a:
Teraz postawcie się na miejscu monopios-a i zadajcie sobie pytanie czy będzie mi się chciało jeszcze taką zabawę robić?.
Przecież następnym razem powie mam w d... i nie zrobi następnego konkursu bo i po co. Zamiast się "bawić" to sobie dyskusje urządzają.

- kol. monopios jest bardzo aktywny (co niejednokrotnie w swoich postach podkreślałem) i myślę, że skoro sam dopuścił możliwość wymiany poglądów to zapewne w jakimś celu...
- ja swoje stanowisko przedstawiłem w poście poprzednim, vide:
TD Pedro napisał/a:
- MSZ powinno być tak, że: zdjęcia konkursowe i regulamin zamieszczone i żadnej dyskusji...

Marek1603 - 2013-01-02, 21:16

monopios napisał/a:

Zasady: Każdy chętny uczestnik może dodać jedno zdjęcie auta (oczywiście Dacii), później ze zgłoszonych zdjęć zrobimy ankietę na najlepsze.

TD Pedro napisał/a:

- nie wiem tylko czemu wcześniej "ganiłeś" innych zabierających głos w sprawie konkursu?
myślę, że skoro sam dopuścił możliwość wymiany poglądów to zapewne w jakimś celu...

Ganiłem bo zasady były jasno podane j.w., a o dyskusji nie było nawet mowy więc mogłeś sobie wkleić co chciałeś. Najwyżej by nikt nie głosował. Po prostu uważam to za zbędne nabijanie sobie postów. No ale jeżeli ma to komuś w czymś pomóc to sorry.

zyga03 napisał/a:
pogięło Cię ?

Fakt nie do ciebie było ale jeżeli do siebie przyjąłeś to trudno. Autor wie do kogo było.

Proponuję na tym poprzestać.

Louis79 - 2013-01-02, 23:22
Temat postu: no ja już oddałem swoje głosy:)
dzięki za konkurs Monopios:) i pozdrawiam
chriskb - 2013-01-03, 02:42

monopios,

Gratuluję pomysłu i zaangażowania. Forum nie traci dymamiki z takimi użytkownikami i czy nie jest to ciekawsze niż posty "filozofów z Kołomyji"

Mariusz - 2013-01-03, 18:08

Ciężko wybrać z tylu zdjęć dwie najładniejsze :-)