DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Sprawy klubowe - Statystyka

laisar - 2008-05-08, 14:07
Temat postu: Statystyka
Miałem napisać trochę wcześniej, dla uczczenia dokładnie 200 forumowiczów, ale jak to zwykle bywa: jak nie robota to dla odmiany długi weekend trochę pokrzyżował mi plany (;

To tylko dość prosta prezentacja danych, więc najpierw kilka zastrzeżeń:
1) nie są odsiane żadne "martwe dusze" (bez logowania w ciągu ostatnich np trzech miesięcy);
2) dane dotyczą tylko Loganów;
3) nie wszyscy uzupełnili swoje profile, więc w niektórych szczegółach (np wersje czy wyposażenie) dane na pewno trochę odbiegają od stanu faktycznego - może to kogoś zmobilizuje do aktualizacji <;

Do rzeczy:

psur - 2008-05-09, 08:15

Fajna statystyka, dzięki.

W tych wykresach to bym nie uwzględniał tych "?", bo trochę zmylają sprawę. To tak ja wybory: podaje się wynik w procentach z głosujących.

Największą różnicę między MCV a sedanem widać w silnikach: w sedanach dominuje 1.4 benzyna, a w MCV-kach diesle.

laisar - 2008-05-09, 12:10

"Mówisz i masz" (; - coś takiego? Po prawdzie to nie wiem, czy to lepsza metoda...
PAPIRUS - 2008-05-10, 07:54

Nio i slicznie to wygląda :->
ZeneC - 2008-05-11, 10:50

I cieszy osobiście fakt, że należy się do słusznie myślącej większości :mrgreen:
Pablo78 - 2008-05-13, 10:51

super laisar, dzienks :-)
Black Eryk - 2008-05-28, 05:46

ZeneC napisał/a:
I cieszy osobiście fakt, że należy się do słusznie myślącej większości :mrgreen:

To zależy - bo sedany górą - a jedynie nasz silnik w Twojej kategorii góruje nad innymi ;-)