DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Przegląd mediów o Dacii - BESTCAR2012 GŁOSUJCIE NA LODGY!!

Louis79 - 2013-02-20, 15:38
Temat postu: BESTCAR2012 GŁOSUJCIE NA LODGY!!
http://bestcar.onet.pl/645541,kategoria.html
laisar - 2013-02-20, 15:45

Niestety, uważam, że nie zasługuje ):

(EuroNCAP - i nie chodzi o 3*...).

malygabrys - 2013-02-20, 15:47

No i zagłosowałem :mrgreen:
Boogie - 2013-02-20, 16:27

Głos oddany :)
WhiteDragon - 2013-02-20, 21:02

Zagłosowałem na Lodzię :-P
tomszafa - 2013-02-21, 07:41

laisar napisał/a:
Niestety, uważam, że nie zasługuje ):

(EuroNCAP - i nie chodzi o 3*...).

Mam takie samo zdanie. To auto nie zasłużyło na taki tytuł. Mój głos oddałem na inny samochód. ;-)

zyga03 - 2013-02-21, 09:08

Louis79 napisał/a:

Lodgy nie zasługuje na taki konkurs

Axia - 2013-02-21, 09:40

Z ciekawości na jakie inne auta oddawaliście głosowaliście
Domel2250 - 2013-02-21, 10:45

zyga03 napisał/a:
Louis79 napisał/a:

Lodgy nie zasługuje na taki konkurs

Akurat z tych proponowanych w tym zestawieniu, jest to jedyne w pełni rodzinne autko, a w wersji prestige jest nawet całkiem dobrze wyposażone. Jedyne co można jej zarzucić to test zderzeniowy i tu się zgadzam z kolegą @laisar'em i @tomszafa, że nie chodzi tu o 3*, tylko o to rozwarstwienie się podłogi przy tunelu....... Natomiast oceniając walory praktyczne i przeznaczenie auta jako rodzinne to MSZ konkurenci w tym konkursie nawet nie podchodzą do Lodzi :lol: . A wybór do tej kategorii Golfa no to chyba jakiś głupi żart :-/ :-/ :-/

Domel2250 - 2013-02-21, 11:04

Axia napisał/a:

Po kolei: Panda, Outlander, Focus, Jaguar, Maserati :-)

laisar - 2013-02-21, 11:54

Domel2250 napisał/a:
oceniając walory praktyczne i przeznaczenie auta jako rodzinne to MSZ konkurenci w tym konkursie nawet nie podchodzą do Lodzi

I to jest właśnie najgorsze ): - bo gdyby nawet wciąż były to 3*, tyle że bez żadnych podłogowych "ale", to panna Lodzia już tu i teraz wciągałaby całą konkurencję w dolot, mieliła i wydalała wydechem bez zająknięcia...

Domel2250 napisał/a:
wybór do tej kategorii Golfa no to chyba jakiś głupi żart

Nie, to po prostu rodziny są różne - np niepełnej może nawet smart wystarczyć... (;

Domel2250 - 2013-02-21, 12:36

laisar napisał/a:
Domel2250 napisał/a:
oceniając walory praktyczne i przeznaczenie auta jako rodzinne to MSZ konkurenci w tym konkursie nawet nie podchodzą do Lodzi

I to jest właśnie najgorsze ): - bo gdyby nawet wciąż były to 3*, tyle że bez żadnych podłogowych "ale", to panna Lodzia już tu i teraz wciągałaby całą konkurencję w dolot, mieliła i wydalała wydechem bez zająknięcia...

Właśnie to miałem na myśli :-D

laisar napisał/a:

Domel2250 napisał/a:
wybór do tej kategorii Golfa no to chyba jakiś głupi żart

Nie, to po prostu rodziny są różne - np niepełnej może nawet smart wystarczyć... (;

Niby tak, ale w moim odczuciu w kategorii "auto rodzinne"-zwłaszcza w takich plebiscytach i konkursach, to raczej minimum rodzina modelu 2+1 jadąca na wakacje :-P . A co za tym idzie cała masa mniej lub bardziej przydatnych "zapychaczy bagażnika". :-P Czyli raczej bym się ograniczył do autek pakownych typu van, suv, kombi, co wcale nie oznacza, że hatchem się nie da jeździć "małą" rodzinką nawet na wakacje :lol:
PS. W ogóle dobór aut do kategorii budzi mieszane odczucia, np autko miejskie Kia Ceed razem z Citigo i Pandą, a bliźniaczy i30 już rodzinny, przecież oba koreańskie autka to ten sam segment, co Golf. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tomszafa - 2013-02-21, 20:09

Axia napisał/a:

Ja zaglosowalem na Chevroleta Cruze. Mi osobiscie sie podoba to autko.