|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - BESTCAR2012 GŁOSUJCIE NA LODGY!!
Louis79 - 2013-02-20, 15:38 Temat postu: BESTCAR2012 GŁOSUJCIE NA LODGY!! http://bestcar.onet.pl/645541,kategoria.html
laisar - 2013-02-20, 15:45
Niestety, uważam, że nie zasługuje ):
(EuroNCAP - i nie chodzi o 3*...).
malygabrys - 2013-02-20, 15:47
No i zagłosowałem
Boogie - 2013-02-20, 16:27
Głos oddany :)
WhiteDragon - 2013-02-20, 21:02
Zagłosowałem na Lodzię
tomszafa - 2013-02-21, 07:41
laisar napisał/a: | Niestety, uważam, że nie zasługuje ):
(EuroNCAP - i nie chodzi o 3*...). |
Mam takie samo zdanie. To auto nie zasłużyło na taki tytuł. Mój głos oddałem na inny samochód.
zyga03 - 2013-02-21, 09:08
Lodgy nie zasługuje na taki konkurs
Axia - 2013-02-21, 09:40
Z ciekawości na jakie inne auta oddawaliście głosowaliście
Domel2250 - 2013-02-21, 10:45
zyga03 napisał/a: |
Lodgy nie zasługuje na taki konkurs |
Akurat z tych proponowanych w tym zestawieniu, jest to jedyne w pełni rodzinne autko, a w wersji prestige jest nawet całkiem dobrze wyposażone. Jedyne co można jej zarzucić to test zderzeniowy i tu się zgadzam z kolegą @laisar'em i @tomszafa, że nie chodzi tu o 3*, tylko o to rozwarstwienie się podłogi przy tunelu....... Natomiast oceniając walory praktyczne i przeznaczenie auta jako rodzinne to MSZ konkurenci w tym konkursie nawet nie podchodzą do Lodzi . A wybór do tej kategorii Golfa no to chyba jakiś głupi żart
Domel2250 - 2013-02-21, 11:04
Axia napisał/a: | Z ciekawości na jakie inne auta oddawaliście głosowaliście |
Po kolei: Panda, Outlander, Focus, Jaguar, Maserati
laisar - 2013-02-21, 11:54
Domel2250 napisał/a: | oceniając walory praktyczne i przeznaczenie auta jako rodzinne to MSZ konkurenci w tym konkursie nawet nie podchodzą do Lodzi |
I to jest właśnie najgorsze ): - bo gdyby nawet wciąż były to 3*, tyle że bez żadnych podłogowych "ale", to panna Lodzia już tu i teraz wciągałaby całą konkurencję w dolot, mieliła i wydalała wydechem bez zająknięcia...
Domel2250 napisał/a: | wybór do tej kategorii Golfa no to chyba jakiś głupi żart |
Nie, to po prostu rodziny są różne - np niepełnej może nawet smart wystarczyć... (;
Domel2250 - 2013-02-21, 12:36
laisar napisał/a: | Domel2250 napisał/a: | oceniając walory praktyczne i przeznaczenie auta jako rodzinne to MSZ konkurenci w tym konkursie nawet nie podchodzą do Lodzi |
I to jest właśnie najgorsze ): - bo gdyby nawet wciąż były to 3*, tyle że bez żadnych podłogowych "ale", to panna Lodzia już tu i teraz wciągałaby całą konkurencję w dolot, mieliła i wydalała wydechem bez zająknięcia... |
Właśnie to miałem na myśli
laisar napisał/a: |
Domel2250 napisał/a: | wybór do tej kategorii Golfa no to chyba jakiś głupi żart |
Nie, to po prostu rodziny są różne - np niepełnej może nawet smart wystarczyć... (; |
Niby tak, ale w moim odczuciu w kategorii "auto rodzinne"-zwłaszcza w takich plebiscytach i konkursach, to raczej minimum rodzina modelu 2+1 jadąca na wakacje . A co za tym idzie cała masa mniej lub bardziej przydatnych "zapychaczy bagażnika". Czyli raczej bym się ograniczył do autek pakownych typu van, suv, kombi, co wcale nie oznacza, że hatchem się nie da jeździć "małą" rodzinką nawet na wakacje
PS. W ogóle dobór aut do kategorii budzi mieszane odczucia, np autko miejskie Kia Ceed razem z Citigo i Pandą, a bliźniaczy i30 już rodzinny, przecież oba koreańskie autka to ten sam segment, co Golf.
tomszafa - 2013-02-21, 20:09
Axia napisał/a: | Z ciekawości na jakie inne auta oddawaliście głosowaliście |
Ja zaglosowalem na Chevroleta Cruze. Mi osobiscie sie podoba to autko.
|
|