|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Toner do HP LaserJet
psur - 2008-05-17, 16:01 Temat postu: Toner do HP LaserJet Kończy mi się toner do HP LaserJest 1018 (Q2612A albo po prostu 12A). Na allegro można kupić:
- oryginalny toner, ale napełniany;
- podrabiany toner, ale nowy;
- zestaw żeby samemu napełnić;
- no i można też kupić oryginalny, ale to kosztuje...
Macie jakieś doświadczenia co najlepiej kupić? Może znacie użytkowników, którzy sprzedają dobry towar?
Mamert - 2008-05-17, 16:27
Jeżeli podróbka jest z firmy Microjet to możesz spróbować (tusze do atramentówek robią bardzo dobre)
straszna_maruda - 2008-05-17, 16:55
Tonery są albo nowe ( oryginalne) albo regenerowane.Samodzielne regenerowanie wymaga wiedzy jak rozebrać kasetę i dokładności przy regeneracji bo inaczej będzie sie sypać. Jak nie chcesz kupować nowego ( bo za drogi) to kup jakiś regenerowany ( podróbki "nieoryginalne" to jest to samo co regenerowane). Myślę że warto kupić od kogoś kto handluje tonerami juz jakiś czas bo wie jak robic regenerację ( już się nauczył ) lub ma sprawdzony towar.
Mamert - 2008-05-17, 17:14
straszna_maruda napisał/a: | Tonery są albo nowe ( oryginalne) albo regenerowane.Samodzielne regenerowanie wymaga wiedzy jak rozebrać kasetę i dokładności przy regeneracji bo inaczej będzie sie sypać. Jak nie chcesz kupować nowego ( bo za drogi) to kup jakiś regenerowany ( podróbki "nieoryginalne" to jest to samo co regenerowane). Myślę że warto kupić od kogoś kto handluje tonerami juz jakiś czas bo wie jak robic regenerację ( już się nauczył ) lub ma sprawdzony towar. |
Niestety nie zgodzę się że nowe są tylko oryginalne. Chinska firma Microjet robi nowe tusze podrabiane i są naprawdę dobrej jakości.
http://www.microjet.com.au/products.htm
kier - 2008-05-17, 22:21
www.agawa.pl
do 1018 powinno sie latwo dosypywac proszku.
Proszek trzeba kupic dobrej jakosci ;) konkretnie do danego modelu (w zasadzie do danej "klasy" urzadzen). Polecam agawa.pl ;) troche drozej niz na allegro, ale bedzie dzialac.
Sposob rozbierania kartidza: www.elektroda.pl
http://www.elektroda.pl/r...1597935#1597935
Podobno ten od 1015 pasuje
Bedziesz musial zarobic troche punktow przed sciagnieciem instrukcji, ale warto ;)
Uzupełnianie powinno spokojnie wystarczyć na 15 000 stron, pozniej padaja rozne elementy kartidża. Koszt wymiany elementów nie powinien być duży.
Dwie sprawy: odkurzacz pod reka, i do usunecia plam z ubranie NIE UZYWAC goracej wody - tylko zimną
Proponuję rozebrać, toner ;) planując kupić używke i tak z niego wielkiego pożytku nie będzie.
--
pozdrawiam
kierek
johnny303 - 2008-05-18, 14:12
Polecam np. http://www.allegro.pl/ite...c_vat_w_wa.html
Ostatnio kupiłem u tego gościa regenerowany toner do starszej HP i jest OK.
stempik - 2008-05-18, 21:51
psur napisał/a: | Macie jakieś doświadczenia co najlepiej kupić? |
Mamy. A to dlatego że mamy taką właśnie drukareczkę. Od początku sam napełniam kartridge (nie wiem jak to odmienić). Żadna filozofia, a koszt to mniej niż 20 złotych. Zapomnij o instrukcjach, bo mieszkanie w chlew zamienisz a palców przy składaniu i tak braknie. Nie wiem jaka jest instrukcja na elektrodzie ale moja nakazywała rozebrać mechanizm "do spodu". Całkiem niepotrzebnie. Z boku zasobnika wystarczy odkręcić czarny dekielek pod którym powinien być korek z lekko mlecznego polietylenu. Wyciągasz korek , lecisz do puszki na śmiecie i tam dokładnie wytrząsasz pozostałość. Stać trzeba z wiatrem bo proszek potrafi uświnić wszystko. Z rąk schodzi benzyną, z ubraniem może być gorzej. Jeśli jesteś leniwy (jak ja) można całą operację przeprowadzić w domu.
Tu kupujesz proszek: http://www.allegro.pl/ite...instrukcja.html
I delitatnie przesypujesz do zasobnika. Zatykasz koreczek. dokręcasz czarny boczek, potrząsasz. I do maszynki.
Za różnicę w cenie kupujesz żonie kwiaty lub sobie pifko. Według uznania.
Koniec instukcji.
------------------------------------------------
Gdyby ktoś jednak mój sposób uznał za zbyt prosty i potrzebował instrukcji, proszę pisać.
|
|