| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Podłoga bagażnika w loganie
d3mol3k - 2013-02-23, 12:10 Temat postu: Podłoga bagażnika w loganie Mam pytanie odnośnie komory bagażnika w Loganie a w szczególności jego podłogi.
Co można powiedzieć o takiej podłodze i czy to tak wygląda we wszystkich Loganach?
jan ostrzyca - 2013-02-23, 14:47
Zero wyciszenia?
r_lukas - 2013-02-23, 15:04
Chyba raczej o te spawy, co? Wygląda, na wyjątkowo kiepską naprawę pasa tylnego
laisar - 2013-02-23, 16:06
A, jeśli by chodziło o to, to może być efektem zapobiegawczej akcji serwisowej przeciwko pani Rudej.
d3mol3k - 2013-02-23, 16:06
No chodzi o miejsca połączeń elementów zgrzewanych tam gdzie widać "silikon" to raz. Ten "silikon" na pierwszym zdjęciu - prawy tył wygląda na potraktowany palnikiem chyba? Zastanawiam się jak to wygląda w innych daciach?
Dwa to czy to normalne jest takie różnokolorowe wnętrze w tej części nadwozia? Może ktoś dysponuje zdjęciem swojego autka w tych miejscach?
Kratylos - 2013-02-23, 17:29
Marek1603 - 2013-02-23, 19:42
| Kratylos napisał/a: | | to jest skutek raczej niefabrycznej pracy blacharza... do tego ten dziwny zgrzew |
Kratylos bez urazy ale najpierw idź sprawdź do salonu innego dokera, a potem się wypowiadaj, bo moim zdaniem wysnuwasz od razu daleko idące wnioski.
Jeszcze kolega pomyśli że mu sprzedali auto po przejściach.
MSZ dziwnie to wygląda ale nie znaczy że było robione po malowaniu w fabryce. Sprawdzić w innym albo może w nowych Lodgy też tak jest.
mekintosz - 2013-02-23, 20:01
Wyglad mi to na wysoka "estetycznosc" montazu daci w miejscach, gdzie zazwyczaj sie nie zaglada. Wyglada to mało zachecajaco ale jesli nie bedzie tam nic sie działo po latach zapomnisz o tym Mimo to od chwili zakupu daci zaczynam ogladac inne nowe samochody pod katem ładnych rownych spawow, czy braku maziajek lakierniczych czy podbnych kwiatkow jakie zauważył autor tego posta. Co smuci fabryka w Pitesti jest unowowczesniana, wchodzi robotyzacja, nie wiem jak w Maroku. Mimo to jakosc wizualna montazu w niektorych miejsciach jest tragiczna. Kiedy Renault za takie drobiazgi sie zabierze ? Czy tanie budzetowe auto ma byc brzydko złozone ? Ogladalem w sklepie Peugeota 301 - sorry ale Logan odpada w przedbiegach jesli chodzi o estetyke nadwozia/wnetrza.
laisar - 2013-02-23, 20:30
Nie czytacie, koledzy, a potem snujecie bajędy /: - przecież to nie jest dokker, tylko logan.
d3mol3k - 2013-02-23, 20:32
| Marek1603 napisał/a: | | Kratylos napisał/a: | | to jest skutek raczej niefabrycznej pracy blacharza... do tego ten dziwny zgrzew |
Kratylos bez urazy ale najpierw idź sprawdź do salonu innego dokera, a potem się wypowiadaj, bo moim zdaniem wysnuwasz od razu daleko idące wnioski.
Jeszcze kolega pomyśli że mu sprzedali auto po przejściach.
MSZ dziwnie to wygląda ale nie znaczy że było robione po malowaniu w fabryce. Sprawdzić w innym albo może w nowych Lodgy też tak jest. |
Marku - chciłbym przypomnieć że zdjęcia dotycza dacii LOGAN ;) nie lodgy czy innego nowego autka. Tamten samochodzik jest z 2008 roku.
Dziękuję także za wszystkie komentarze - jutro jak pogoda dopisze podejdę i zobaczę jak to miejsce wygląda w samochodzie z 2005 roku. I jak się uda dodam zdjęcia.
Marek1603 - 2013-02-23, 20:44
Fakt. Przepraszam za zamieszanie co nie zmienia faktu, że w momencie prac z tylnym pasem to musiała by być uszkodzona podłoga bagażnika, a tutaj jak widać na zdjęciu jest ok.
Może po prostu ktoś nadgorliwy to zabezpieczył. Przypominam sobie, że była jakaś akcja przywoławcza i coś zabezpieczali. Może ktoś ma lepszą pamięć albo mu to robili.
Nie pamiętam ale w moim z 2005 chyba tego nie było.
piotrek400 - 2013-02-23, 22:37
ja w swoich 2 daćkach mam w kolorze nadwozia
robertp1983 - 2013-02-25, 04:20
Witaj u mnie wszystko jest w jednym kolorze ale połączenia wyglądają lekko mówiąc mało zachęcająco
d3mol3k - 2013-02-25, 19:31
Ogólnie ciekawie to wygląda bo jak widać na kolejnych zdjęciach półki pod tylną szybą to ona też dwu kolorowa :) jest:
maciek - 2013-02-25, 19:44
d3mol3k, ty masz Logana?
d3mol3k - 2013-02-25, 20:06
Nie nie mam ale zastanawiam się nad zanabyciem :)
Kratylos - 2013-02-26, 09:39
laisar - 2013-02-28, 01:23
| Kratylos napisał/a: | | co do dodatkowych zabespieczen w bagazniku czesc aut z 2005 roku miala takowe robione ale one wygladaly inaczej niz to co na twoich fotkach - piotres chyba z naszego forum mial bagaznik poprawiany w akcji serwisowej |
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=18759#18759
| piotrres napisał/a: |  |
d3mol3k - 2013-02-28, 20:33
Witam i dzięki za info.
Byłem dzisiaj w serwisie autko rocznik 2008 - podłoga według oceny wygląda na oryginalną. Pod spodem zero śladów jakiegokolwiek cięcia czy naruszeń elementów. Miejsca zgrzewów oryginalne. Ale miejsca łączeń elementów zamazane naprawdę "paskudnie".
d3mol3k - 2013-04-28, 16:47
| Kratylos napisał/a: | proponowal bym sobie darowac tego logana - widzalem wiele loganow i zaden nie byl 2 kolorowy w bagazniku moim zdanime auto jest "kombinowane"
co do dodatkowych zabespieczen w bagazniku czesc aut z 2005 roku miala takowe robione ale one wygladaly inaczej niz to co na twoich fotkach - piotres chyba z naszego forum mial bagaznik poprawiany w akcji serwisowej |
Dopiero teraz odpowiem - też kiedyś nie widziałem dwukolorowych aut. Ale jak widzę po swoim to chyba rocznik 2008 tak ma - niedomalowany bagażnik, niedomalowana półka tylna w bagażniku, niedomalowane drzwi pod boczkami, niepomalowane wnętrze pod dywanikami
Wygląda na to iż one teraz takie niedomalowane są. Oszczędność na lakierze producenta co któyś samochód polakierowany za darmo
No cóż nie darowałem sobie tego logana - dodam dwukolorowego - i na razie jestem zadowolony. .
|
|