| |
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Kredyt, leasing, ubezpieczenie - Assistance bez końca
loganik - 2008-05-21, 08:26 Temat postu: Assistance bez końca Mam pytanie: Czy ma już ktoś z użytkowników Dacii wystawiony certyfikat ,, Assistance bez końca" wystawiony po 3 latach gwarancji?
Loganik
stempik - 2008-05-21, 09:10
"Assistance bez końca" A co to jest? Bo moja za niecały miesiąc kończy trzy latka.
Pewnie wypadłem na ignoranta, ale trudno.
KaS602 - 2008-05-21, 09:32
Assistance producenta dziala ZTCW tak dlugo, jak dlugo serwisujesz samochod w ASO. Po co wiec jakis "certyfikat"?
stempik - 2008-05-21, 12:32
No to pa, właśnie sam sobie zmieniłem tarcze i klocki. :(
KaS602 - 2008-05-21, 12:42
| stempik napisał/a: | | No to pa, właśnie sam sobie zmieniłem tarcze i klocki. |
Wydaje mi sie, ze wystarczy u nich pojawic sie co te 15 000 km i zaliczyc przeglad wraz z wymienionymi w ksiazce serwisowej elementami (oleje, filtry, rozrzad etc). Co z tego, ze sam wymieniles tarcze i klocki - to element eksploatacyjny w czystej formie... wiec nawet nie majac na niego gwarancji ASO i Reno/Dacia duzo nie tracisz, bo masz na nie gwarancje producenta... Na przegladzie stwierdza, ze klocki i tarcze sa dobre, ale nie wymieniane u nich nie podlegaja rekojmi ASO i tyle.
loganik - 2008-05-21, 19:18
Assistance producenta działa tylko w okresie gwarancji/proszę nie wprowadzać użtkowników w błąd/ po zakończeniu okresu gwarancyjnego jeśli wszystkie przeglądy były wykonane w ASO można dostać jeszcze na rok taki właśnie certyfikat z podanym nr telefonu na który należy dzwonic w razie potrzeby podając nr certyfikatu i kto wystawił, certyfikat należy mieć przy sobie.Assistance b. k.-bezpłatna naprawa lub przywóz auta lawetą w razie awarii. Dzwoniąc na nr który obowiązuje w czasie gwarancji po jej zakończeniu nie uzyskamy bezpłatnej usługi.
Loganik
Kamyk23 - 2008-05-25, 08:15
ASSISTANCE BEZ KOŃCA to umowa pomiedzy Renault/Dacia a właścicielem samochodu na bezpłatną pomoc na drodze (moze być naprawa na miejscu lub holowanie do najbliższego ASO R/D). Koszty holowania są gratis, za robociznę i częśćci płacimy normalnie po cenach danego ASO R/D. Działa 12 miesiecy od ostatniej wizyty przegladowej w ASO R/D bez wzgledu na wiek i przebieg auta i jest dokumentem wydawanym przez konkretny serwis ASO D/R. W przypadku awarii samochodu dzwoni się pod numer Centrum Pomocy R/D i podaje sie numer VIN i numer certyfikatu ABK.
Pozdro
loganik - 2008-05-25, 11:18
Ładnie to brzmi w teorii, tylko dlaczego przy wprowadzniu danych pojazdu do komputera centralnego pisze: nie dotyczy Dacii?
Loganik
P.S. Sprawa jest wyjaśniana przez serwis Zodiac Rz-wie.
Black Eryk - 2008-05-26, 08:11
Mam gdzieś ich aso bez końca - dzwonie do kumpli - holują gratis - naprawiają blacharę z malowaniem za przysłowiową skrzynkę piwa.W środku nocy robią mi auta tak żebym następnego dnia wyjechał do pracy i nie musiał brać urlopu - to jest dopiero ASO, i pogadać się da i pośmiać i napić i czas fajnie leci w garażu... i nawet gaz założą jak trzeba za darmochę .... instalację elektryczną zrobią na zamówienie - i to w dodatku w 100% fachowo.
loganik - 2008-05-26, 17:23
Co racja, to racja
Loganik
wox - 2008-05-26, 20:06
| Black Eryk napisał/a: | | Mam gdzieś ich aso bez końca - dzwonie do kumpli - holują gratis - naprawiają blacharę z malowaniem za przysłowiową skrzynkę piwa.W środku nocy robią mi auta tak żebym następnego dnia wyjechał do pracy i nie musiał brać urlopu - to jest dopiero ASO, i pogadać się da i pośmiać i napić i czas fajnie leci w garażu... i nawet gaz założą jak trzeba za darmochę .... instalację elektryczną zrobią na zamówienie - i to w dodatku w 100% fachowo. |
Pozazdrościć
loganik - 2008-05-29, 22:23
Sprawa wyjaśniona definitywnie: as bez końca po gwarancji NIE DOTYCZY DACII !
Loganik
ZeneC - 2008-06-01, 12:39
| Black Eryk napisał/a: | | Mam gdzieś ich aso bez końca - dzwonie do kumpli - holują gratis - naprawiają blacharę z malowaniem za przysłowiową skrzynkę piwa.W środku nocy robią mi auta tak żebym następnego dnia wyjechał do pracy i nie musiał brać urlopu - to jest dopiero ASO, i pogadać się da i pośmiać i napić i czas fajnie leci w garażu... |
No, no, wszystko pięknie dopóki was żony nie spacyfikują
loganik - 2008-06-01, 19:56
No i wykrakałeś ZeneC! Wczoraj podczas ,,przeglądu ' auta na parkingu który widac z mojego okna zdarzyła sie wpadka maska i bagażnik mojego auta otwarte, w aucie kolegi który mi ,,pomagał' maska w górze, wszystko ok, do czasu, CO TO ZA NAPRAWA AUTA gdy nikt koło niego nie chodzi tylko siedzą w środku
Logani
KaS602 - 2008-06-02, 01:06
| loganik napisał/a: | | NIE DOTYCZY DACII |
Dziwne... W Elblagu twierdza co innego...
loganik - 2008-06-02, 10:34
KaS602 napisał:
[]Dziwne... W Elblagu twierdza co innego...
Zapytaj czy już komuś wystawili tzw certyfikat na Dacie.
Loganik
KaS602 - 2008-06-02, 10:52
loganik, w rozmowie z serwisem padlo stwierdzenie "wystawiamy certyfikat po rzegladzie, ktory obowiazuje przez rok".
Zaptytalem z ciekawosci przez ten wlasnie temat i wyraznie podkreslilem, ze chodzi o Dacie.
loganik - 2008-06-02, 11:20
Temat się powtarza, chodzi o to ze mnie wystawiono taki certyfikat a pózniej mnie poinformowano że nie dotyczy właśnie Dacii!!!
Loganik , /czyt, temat Dilerzy/
Konrad - 2008-06-03, 17:40 Temat postu: Re: Assistance b.k.
| loganik napisał/a: | Mam pytanie: Czy ma już ktoś z użytkowników Dacii wystawiony certyfikat ,, Assistance bez końca" wystawiony po 3 latach gwarancji?
Loganik |
A MAM TAKI - dali mi to bo jako jeden z pierwszych zakupiłem to cacko, które tydzień po tym gdy wyjechałem z salonu staniało o prawie 3 tysiące. ( W sumie to nie po trzech latach, ale gwarancja działała na 4 lub 100 000 km - jak kupowałem to dawali 2 lata gwarancji ).
Dealer się zachował I dał.
Prawda jest taka, że należy się zastanowić czy się to opłaca.
Assistance bek końca uwarunkowane jest koniecznością wykonywania wszelkich przeglądów w ASO.
Jest ono po to, że np. w momencie gdy po okresie gwarancyjnym komuś nawali jakaś część, która np. nie powinna się zepsuć ( np. pompa wspomagania kierownicy w Renault Thalia 1,5 DCi po 90 000 km - w ASO mówili, że się z czymś takim spotkali po raz pierwszy ) i jest droga ( nie ma podróbek, a oryginał kosztuje w ASO 1300 zł - po gwarancji nie był serwisowany ) istnieje możliwość, że Renault Polska uczyni gest w kierunku klienta i w okresie pogwarancyjnym da upust na taką część w wysokości nawet do 50 % - ale TYLKO WTEDY GDY AUTO JEST REGULARNIE SERWISOWANE.
Należy się zastanowić, i każdy indywidualnie musi sobie przeliczyć, czy koszty przeglądów nie będą większe niż ewentualny koszt części.
A co do holowania samochodów - każdy pakiet AC z wykupionym Assistance w pełnej opcji zapewnia bez łaski holowania, samochód zastępczy itp ( wiem, bo korzystałem jak mój Loganik się malował ).
Myślę, że ASS BK to tylko chwyt by nakłonić klientów do korzystania z serwisu Renault ( Dacia ), który do najtańszych NIE NALEŻY.
Black Eryk - 2008-06-04, 06:45
| loganik napisał/a: | No i wykrakałeś ZeneC! Wczoraj podczas ,,przeglądu ' auta na parkingu który widac z mojego okna zdarzyła sie wpadka maska i bagażnik mojego auta otwarte, w aucie kolegi który mi ,,pomagał' maska w górze, wszystko ok, do czasu, CO TO ZA NAPRAWA AUTA gdy nikt koło niego nie chodzi tylko siedzą w środku
Logani |
bo na parkingu sie nie naprawia - tylko w garażu
A co do ASO to gdyby im się to nie opłacało to by nie dawali takich możliwości i nie nakłąniali by klientów do skorzystania z takich usług.
loganik - 2008-06-11, 14:24
Kratylos, dzięki za załatwienie sprawy do końca, to że Renault posiadaczy Dacii po prostu olewa zdążyłem się już przyzwyczaić.
Loganik
|
|