DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Galeria naszych samochodów - Dacia Sandero Czerwona Drakulka

halina56 - 2013-04-15, 21:22
Temat postu: Dacia Sandero Czerwona Drakulka
Witam
Przedstawiam moją Dacię Sandero - Czerwoną Drakulkę.
Jest koloru czerwonego. Super będzie widoczna z daleka. Ma bardzo mały przebieg 13.800 i wygląda jakby była prosto z salonu, mimo,że miała pierwszą rejestrację w maju 2009.
Wczoraj pojechałam nią w dalszą trasę i jestem zadowolona. Samochód jechał płynnie i nie odczuwałam nawet kolein i dziur na drodze.
Jeszcze planuję zamontować czujnik parkowania.
Wrzucam kilka zdjęć.

TD Pedro - 2013-04-15, 22:15

piękny kolorek... MSZ najładniejszy dla Sandero :lol:
(ale o gustach ... się nie ........)

halina56 - 2013-04-16, 18:26

:-) TD Pedro przynajmniej jestem widoczna za daleka.
halina56 - 2013-05-09, 21:36

:-) Witam. Przejechałam moją Dacią już 600km. Czy ,to dużo czy mało trudno powiedzieć?
Nadal siedzenie mam przysunięte do przodu na maksa. :mrgreen: natura mnie nie obdarzyła wzrostem. Wnuki czasami wożę ,to do Poznania,to na działkę. Fotelik jest usytuowany na środkowym miejscu kanapy.
Moje wrażenia z prowadzenia Daci- cudowne. Jedzie gładko i miło. Nie jestem zwolenniczką prędkości,ale setką jechałam kawałek. Miłe uczucie.
Widziałam w moim rejonie jeszcze jedną Dacię koloru czerwonego. Myślałam,że jestem jedyna na ten mojej szerokości geograficznej. :lol:

halina56 - 2013-07-18, 20:13

:-) Witam wszystkich nie miałam czasu wkleić wcześniej zdjęcie stanu licznika. Hura stan licznika przekroczył 15 tys.
Dacia sprawuję się dobrze. Wymieniłam wycieraczki. :-)

McRap - 2013-07-22, 10:24

Niebrzydka :-)
halina56 - 2014-07-07, 18:53

:-)
Witam po dłuższej przerwie.
Mam już przejechane nie całe 20tys , no brakuje mi 4 km.
Jak mnie uda ,to postaram się zrobić zdjęcie licznika.
Jak widać nie jestem krążownikiem szos i za dużo nie jeżdżę.
Mimo tego nastąpił u mnie problem.
Proszę o radę.
Od pewnego czasu zacinał się mnie zamek od drzwi w bagażniku.
Ten haczyk się ruszał. Do dzisiaj mnie ,to tak nie przeszkadzało. Ale dzisiaj odpadło mi ten w górnej części drzwi bagażnika to coś plastykowe co się zamyka.
Obecnie jakoś udało mnie zamknąć bagażnik ,ale muszę to naprawić.
Czy spotkaliście się w takim przypadkiem jeżeli tak ,to jak mam ,to naprawić?

Marek1603 - 2014-07-07, 19:06

Wrzuć fotkę to będziemy lepiej wiedzieć o czy rozmawiać.
halina56 - 2014-07-07, 20:23

Faktyczna powinnam wrzucić fotkę. Jutro popołudniu wkleję. :-)
halina56 - 2014-07-08, 17:58

:-) Witam niestety nie udało mnie zrobić zdjęć tego zamka w drzwiach przy bagażniku.
Powód ,to zamek się zaciął i nie mogę otworzyć bagażnika.
Teraz nie wiem do jakiego specjalisty mam jechać ,ażeby mi otworzył drzwi od bagażnika i potem naprawił mi ten zamek.

halina56 - 2014-07-08, 18:02

Już mam 20tys przebiegu :-D

halina56 - 2014-07-14, 19:57

Witajcie.
Pojechałam z tym zepsutym zamkiem do serwisu. Poznań ul. Dąbrowskiego 449 i tam bez żądnych opłat Panowie naprawili mi zamek.
Jestem bardzo zadowolona :-)
Przyczyną było ,to ,że moja Dacia jest po jakieś stłuczce (poprzedniego właściciela) i zamek się obluźnił.
Okazało się ,że w historii tego auta jest w serwisie Renault, Dacia jest notatka,że moja Dacia była uderzona w tylne prawe koło. Przy częstym zamykaniu klapy bagażnika mogło dość do przesunięcia się tego metalowego zaczepu.
Najważniejsze ,że jest wszystko ok.