DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Nowy Ford Ka

Loganek - 2008-05-29, 19:52
Temat postu: Nowy Ford Ka
Kurcze, ładny jest. Nie da się jednak ukryc, że spokojnie nazwałbym nową "żabkę" małą Corsę ;-) .
GeRRaD - 2008-05-29, 20:18

........skrzyżowaną z Peugeotem (te światła przednie :lol: ) Światek motoryzacyjny robi się mały :lol:
Loganek - 2008-05-29, 20:21

GeRRaD napisał/a:
........skrzyżowaną z Peugeotem (te światła przednie :lol: ) Światek motoryzacyjny robi się mały :lol:
mi się to z skojarzyło z naszym obecnych premierem :D
jej1967 - 2008-05-29, 22:01

Jesli 3 zdj jest prawdziwe to jest anglik a nie samochód kontynentalny
Loganek - 2008-05-29, 22:23

jej1967 napisał/a:
no i ;-) ?
Mamert - 2008-05-29, 23:26
Temat postu: Re: Nowy Ford Ka
Loganek napisał/a:
Kurcze, ładny jest. Nie da się jednak ukryc, że spokojnie nazwałbym nową "żabkę" małą Corsę ;-) .

Hmmm, czy on ładny jest ? Kwestia gustu.
Jedno jest pewne, oderżneli przód Peugeota, dokleili tyłek Corsy, całość podobna do innych aut, zero polotu w projekcie.
Wnętrze może i ładne, ale niepraktyczne do granic wytrzymałości, tam nawet nie ma gdzie zmieścić kolana przy tej gale biegów.
Mnie osobiście się nie podoba, nikt tego zdania nie musi podzielać, dla mnie po sklejeniu dwóch samochodów nie ma żadnego charakteru i wyrazu.

PS. Dacia może nie jest najpiękniejsza, ale ma to COŚ, zwłaszcza MCV, co ją różni od reszty produkowanych teraz aut.

psur - 2008-05-30, 10:43

Jak dla mnie to nie dość, że brzydki to jeszcze ten tył ma rzeczywiście zgapiony od Corsy. Nowa Corsa jest dużo ładniejsza.

Ale to wszystko kwestia gustu...

jej1967 - 2008-05-30, 11:51

Loganek napisał/a:
jej1967 napisał/a:
no i ;-) ?

to na dzien dobry jest szpetny :-P

Paf - 2008-05-30, 17:51

Jak dla mnie też nie najpiękniejszy, ale kwestia gustu. Natomiast dobre jest 3-cie zdjęcie dla "speców" krytykujących ergonomię Daćki. Tu o ile się mogę zorientować również wajcha od skrzyni zasłania regulatory nawiewu. No ale to przecież Ford a nie jakiś tam Rumun :!: :-D
piotrres - 2008-06-01, 10:43

Mamert napisał/a:
Dacia może nie jest najpiękniejsza, ale ma to COŚ,

Ona ma charakter. Takie lubię ;-)

piotrres - 2008-06-01, 10:49

Mamert napisał/a:
Wnętrze może i ładne, ale niepraktyczne do granic wytrzymałości, tam nawet nie ma gdzie zmieścić kolana przy tej gale biegów.

Mnię też bysię kopyta ne zmieściły :mrgreen:
A bryła raczej eklektyczna