|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - [TV Vox] Test długodystansowy dustera
jacekviola - 2013-05-05, 16:46 Temat postu: [TV Vox] Test długodystansowy dustera właśnie oglądam na TV VOX program Auto-moto und Sport. A w nim - test dacii duster na dystancie 100tys km
W dużym skrócie - na minus - problemy ze skrzynią biegów, rdza, problemy z montażem, słaba jakość materiałów.
Na plus - cena i właściwości uzytkowe i terenowe, duża przestrzeń, koszty uzytkowania,
Prawdopodobnie za kilka tygodni test będzie w polskim wydaniu AutoBilda czyli AutoŚwiecie.
Jesli ktoś chce obejrzeć program to pewnie będą w przyszłym tygodniu powtórki
Telewizja VOX, satelita astra
malygabrys - 2013-05-05, 20:33
Znaczy się będzie można poczytać.
Ale ja mam inne pytanie do ciebie jacekviola - a dokładnie o podpis pod postem - kompleks RIESE. Też kocham te tereny ponieważ moi rodzice pochodzą z Głuszycy i Grzmiącej - tam się wychowali i wyuczyli a i ja biegałem tam za młodego u dziadków - to były czasy.
Przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać.
Pozdrawiam
jacekviola - 2013-05-06, 06:53
malygabrys napisał/a: | Też kocham te tereny ponieważ moi rodzice pochodzą z Głuszycy i Grzmiącej - tam się wychowali i wyuczyli a i ja biegałem tam za młodego u dziadków - to były czasy. |
oj, zazdroszczę.. Dolny Sląsk, jego przeurocze zakątki, zabytki, tajemnice a szczególnie te militarne z ostatniej wojny - to całe moje życie, zainteresowania, sposób na spędzenie wolnego czasu, relaks, wypoczynek i wszystko to co można sobie wyobrazić. Po SOwich i Riese łażę od 20lat...nie dalej jak cały ten długi weekend spędziłem właśnie tam...
Grzmiąca - taaa... kilka lat temu w lesie nad Grzmiącą "odkryłem" stary, opuszczony cmentarzyk...
malygabrys napisał/a: | Przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać. |
ja przeważnie też nie umiem. Żeby moderator się nie złościł to sprytnie nawiążę do dacii - otóż właśnie bardzo kibicuję dusterowi ponieważ ciągle zastanwiam się nad zakupem tego auta - właśnie po to żeby móc wjechać tam gdzie moja astra nie da rady... Bardzo mnie niepokoją jednak te opowieści które tu wyczytuję...
malygabrys napisał/a: | Pozdrawiam |
również
Marek1603 - 2013-05-06, 07:42
jacekviola napisał/a: | Bardzo mnie niepokoją jednak te opowieści które tu wyczytuję...
|
Jakie opowieści. Dwa czy trzy przypadki nie można pod to podciągać. Wystarczy porównać ilość zarejestrowanych dusterów do tych z jakimiś poważnymi problemami, a nie pierdołami.
DrOzda - 2013-05-07, 08:43
http://www.vox.de/cms/sen...bil-videos.html
na dole trzeba wybrać film:
Ist der Dacia Duster seinen Preis wert?
Z jednym się zgadzam, jak wymieniałem błotnik w Loganie to również musiałem ze dwa kilo błota wykruszyć , ewidentnie jest tu jakaś wada konstrukcyjna z odpływem pomiędzy mocowaniem osłony błotnika i progu, warto od czasu do czasu spenetrować to miejsce myjką ciśnieniową.
wojtek_pl - 2013-05-07, 09:09
Obejrzałem. Szkoda, że w tym barbarzyńskim języku...
jacekviola - 2013-05-07, 09:13
DrOzda napisał/a: | to również musiałem ze dwa kilo błota wykruszyć . |
to przypadłość wielu aut.
Żebyś widział ile mi błota wyleciało spod astry gdzy sciagnalem te listwy progowe
tomala72 - 2013-05-07, 10:12
W astrze g też wyciągałem z tego miejsca kilo błota i piachu na jedną stronę a astry h potrafiły się nabawic od tegoż samego korozji błotnika
|
|