DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Sesja Q&A z zawodowym handlarzem samochodów

DrOzda - 2013-06-05, 09:32
Temat postu: Sesja Q&A z zawodowym handlarzem samochodów
http://www.wykop.pl/link/...wego-handlarza/

Cytat:

Klopsztanga 1 dzień 12 godz. temu +157

Jak się uchronić przed ludzmi takimi jak ty ? :)

Klopsztanga

BlackUhuru 1 dzień 12 godz. temu +615

@Klopsztanga: nie kupuj samochodu.

Przemek77 - 2013-06-05, 11:18

Czytając takie teksty, czytając blog tylika i jeszcze inne rzeczy - coraz bardziej się cieszę, że nabyłem swoje auto w komisie przysalonowym, z kompletem papierów, faktur itp.
Oczywiście nie likwiduje to całkowicie ryzyka, że padłem ofiarą firmy "Szpachla, Spawarka i Poszedł S.A." - ale owo ryzyko drastycznie zmniejsza.

yadoctor - 2013-06-05, 19:22

Włos się na głowie jeży.
radzio - 2013-06-05, 20:09

Miałem to szczęście, że przez kilka lat mieszkałem w sąsiedztwie tzw. "warsztatu" będącego źródłem różnego rodzaju "okazji" motoryzacyjnych. Byłem naocznym świadkiem wielu metamorfoz podczas których kompletnie rozbite wraki były doprowadzone do stanu "nic nie stuka, nic nie puka" i sprzedawane za grube pieniądze. Po tym co tam widziałem nie odważyłbym się kupić używanego samochodu za cenę większą niż 10 tys PLN. Te tańsze raczej są nieopłacalne w przywracaniu do życia, więc na pewno nie odnajdziemy w takim aucie fragmentów wiaty przystankowej. Droższe to już loteria, a raczej rosyjska ruletka. A już na pewno nigdy bym nie kupił używki sprowadzonej zza granicy, zwłaszcza tej "zachodniej". Jasne - jak się ma znajomości lub handlarza w rodzinie to i dobry okaz się trafi. Jako że nie jestem ani krewnym ani znajomym handlarza, to pozostaje mi Sandero z salonu :mrgreen: