DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - uwagi do nowego LOGANA

czyzoo - 2013-06-11, 11:55
Temat postu: uwagi do nowego LOGANA
Witam, odebrałem 2 tygodnie temu nowego logana. Moje spostrzeżenia:
- pierwsza reklamacja - odklejają się uszczelki pod drzwiami od strony kierowcy i od strony pasażera - ASO czeka aż pojawią się nowe części, na razie nie ma:)

- jak się zajrzy w oklice "pedałów" widać niedoróbki, jakby zdjęli za szybko z taśmy, jest dziura przez którą widać drążek kierownicy, jak się obraca:))

- tapicerka na tunelu z przodu jakby była z innego modelu, jest szersza od konstrukcji tunelu o ok 5cm z każdej strony:)))

czy to normalne w rumunach czy taki egzemplarz mi się trafił??

Dar1962 - 2013-06-11, 13:53

moim zdaniem prawie normalne :-P niemal w każdym - źle - w każdym egzemplarzu, niezależnie od modelu ktoś o elementarnym poczuciu estetyki znajdzie różnego rodzaju niedoróbki czy niedbalstwo montażu. Nie wpływa to na szczęście na bezpieczeństwo jazdy i samego użytkowania. Za to daje duże pole do własnej inwencji. Pan Adam Słodowy by się ucieszył :mrgreen:
laisar - 2013-06-11, 16:46

czyzoo napisał/a:
tapicerka na tunelu z przodu jakby była z innego modelu, jest szersza od konstrukcji tunelu o ok 5cm z każdej strony:)))

W wersjach z klimą pod spodem biegną pod przednie fotele kanały wentylacyjne, akurat o takiej szerokości - a tapicerka jest uniwersalna.

"Ten Typ Tak Ma" - przyswoić, oswoić, nie przejmować się (;

czyzoo - 2013-07-18, 07:58
Temat postu: następna reklamacja
nie minęły 2 miesiące i po drodze:
- drugi raz przyklejali mi listwy boczne:))
- w przyszłym tygodniu wymiana uszczelki drzwi bocznych strona pasażera - od góry się odkleiła i wygląda lipnie,
- czasem nie wchodzi wsteczny bieg, z tym jeszcze poczekam...