|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Lodgy - pęknięta przednia szyba
jacek331 - 2013-07-29, 12:09 Temat postu: Lodgy - pęknięta przednia szyba Witam wszystkich użytkowników Dacia Lodgy . Samochód posiadam od około 8 miesięcy ale już mam pękniętą przednią szybę po uderzeniu kamieniem . Kwalifikuje sie do wymiany i tutaj jest problem - wszystkie serwisy twierdzą że to za wcześnie na takie auto i nie posiadają takowej szyby w ofercie . Jeżeli ktoś z forumowiczów ma info o dostępie takiej szyby - proszę o kontakt. Oczywiście interesuje mnie tylko nowa szyba i to wymieniona w ramach AC . Mieszkam w okolicach Rybnika i tam preferuję załatwienie tego problemu.
BoloSr - 2013-07-29, 12:36 Temat postu: Re: Lodgy - pęknięta przednia szyba
jacek331 napisał/a: | Witam wszystkich użytkowników Dacia Lodgy . Samochód posiadam od około 8 miesięcy ale już mam pękniętą przednią szybę po uderzeniu kamieniem . Kwalifikuje sie do wymiany i tutaj jest problem - wszystkie serwisy twierdzą że to za wcześnie na takie auto i nie posiadają takowej szyby w ofercie . Jeżeli ktoś z forumowiczów ma info o dostępie takiej szyby - proszę o kontakt. Oczywiście interesuje mnie tylko nowa szyba i to wymieniona w ramach AC . Mieszkam w okolicach Rybnika i tam preferuję załatwienie tego problemu. |
nie bardzo kumma :(
zglaszasz do aso i co ciebie to obchodiz ze nie ma sciagna i juz a pojdzie tak jak mowisz z ac to kwestia tego ze troche mozesz poczekac i tyle :) chcesz sam szukac szyby na walsna reke ???
czaju - 2013-07-29, 13:06
A nie podejdzie z innej Dacii? z tego co mi się wydaje np. w Sandero I i Dusterze szyba jest taka sama - to może i w lodgy :D
jacek331 - 2013-07-29, 13:09 Temat postu: Re: Lodgy - pęknięta przednia szyba
BoloSr napisał/a: | jacek331 napisał/a: | Witam wszystkich użytkowników Dacia Lodgy . Samochód posiadam od około 8 miesięcy ale już mam pękniętą przednią szybę po uderzeniu kamieniem . Kwalifikuje sie do wymiany i tutaj jest problem - wszystkie serwisy twierdzą że to za wcześnie na takie auto i nie posiadają takowej szyby w ofercie . Jeżeli ktoś z forumowiczów ma info o dostępie takiej szyby - proszę o kontakt. Oczywiście interesuje mnie tylko nowa szyba i to wymieniona w ramach AC . Mieszkam w okolicach Rybnika i tam preferuję załatwienie tego problemu. |
nie bardzo kumma :(
zglaszasz do aso i co ciebie to obchodiz ze nie ma sciagna i juz a pojdzie tak jak mowisz z ac to kwestia tego ze troche mozesz poczekac i tyle :) chcesz sam szukac szyby na walsna reke ??? |
Wszystko jest OK . Tylko obecnie jestem poza granicami kraju, wracam 05.08 a 10.08. znowu mam dłuższy wyjazd zaplanowany. Z pękniętą szybą to troche ryzyko smigać po Europie .
mekintosz - 2013-07-29, 14:56
Pekniecie - rysa, czy tylko odprysk ? Odprysk mozna łatwo naprawic przez zalanie zywica w profesjonalnym zakladzie. Warunek, ze nie jest w polu widzenia kierowcy.
Stepway - 2013-08-06, 21:18
mekintosz napisał/a: | Pekniecie - rysa, czy tylko odprysk ? Odprysk mozna łatwo naprawic przez zalanie zywica w profesjonalnym zakladzie. Warunek, ze nie jest w polu widzenia kierowcy. |
Podczas rutynowej kontroli drogowej, w Koleosie po stronie pasażera, w górnym rogu, Policjant dopatrzył się pajączka. Minimalnego. W powietrzu wisiało zabranie dowodu rejestracyjnego. Na szczęście kontrolujący okazali się dość wyrozumiali.
Nie dziwię się Koledze, że nie chce ryzykować nieprzyjemności.
jacek331 - 2013-08-13, 14:38
Szyba wymieniona w ASO w ramach AC .
|
|