|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Cisnienie było 3,7 zamiast 2,0 i 2,2
WIKTOR - 2008-06-22, 20:36 Temat postu: Cisnienie było 3,7 zamiast 2,0 i 2,2 Szacowni nabywcy nowych wehikułów należy sprawdzić ci¶nienie w oponach. Po przejechaniu 2 tys. km nie mogłem uporać się ze zł± jazd±, drganiami. Po wielkich eliminacjach przyczyn ostatecznie sprawdziłem ci¶nienie w oponach i stwierdziłem że jest ci¶nienie od 3,7-4,0 ( w barach) powinno być 2,0 i 2,2. Po uregulowaniu ci¶nienia komfort jazdy jest o wiele lepszy. Z tak wysokim ci¶nieniem obdarzył Salon Dacia, Ambrożej – Białystok. Wyrazy szacunku Wiktor.
GeRRaD - 2008-06-22, 21:05
Toż to na oko pompuj± Przecież to nie tylko wpływa na komfort,ale i na bezpieczeństwo, zuzycie opon i zawieszenia.
Marcin - 2008-06-22, 21:19
Chyba jednak zapomnieli spuscic to powietrze po transporcie. Z tego co kojarze na czas transportu powietrze jest specjalnie podnoszone wlasnie do takich wartosci.
Widac lichy serwis skoro tego nie skorygowal
wox - 2008-06-23, 16:49
U mnie przy odbiorze auta też trochę przesadzili, ale nie aż tyle - ci¶nienie oscylowało w granicach 3 barów (a powinno być we wszystkich kołach 2,6 bara) - nie było to ci¶nienie "transportowe", bo na miejscu zakładali mi zimówki. Ale tutaj duży plus dla zawieszenia (w kwestii komfortu), bo w Fusionie przy 3 barach, to by mi na pewno wszystkie plomby powylatywały.
|
|