|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Spotkania, imprezy, wyprawy - Propozycja ZRĘBIC 2014
Marek1603 - 2013-09-04, 07:04 Temat postu: Propozycja ZRĘBIC 2014 Właśnie urodził mi się pomysł na Zrębice 2014 polegającą na objazdówce włącznie z zamkiem w Ogrodzieńcu i tamtejszym parkiem miniatur i dmuchańcami dla dzieciaków.
Co wy na to?
Wrzucajcie jakieś linki, a potem ułożymy trasę jak będziecie chętni. Może rozbije się to na piątek i sobotę żeby nie zarywać biesiady, tańców no i klimatu.
czaju - 2013-09-04, 10:17
bebe - 2013-09-04, 14:33
A jakieś kryteria, co by to mniej więcej miało być? Bo według moich obliczeń, tylko na dystansie Ogrodzieniec - Zrębice jest zwiedzania na tydzień. :) - samych zamków jest pięć. :) Mirów, Bąkowiec, Bydlin, Udórz, Smoleń.
- Okiennik Wielki,
- Jaskinia Piaskowa - z doświadczeń tegorocznych wynika, że dzieci kochają jaskinie. ;) Po drodze jest ich jeszcze trochę (Sucha, Berkowa, Studnia Szpatowców), ale poziom hardkóru mało zabawowy.
- Góra Sulmów (widoczki, zwłaszcza o zachodzie słońca), Góra Zborów, Jastrzębnik, Słupsko, nie wiem, Łutowiec?
To tyle tak na szybko, z tajemniczego źródła znanego maduatowi. :) Nie sięgałem jeszcze do przewodników, map, itp. :]
Marek1603 - 2013-09-04, 15:25
No i już, ewentualnie, mamy parę rzeczy do wyboru.
Wrzucamy, a potem się zobaczy.
Katerina - 2013-09-18, 13:55
bebe napisał/a: | A jakieś kryteria, co by to mniej więcej miało być? Bo według moich obliczeń, tylko na dystansie Ogrodzieniec - Zrębice jest zwiedzania na tydzień. :) - samych zamków jest pięć. :) Mirów, Bąkowiec, Bydlin, Udórz, Smoleń.
- Okiennik Wielki,
- Jaskinia Piaskowa - z doświadczeń tegorocznych wynika, że dzieci kochają jaskinie. ;) Po drodze jest ich jeszcze trochę (Sucha, Berkowa, Studnia Szpatowców), ale poziom hardkóru mało zabawowy.
- Góra Sulmów (widoczki, zwłaszcza o zachodzie słońca), Góra Zborów, Jastrzębnik, Słupsko, nie wiem, Łutowiec?
To tyle tak na szybko, z tajemniczego źródła znanego maduatowi. :) Nie sięgałem jeszcze do przewodników, map, itp. :] |
To ja dodam jeszcze zamek w Bobolicach
Jaskinie: Psia i Zegar (jakieś 10 km za Ogrodzieńcem)
i Okiennik Mały (Morski)
|
|