|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Spotkania, imprezy, wyprawy - Piknik Dacii w Szczecinie - 14-09-2013 - Rosiak i Syn
d3mol3k - 2013-09-14, 19:43 Temat postu: Piknik Dacii w Szczecinie - 14-09-2013 - Rosiak i Syn Skorzystałem zaproszenia i muszę powiedzieć że ogólnie jestem zadowolony. Pokazano wszystkie modele Daciek (prócz dostawczych - nie widziałem Dokkera vana) w tym także Dustera Aventure (?).
Zadziwia mnie trochę dacia swoją szarą "pianką" którą możemy spotkać tu i tam - tu po wyżej pomiędzy szybą a deską rozdzielczą :), w Dokkerze kiedy otworzę drzwi pomiędzy błotnikiem a nadwoziem.
W tym Dusterze zdziwił mnie brak pełnego nadkola przy tylnym zawieszeniu - z przodu było jednak z tyłu już tylko po tylnej części nadkola.
Miałem ochotę nim pojeździć ale niestety niezarejestrowany więc tylko wsiąść i popatrzeć. Pojeździłem (wielkie słowo) Stepwayem z TCe 90 fajny pomruk ma ten 3cylindrowiec ale jednak chyba wolałbym 1.5 dci. W porównaniu z wnętrzem mojego 5 już letniego logana w środku lekko mniej miejsca. Cena autka wysoka.
Ogólnie piknik na plus - jeszcze nie widziałem tylu osób w tym salonie - rozumiem darmowy grill, zapoznanie z ofertą i jazdy próbne przyciągnęły ludzi. Ja przyszedłem w konkretnym celu - zadanie wykonane w 90 % - poczekam na faceliftingowego Dustera.
Logana MCV nie wygram bo jakoś albo obsługa zapomniała o kodzie (dowiedziałem się o tym dopiero w domku po zajrzeniu na stronę www dacii.
tomszafa - 2013-09-16, 09:54
No mi sie nie udało zawitać na pikniku, ale w sumie dla mnie nie bylo nic ciekawego, pojade jak bedzie nowy Duster
laisar - 2013-09-16, 11:48
d3mol3k napisał/a: | Zadziwia mnie trochę dacia swoją szarą "pianką" |
Wyciszenie!
d3mol3k napisał/a: | W tym Dusterze zdziwił mnie brak pełnego nadkola przy tylnym zawieszeniu |
To standard w daciach - gruby baranek wystarcza, więc... po co przepłacać?
d3mol3k napisał/a: | Logana MCV nie wygram bo jakoś albo obsługa zapomniała o kodzie (dowiedziałem się o tym dopiero w domku po zajrzeniu na stronę www dacii. |
Nic straconego - konkurs trwa do 30 września, można pójść i odebrać kod.
(A jak nie będą chcieli dać - chociaż zdaje się rejestrują osoby odbywające jazdy - to w ostateczności (; można się przejechać jeszcze raz...).
d3mol3k - 2013-09-16, 15:07
Się tak domyślałem iż to do tego jednak służy - czyli może warto to zamontować na wewnętrznej części dachu?
A tego to nie wiedziałem - gruby baranek wystarczy - u mnie w Leo_siu są pełne nadkola i myślałem że to jest jakiś standard. Oj tam oj tam
W sumie się mi się nie podoba się i tak się zastanawiam czy się wybrać ponownie - chyba że się Dusterek do jazdy próbnej pojawi?
laisar - 2013-09-16, 17:02
d3mol3k napisał/a: | może warto to zamontować na wewnętrznej części dachu? |
Jeżeli chciałbyś, żeby w aucie było ciszej - to na pewno coś warto. Ale czy akurat taką piankę - to nie wiem.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=56
d3mol3k napisał/a: | w Leo_siu są pełne nadkola i myślałem że to jest jakiś standard |
Nie - TO jest standard: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=41638#41638 (:
|
|