DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Spotkania, imprezy, wyprawy - Sesja foto dla francuskie.pl

laisar - 2013-10-29, 13:01
Temat postu: Sesja foto dla francuskie.pl
Jędrzej Chmielewski napisał/a:
Czy w Warszawie znaleźliby się chętni na podjechanie w czwartek około południa (na pewno po 12:00, dokładna godzina jest do ustalenia) na Sadybę, żeby zrobić sobie kilka zdjęć z modelką?

Mam tam na sesji niebieskie MCV opisywane ostatnio u nas na stronie, będzie też wystylizowana modelka, może udałoby się coś zrobić w kilka aut?

Dzień co prawda przedświąteczny, może jednak kilka osób miałoby czas?

Przy okazji będzie można sobie obejrzeć i pojeździć tym 1.5 dCi.

Kontakt: wydawca (maupa) francuskie (kropka) pl.

bebe - 2013-10-29, 15:33

Jeśli to nadal aktualne, to ja będę (napisałem już maila). Ktoś jeszcze chętny? Może z Prawdziwą MCVką™ ph. I, żeby był komplet? :)
maciek - 2013-10-29, 20:27

uważajcie na Modelki :mrgreen: kolega dał w niedziele na sesję BMW, odebrał z całą porysowaną maską, fotograf uznał że lepszą kompozycją samochód-Modelka-Otoczenie jak modelka będzie miała tyłek na przedniej szybie. Ja tylko ostrzegam :mrgreen:
KrzysiekG - 2013-11-01, 11:41

maciek napisał/a:
uważajcie na Modelki :mrgreen: kolega dał w niedziele na sesję BMW, odebrał z całą porysowaną maską, fotograf uznał że lepszą kompozycją samochód-Modelka-Otoczenie jak modelka będzie miała tyłek na przedniej szybie. Ja tylko ostrzegam :mrgreen:

Widocznie miała chropowaty tyłek ;-)

KrzysiekG - 2013-11-01, 11:43

W imieniu Jędrzeja i całego naszego wortalu serdecznie dziękuję Koledze bebe za pojawienie się na sesji wraz z samochodem i aktywną pomoc w realizacji sesji.
Zdjęcia z sesji pojawią się na www.francuskie.pl jeszcze w ten weekend.
Mamy też nadzieję na kolejne spotkania z Klubowiczami :)

bebe - 2013-11-01, 22:35

Przepraszam, że tak cicho siedzę, ale nagroby, te sprawy. ;)

Dziękuję za zaproszenie, było bardzo fajnie, nauczyłem się kupy rzeczy o fotografii. Bardzo mi się to wszystko przyda w realizacji moich mrocznych planów. :]

To co nas interesuje, czyli stara MCVka vs nowa - szczerze mówiąc, deczko mnie nowa zaskoczyła. Tym bardziej, że już ją wcześniej widziałem, jeździłem, myślałem że już wiem wszystko co jest do wiedzenia. Tymczasem bardzo otworzyło mi oczy postawienie starej i nowej obok siebie. Otóż, mimo, że nie wygląda, nowa MCVka jest niemal tak samo wielka jak stara. Jest mniej kanciasta, wiadomo, ale za to ma wyższą maskę, w środku jakby przestronniej (miałem okazję przesiadać się co 5 sekund z jednej do drugiej). Co prowadzi do dwóch wniosków: po pierwsze, nowa MCVka to ogromny samochód w nieco ładniejszym opakowaniu. Po drugie, jakby się Renoir uparło, to spokojnie dałoby się zrobić wersję 7-mioosobową, tak więc zdrada! Targowica! :>

Paru rzeczom muszę się jeszcze dokładnie i na spokojnie przyjrzeć, ale na chwilę obecną Nowa MCVka otrzymuje moją Fokę Aprobaty. :]

mekintosz - 2013-11-02, 09:18

bebe napisał/a:
..
Paru rzeczom muszę się jeszcze dokładnie i na spokojnie przyjrzeć, ale na chwilę obecną Nowa MCVka otrzymuje moją Fokę Aprobaty. :]

Takie wyróznienie w oczach BEBE to niczym Car Of The Year ;-)

laisar - 2013-11-02, 12:26

bebe napisał/a:
jakby się Renoir uparło, to spokojnie dałoby się zrobić wersję 7-mioosobową

Biorąc pod uwagę wysokość dachu, to naprawdę trzeba by się mocno upierać - i jeszcze bardziej potem, żeby tam kogoś wsadzić... A na co komu kolejny pojazd 5+2? To ja już wolę aktualne uczciwe postawienie sprawy.

maciek - 2013-11-02, 17:21

bebe, nie wystraszyłeś się modelki czasem :?: :mrgreen:
bebe - 2013-11-03, 00:47

mekintosz napisał/a:
bebe napisał/a:
Nowa MCVka otrzymuje moją Fokę Aprobaty. :]

Takie wyróznienie w oczach BEBE to niczym Car Of The Year ;-)

"Bóg wybacza, bebe - nigdy." :>

laisar napisał/a:
bebe napisał/a:
jakby się Renoir uparło, to spokojnie dałoby się zrobić wersję 7-mioosobową

A na co komu kolejny pojazd 5+2? To ja już wolę aktualne uczciwe postawienie sprawy.

Na to, że potrzebuję czasem dwóch dodatkowych miejsc, ale nie muszą one być pełnowymiarowe. Mam zaś niepoparte faktami wrażenie, że z taką linią dachu nowa MCVka będzie nieco mniej paliła na autostradzie, bo że jest cichsza, to akurat fakt, choć nie wynikający z kształtu karoserii. Lodgy jest czemuś dla mnie za krowiasta, gorzej w niej widać wszystko, klapka do bagażnika jakaś nie taka, no i tępomató ni ma. :) Logdy też muszę się przyjrzeć bliżej... :]

maciek napisał/a:
bebe, nie wystraszyłeś się modelki czasem :?: :mrgreen:

Niegdzienoskądże. :> Mój daleko posunięty profesjonalizm nie pozwolił na ujawnianie żadnych emocji, poza tym taką mieli licencję na poeticę i gdzież mi tam maluczkiemu podejmować się trudu interpretacji. :]

laisar - 2013-11-03, 01:56

bebe napisał/a:
dwóch dodatkowych miejsc, ale nie muszą one być pełnowymiarowe

No i co jeszcze - szutingbrejk?!

Takie półśrodki to Wielkie Zezło Z:

(Natomiast technicznie to oczywiście żaden problem).

bebe napisał/a:
fakt, choć nie wynikający z kształtu karoserii

Wynikający też z.

bebe napisał/a:
tępomató ni ma

Przecież aktywacja łatwiejsza niż instalacja w MCV...

KrzysiekG - 2013-11-03, 13:09

A efekty wspomnianej sesji możecie już oglądać pod adresem http://francuskie.pl/tape...gan-mcv-1-2-lpg
Zapraszamy serdecznie :)

mekintosz - 2013-11-03, 18:34

Modelka ma minę mocno niezadowoloną, wpływa to niekorzystnie na przekaz tej sesji. Stylizacja jej też do daci nie pasuje, jednak poczekajmy na pełen tekst porównania ;-) Bebe, nie wiem czym wypolerowałeś swoją dacie, czy to fotoszop ale wygląda lepiej niż niejedna w salonie ;-)
bebe - 2013-11-04, 00:01

mekintosz napisał/a:
Modelka ma minę mocno niezadowoloną, wpływa to niekorzystnie na przekaz tej sesji.

Jakby Ci słońce waliło prosto w oczy prawie cały czas, też miałbyś niezadowoloną minę. ;)

mekintosz napisał/a:
Bebe, nie wiem czym wypolerowałeś swoją dacie, czy to fotoszop ale wygląda lepiej niż niejedna w salonie ;-)

Fotoszop. :) Była zwyczajnie umyta dwa dni wcześniej, niestety dzień wcześniej musiałem się karnąć hań pod Kielce i trochę się ukurzyła, do tego owady mi się rozciapały (owady?! W październiku?!), więc bez jakiegoś szału.

DrOzda - 2013-11-04, 12:20

laisar napisał/a:

bebe napisał/a:
tępomató ni ma

Przecież aktywacja łatwiejsza niż instalacja w MCV...

Coś mnie ominęło ? Bo po lekturze francuskich i niemieckich forów nic takiego nie zauważyłem ...

Marmach - 2013-11-04, 18:49

Obcasy na masce, auuu, to boli!
bebe - 2013-11-04, 20:43

Marmach napisał/a:
Obcasy na masce, auuu, to boli!

Obcasy na masce być muszą, bez tego nie ma sesji. :] A serio - modelka miała specjalnie zabezpieczone obcasy, na masce nie było po nich śladu. Sama modelka raczej wagi lekkiej, więc również szkód nie spowodowała. Bardziej by bolało, gdybym ja się wdrapał (90 kg tucznika!), ale czemuś nikt nie zaproponował. :)

TD Pedro - 2013-11-04, 22:10

bebe napisał/a:
ale czemuś nikt nie zaproponował. :)

może z powodu braku odpowiednich butów z obcasami? :mrgreen:

Marmach - 2013-11-04, 23:16

bebe napisał/a:
A serio - modelka miała specjalnie zabezpieczone obcasy, na masce nie było po nich śladu.

Może trzeba było wziąć samochód laisara (albo mój, bo też skasowany z przodu :D), wtedy mogłaby pohulać bez ograniczeń :D
TD Pedro napisał/a:
może z powodu braku odpowiednich butów z obcasami? :mrgreen:

+1 :D

mekintosz - 2013-11-04, 23:44

Nie dobijaj Laisara ;-(. Faktycznie modelka ma jakies podkładki jak pod nogi krzesła na obcasie ;-) Poza tym akurat maska daci ( przynajmniej mojej ) jest pancerna, w stosunku do reszty blach ;-)
Marmach - 2013-11-05, 17:45

mekintosz napisał/a:
Poza tym akurat maska daci ( przynajmniej mojej ) jest pancerna, w stosunku do reszty blach

Tylko udaje!
http://forum.daciaklub.pl...3c6a5fac#134546

wujcio - 2013-11-07, 12:38

sesja dobra :) chociaż te obcasy na masce grrrr ;/ ;)
zdzisiu27 - 2013-11-07, 22:17

bebe napisał/a:

To co nas interesuje, czyli stara MCVka vs nowa - szczerze mówiąc, deczko mnie nowa zaskoczyła. Tym bardziej, że już ją wcześniej widziałem, jeździłem, myślałem że już wiem wszystko co jest do wiedzenia. Tymczasem bardzo otworzyło mi oczy postawienie starej i nowej obok siebie. Otóż, mimo, że nie wygląda, nowa MCVka jest niemal tak samo wielka jak stara.

tutaj wydaje się, że te auta są bardzo podobne wymiarami. A stara MCVka powinna być jednak sporo większa…

keikan - 2013-11-08, 11:14

a tak zupełnie między nami facetami - Wam się podoba ta modelka?

mnie trochę przypomina Grace Jones:

http://www.google.pl/imgr...ed=0CJIBEPwdMAo

laisar - 2013-11-08, 14:36

Jako ciekawostka - bezpośrednie porównanie profili (wyrównanie względem przedniej osi).

Trzeci rząd byłby raczej baaardzo niepełnowymiarowy...

Od frontu różnią się znacznie mniej, właściwie tylko "garbem" dachu, więc nie będę Was molestował łobrazeckiem (;

chriskb - 2013-11-08, 14:46

Z profilu widać, że największa wada nowej MCV to rozstaw osi. Jak się dopakuje bagażnik do pełna to może świecić po wierzchołkach drzew. Poprzedni model MCV pomimo kwadratowej budy miał lepiej skonfigurowane podwozie.
Dyziek - 2013-11-08, 16:38

Do mnie ta sesja fotograficzna kompletnie nie trafia.
maciek - 2013-11-08, 17:28

modelka lub jej charakteryzacja zepsuła cały efekt sesji ;-)
TD Pedro - 2013-11-08, 18:45

po troszę podzielam moich przedpiśców ale spróbujcie spojrzeć na to inaczej, Autor miał taką wizję i tak to przedstawił... bardziej ciekawi mnie czy efekt końcowy spełnił Jego oczekiwania...
mekintosz - 2013-11-08, 20:21

Jest test ;-)

http://francuskie.pl/tran...dacii-logan-mcv

Autorka za wiele marudzi o historii hrabiego Drakuli, że aż w moim odczuciu przynudza ;-(

piotrres - 2013-11-12, 19:27

Dyziek napisał/a:
Do mnie ta sesja fotograficzna kompletnie nie trafia.

mnie również nie przekonuje :?