|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Konsola centralna z renault sandero/duster I
Dominus - 2013-11-18, 10:07 Temat postu: Konsola centralna z renault sandero/duster I Witam.
Mam pytanie do osób posiadających dostęp do bazy części Renault czy występuje konsola centralna (tam gdzie jest radio, przełączniki szyb, panel klimatyzacji)
Konsola z RENAULT SANDERO STEPWAY "2013 Automatico" (?) przedstawiona jak na zdjęciach poniżej.
Sandero po liftingu dokonanym w sierpniu 2011 o ile dobrze znalazłem
A oto wspomniane Sandero
BoloSr - 2013-11-18, 10:20
Konsola ciekawa tylko gdzie wsadzić resztę przycisków ??
Dominus - 2013-11-18, 10:24
Temat założony przeze mnie w chwili obecnej w głównej mierze z zapytaniem o dostępność numer itp.
Oglądałem przyciski od Dokkera tylne i widzę że mają 5 pinów. Muszę zdobyć jeszcze schematy, oraz schemat panelu z drzwi kierowcy z Koleosa (taki sam jest w nowym Dusterze) i porównać możliwość podłączenia.
Gdyby wszystko zgrało to przełączniki do drzwi, konsola 2 din jak powyżej na środek i gra. Ale co z tego wyjdzie to nie wiadomo
BoloSr - 2013-11-18, 10:51
Z tego co poszukałem to sterowanie w Koleosie ma 7 pinów :)
A z Dokkera jak wyglądają te przyciski ???
Dominus - 2013-11-18, 10:58
BoloSr napisał/a: | Z tego co poszukałem to sterowanie w Koleosie ma 7 pinów :)
A z Dokkera jak wyglądają te przyciski ??? |
7 pinów mówisz o panelu od kierowcy??
Jak tak to jest zrozumiałe że więcej bo idzie tam sterowanie każdej szyby, blokowanie szyb tylnych
A przycisk tylnych szyb od dokkera wygląda następująco
Jak się przyglądam to teraz nie wiem czy tam jest 5 czy 6 pinów.
Odnośnie przełączników schematów jak nie znajde założę inny temat albo w odpowiednim jak jest zapytam.
Ale nie zmieniajmy tematu naszej rozmowy.
Tak więc czy ktoś wie czy ten panel występuje w bazie cześci, jaki ma numer, jak to się tam nazywa (bo jak coś będę googlował) panel z pierwszego postu?
laisar - 2013-11-19, 02:11
Dominus napisał/a: | Konsola z RENAULT SANDERO STEPWAY "2013 Automatico" |
Prawdopodobnie 682606020R - ale 400 zł brutto i wiele więcej się nie wygugla... Może po prostu napisz do jakiegoś brazylijskiego ASO?
Dominus - 2013-11-19, 07:51
Podziękował.[i][i]
Wygooglowałem sklep asoparts z tym numerem referencyjnym opisane jako "Renault Panel sterujący" i już napisałem do nich zapytanie.
Zobaczymy czy to ta ramka
Dominus - 2013-11-19, 18:46
Poszukując ramki z Renault'owego Sandero natknąłem się na takiego oto "dziwoląga"
Najpierw wyrzucili z konsoli do drzwi przyciski, wypuścili taką wersje a potem zaprojektowali nową ramke... ehh
laisar mógłbyś sprawdzić numer 682602440R ??
A tam w tym programiku masz jakieś rysunki poglądowe tych ramek czy nie?
maciek - 2013-11-19, 22:05
Dominus napisał/a: | Podziękował.[i][i]
Wygooglowałem sklep asoparts z tym numerem referencyjnym opisane jako "Renault Panel sterujący" i już napisałem do nich zapytanie.
Zobaczymy czy to ta ramka |
Cytat: | Realizacja zamówienia: 5 dni |
Dominus - 2013-11-19, 22:07
maciek napisał/a: | Dominus napisał/a: | Podziękował.[i][i]
Zobaczymy czy to ta ramka |
Cytat: | Realizacja zamówienia: 5 dni |
|
maciek - 2013-11-19, 22:08
jestem zdziwiony szybkością
Dominus - 2013-11-19, 22:10
maciek napisał/a: | jestem zdziwiony szybkością |
Może i by załatwili w 5 dni, ale z odpowiedzią na maila się nie garną
laisar - 2013-11-20, 03:48
Dominus napisał/a: | 682602440R |
Brak w cenniku.
(W ASOparts pewnie sam widziałeś).
Dominus napisał/a: | masz jakieś rysunki poglądowe tych ramek |
Nie, ale można je obejrzeć w konfiguratorze lodgy na Dacia.PL
Dominus - 2013-11-20, 10:15
laisar napisał/a: | Dominus napisał/a: | 682602440R |
Brak w cenniku.
(W ASOparts pewnie sam widziałeś).
Dominus napisał/a: | masz jakieś rysunki poglądowe tych ramek |
Nie, ale można je obejrzeć w konfiguratorze lodgy na Dacia.PL |
W konfiguratorze Lodgy? Przecież ona ma inna takie. Nie rozumiem
Znalazłem ramki na "brazylijskiej allegro" po 70-130 dolarów brazylijskich czy co to oni mają ale kicha bo gość się pytal o wysyłkę do niemiec i niet
Dominus - 2013-11-20, 19:06
O dziwo odpisali na maila że bez problemu zamówią produkt lecz nie mają zdjęć, schematu więc w sumie to sami nie wiedzą co przyjdzie ;/
maciek - 2013-11-21, 17:18
Dominus, a kto jest producentem tych ramek ? może przez producenta można by się dowiedzieć ?
Dominus - 2013-11-21, 18:46
maciek napisał/a: | Dominus, a kto jest producentem tych ramek ? może przez producenta można by się dowiedzieć ? |
Tego to się chyba nie dowiem kto te ramki robi.
laisar - 2013-11-21, 19:18
Dominus napisał/a: | Lodgy? Przecież ona ma inna takie |
Moja culpa - odpowiadałem wtedy na szybko i pozajączkowało mi się z tematem obok też o ramkach http://www.daciaklub.pl/f...1623533#1623533
Części w katalogu zazwyczaj pokazane są poglądowo w miarę zgodnie z rzeczywistością, ale czasami, tak jak w tym przypadku, rysunek jest jeden i w zależności od innych parametrów (np rocznik, wersja) wyskakuje tylko inna referencja. A czasami po prostu nie ma nic...
BoloSr - 2013-11-22, 09:28
Dominus napisał/a: | O dziwo odpisali na maila że bez problemu zamówią produkt lecz nie mają zdjęć, schematu więc w sumie to sami nie wiedzą co przyjdzie ;/ |
a ile to w koncu bedzie kosztowalo ???
Dominus - 2013-11-22, 15:50
BoloSr napisał/a: | Dominus napisał/a: | O dziwo odpisali na maila że bez problemu zamówią produkt lecz nie mają zdjęć, schematu więc w sumie to sami nie wiedzą co przyjdzie ;/ |
a ile to w koncu bedzie kosztowalo ??? |
Numer katalogowy który podał kolega laisar czyli 682606020R 398,22zł brutto chyba.
Ale oni sami nie wiedzą jak dokładnie wygląda ramka, mają tylko numer i że to ramka. Tyle informacji.
Na "brazylijskim allegro" znalazłem ramkę bardzo fajną o numerze 682602440R ale znalazłem do niej cenę 1075,56 aaaaaaaa
Pasuje nawet kolorystycznie, kupiłbym nawet w ciemno ale za 100-200zł a nie tyle.
Na razie jeszcze "odrodziła" się sprawa możliwości wpięcia nowych przełączników wieć temat tej ramki dopiero wyjaśniłby się po zabawie z nowymi przełącznikami.
|
|