|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - Wrocław wita
rottweiler - 2013-11-28, 12:51 Temat postu: Wrocław wita planuje zakup nowego auta, wcześniej myślałem o Kia Sportage ale ceny zaczynają się w podstawie od 70tys. zł., a po dopasażeniu kwota oscyluje ok.100tys., godną uwagi alternatywą jest nowa Dacia Duster, na pewno musi być skóra i klima, motor raczej benzyna bo głównie tylko miasto i okolice, 2-3razy do roku wyjazd na morze, roczne przebiegi 5-10tys. km.
Marek1603 - 2013-11-28, 13:05
Witam w klubie.
Kolejny Użytkownik zamieniający poldka na dacię.
Polecam na początek zapoznać się z obowiązującymi zasadami na forum.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1556
Ze skórą z polskiego salonu będzie problem, bo niedostępna (chyba dobrze pamiętam).
Silniki 1,6 16V dla 4x2 i 4x4 (ewentualnie montaż LPG)
oraz 1,2 tce, na razie tylko dla 4x2.
rottweiler - 2013-11-28, 13:35
mój wybór jest na DD z 1.2Tce w opcji prestige + skóra i podgrzewane fotele wychodzi 65,4tys. zł.
żona wolałaby używane 2-3letnie auto, ale już raz kupiłem od handlarza audi i sie przewiozłem bo przez ok.3 lata eksploatacji kosztowało mnie to ok 40tys. nie licząc paliwa, więc bokiem mi wyszło używane, wole nowe
TD Pedro - 2013-11-28, 16:27
witaj w Klubie ...
rottweiler napisał/a: | wole nowe |
rozsądny wybór ...
pluto - 2013-11-28, 17:06
Witaj
djquest - 2013-11-29, 10:17
Cześć
Dar1962 - 2013-11-29, 11:53
DD - 2013-12-23, 11:04
Witaj, witaj .
nikita1589 - 2013-12-23, 15:56
Witaj kolego
krakry1 - 2013-12-23, 17:53
Witaj.
Pshemo - 2013-12-23, 23:36
Witaj
BLONDI83 - 2013-12-24, 08:22
Mądra decyzja, witaj
Riczi - 2013-12-24, 13:20
Witam
Hakama 4x4 - 2013-12-28, 22:23
Cześć,
Zapraszam do udziału w naszych zlotach.
Wpisz IPPZD lub IIPPZD i rozochocisz się na Dustera jeszcze bardziej.
Pozdrawiam
rottweiler - 2014-06-02, 22:14
ostatnio odbyłem jazde testową z 1.2 TCE, w salonie nawrot długołęka, moje spostrzeżenia z jazdy są dość pozytywne, w kabinie do 130km/h jest cicho nawet przy wyłączonym radiu, więcej nie jechałem, ale słychać lekki świst powietrza jakby szyby były nie domknięte, słychać też zawirowania powietrza od relingów, TCE dół ma słabszy niż DCI, ale to oczywiste,
otrzymałem propozycje zakupu demo z wyposażeniem pod siebie i po pikniku daci w długołece w dn. 7.VI.br. na którym będe najprawdopodobniej podpisze umowe, z gratisów dostane gumowe dywaniki, może uda mi się jeszcze wyrwać chlapacze, czytałem na forum, że podłokietnik lepiej kupić dedykowany na allegro, zastanawiam się czy nie dokupić spojlera na tylną klape, napewno z czasem będe musiał założyć hak, bo mam przyczepke na której wożę ze sobą motocykl
Louis79 - 2014-06-03, 06:33 Temat postu: Hej witaj! Ja zamówiłem u Nawrota diesla, zapraszamy na Śląskie Spotkanie Użytkowników Dacii!!
kajto - 2014-06-04, 05:19
brian7414 - 2014-06-09, 22:38
Witaj , mam podłokietnik z pakietu comfort i jest z nim wszystko ok.
rottweiler - 2014-06-12, 12:14
W pakiecie dostane dywaniki, podłokietnik i wgrają mi soft do media nav pod kamere cofania
brian7414 - 2014-06-15, 23:47
O to daj znać o tym sofcie do media nav (też posiadam) a kamerka by się przydała dla żony (choć są czujniki parkowania z tyłu ).Hak posiadam tylko ten taki modyfikowany pod instalację gazową.
Louis79 - 2014-06-16, 06:02 Temat postu: to w wersji prestige nie ma podłokietnika???
kicia - 2014-06-16, 08:02
Nie.
Prestige = Laureate + pakiet LOOK + Media Nav + elektryczne szyby + czujniki parkowania.
Podłokietnik jest tylko w pakiecie Comfort (do 1 czerwca za 800zł).
rottweiler - 2014-09-27, 19:22
od kilku dni już jest zamówiony mój duster na zapleczu salonu, wersja demo
kicia - 2014-09-27, 20:35
Jak Ty wytrzymujesz taki długi czas oczekiwania? W dodatku Twój samochód już jest na wyciągnięcie ręki, ale nadal niedostępny.
Ja bym tak nie mogła. Ledwo wytrzymałam niecałe 3 miesiące. A i tak prawie codziennie sprawdzałam na stronie Dacii, na jakim etapie jest moja Duśka
rottweiler - 2014-09-28, 08:05
tak naprawde to czekam z zakupem nowego auta z salonu juz kilka lat, pierwsze które brałem pod uwage to była skoda oktawia, drugie to kia sportage, pózniej kiedy juz na 100% wiedziałem, że będzie to duster to handlowcy z add na karkonowskiej i na sienkiewicza nie potrafili mnie obsłużyć na odpowiednim poziomie, tzn. ich podejście do klienta było jakbym przyszedł pooglądać, pogadać nie mając zamiaru kupić, zero rabatu, nic w gratisie, brak kontaktu na @ lub tel., chyba w soboty myślą już tylko o odpoczynku.
W długołęce u nawrota już po pierwszej rozmowie z p. bednarskim czułem się jak gość, a po drugie to bede ją miał dustera o 8200zł taniej, do tego czujniki ciśnienia opon za 400zł. + podłokietnik, w sumie to ok. 9000zł. więc warto poczekać, aż takiego parcia to niemam
grapess - 2014-09-28, 08:59
rottweiler napisał/a: | a po drugie to bede ją miał dustera o 8200zł taniej |
Ale z tego co rozumiem jest to wersja demo, czyli używany. Czy udało Ci się wytargować
taki rabat na nowy?
rottweiler - 2014-09-28, 10:12
tak bedzie uzywany do jazd testowych, mi to nie przeszkadza przy takim rabacie,
Marek1603 - 2014-09-28, 11:12
No to zapraszam w sobotę do Nawrota.
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10982
kicia - 2014-09-28, 13:32
rottweiler napisał/a: | handlowcy z add na karkonowskiej i na sienkiewicza nie potrafili mnie obsłużyć na odpowiednim poziomie, tzn. ich podejście do klienta było jakbym przyszedł pooglądać, pogadać nie mając zamiaru kupić, zero rabatu, nic w gratisie, brak kontaktu na @ lub tel., chyba w soboty myślą już tylko o odpoczynku.
W długołęce u nawrota już po pierwszej rozmowie z p. bednarskim czułem się jak gość |
Nas lepiej potraktowali na Karkonowskiej - dostaliśmy tam 1000 zł rabatu.
Ale potwierdzam, że p. Bednarski potrafi dobrze zadbać o klienta. Z 6 salonów we Wro i okolicach właśnie w Nawrocie w Długołęce zostaliśmy najlepiej obsłużeni. Nawet już po podpisaniu umowy bardzo szybko odpisywał na maile.
Za to anty-przykład salonu mieliśmy w salonie Nissana na Bielanach. Pewnie sprzedawca stwierdził, że przyjechaliśmy tylko oglądać przy okazji robienia zakupów w markecie.
Nie było standardowego przedstawienia funkcji przycisków na desce rozdzielczej. A "jazda próbna" wyglądała tak:
- powiedział mi, że najpierw on wsiądzie za kierownicę i wyprowadzi samochód
- do męża nawet się nie odwrócił, więc gdybym nie powiedziała mu żeby też wsiadł, to zostałby na parkingu
- to "wyprowadzenie samochodu" to nie był tylko wyjazd z miejsca postojowego ani wyjazd z parkingu (tam jest stromy podjazd na skrzyżowaniu z główną drogą). Okazało się że prowadził jakieś 15 minut i zatrzymał się na poboczu niedaleko wjazdu na AOW/S8. Pozostałe 15 minut mogłam się przejechać krótkim odcinkiem AOW do A4 a potem A4 do Bielan - więc nawet nie było za bardzo miejsca żeby wyczuć jak się rozpędza czy posłuchać silnika / szumu powietrza. Nie mówiąc już o tym że nie miałam okazji wypróbować samochodu w ruchu miejskim i na dziurach. O własnej trasie przejazdu też nie było mowy.
Na szczęście Nissan Juke okazał się niewiele lepszy niż obsługa, więc nie było nam żal z niego rezygnować.
Kaśka - 2014-09-28, 20:22
rottweiler napisał/a: | W pakiecie dostane dywaniki, podłokietnik i wgrają mi soft do media nav pod kamere cofania |
Witaj -czy już odebrałeś autko? Bardzo mnie interesuje ten soft do media nav pod kamerkę cofania! - ciągle się o nią dopytuje i mówią, że do Dustera nie ma takiego czegoś, a Tobie chcą wgrać... To jak to jest - jest ten soft do DD czy nie? Działa Ci?
Ja odbieram DD 4. X i bardzo chętnie bym powalczyła oo niego
rottweiler - 2014-09-29, 15:36
Kaśka napisał/a: | rottweiler napisał/a: | W pakiecie dostane dywaniki, podłokietnik i wgrają mi soft do media nav pod kamere cofania |
Witaj -czy już odebrałeś autko? Bardzo mnie interesuje ten soft do media nav pod kamerkę cofania! - ciągle się o nią dopytuje i mówią, że do Dustera nie ma takiego czegoś, a Tobie chcą wgrać... To jak to jest - jest ten soft do DD czy nie? Działa Ci?
Ja odbieram DD 4. X i bardzo chętnie bym powalczyła oo niego |
dustera odbieram nie wcześniej niz za 2m-ce,
soft do media nav ma mi wgrać przed odbiorem auta jakiś szpec z salonu dacia
Kaśka - 2014-09-29, 15:54
rottweiler napisał/a: | Kaśka napisał/a: | rottweiler napisał/a: | W pakiecie dostane dywaniki, podłokietnik i wgrają mi soft do media nav pod kamere cofania |
Ja odbieram DD 4. X i bardzo chętnie bym powalczyła oo niego |
dustera odbieram nie wcześniej niz za 2m-ce,
soft do media nav ma mi wgrać przed odbiorem auta jakiś szpec z salonu dacia |
To masz szczęście. Właśnie się dowiadywałam - oficjalnie nic takiego nie ma. W Rosji maładcy złamali pod tym kontem NAVI. Może zagadasz sprzedawcę i programik nie tylko Ci wrzuci do navi ale też na pendriva, dla braci Dusterowej ....
jas_pik - 2014-09-29, 17:08
Kaśka napisał/a: |
To masz szczęście. Właśnie się dowiadywałam - oficjalnie nic takiego nie ma. W Rosji maładcy złamali pod tym kontem NAVI. Może zagadasz sprzedawcę i programik nie tylko Ci wrzuci do navi ale też na pendriva, dla braci Dusterowej .... |
Po co szukać dalego pirackiego softu - do tego płatnego - skoro masz wszystko pod nosem za darmo i po polsku.
Na naszym klubie :)
Kaśka - 2014-09-29, 17:28
jas_pik napisał/a: | Kaśka napisał/a: |
To masz szczęście. Właśnie się dowiadywałam - oficjalnie nic takiego nie ma. W Rosji maładcy złamali pod tym kontem NAVI. Może zagadasz sprzedawcę i programik nie tylko Ci wrzuci do navi ale też na pendriva, dla braci Dusterowej .... |
Po co szukać dalego pirackiego softu - do tego płatnego - skoro masz wszystko pod nosem za darmo i po polsku.
Na naszym klubie :) |
Dzięki za link - już się wczytuje
rottweiler - 2014-11-28, 14:09
zakupy już zakończone, wyposażenia auta prawie skompletowane w 100% w przyszłym tygodniu odbieram Dustera
-KUK
-PODSTOPNICA ZOSTAŁA WYKONANA ZE STALI NIERDZEWNEJ CHOMOWO -NIKLOWEJ SZLIFOWANEJ, POSIADA WBUDOWANE WSTAWKI GUMOWE OGRANICZAJCE POSLIZGR STOPNY NA NAKLADCE
-OWIEWKI SZYB BOCZNYCH
-[7mm] dywaniki welurowe
-MATA WKŁAD BAGAŻNIKA DACIA DUSTER 2x4 ! GUMA
-Hak holowniczy automat GALIA
-ŚWIATŁA LED POWITALNE LOGO DACIA EFEKT 3D MOC 2x7W
-Kamera cofania
-chlapacze przód i tył
-Poprzeczki dachowe na relingi - Dacia Duster II
-głosniki przednie Audio System MX165Plus
-głośniki tylne Audio System MX130Plus
-maty wygłuszające Silent Coat 2mm alubutyl Wymiary ok. 38x27cm 75szt=7,7m2
-Mata wygłuszająca aluminium pianka 3mm, 5,25m2
-Mata Pianka wygłuszająca akustyczna z KLEJEM 5mm 0,75m2
-PIANKA wyciszająca akustyczna Miękka elastyczna3mm 1,5m2
krakry1 - 2014-11-28, 16:02
Ładna wystawka - widzę kolega przygotowany do odbioru auta, jak mało kto.
Marek1603 - 2014-11-28, 17:09
Normalnie jakbym widział swoje pudełko przed odbiorem Lodgy.
Ajgor - 2014-11-28, 18:01
Godzinę temu dzwonili z Auto Zìęba że mój będzie w salonie ok. 15 grudnia, tak że możliwe jest autko pod choinkę Na razie nic nie kupiłem do auta, ale patrząc na Twoje trofea zapisałem się do lekarza, bo zaczynam się zastanawiać czy ze mną wszystko Ok
Józef - 2014-11-28, 18:43
Gratuluję wyboru i witam !
route2000 - 2014-12-01, 10:45
Jeszcze parę blach, koła i auto gotowe wg własnego uznania do jazdy bez czekania na odbiór....
A tak gratuluję Twgo samozaparcia i przyszłej bezawaryjnej jazdy!
|
|